Bekijk volle/desktop versie : kleine lang werpige turkse chebakia bij wie is het gelukt



Pagina's : [1] 2

29-09-2006, 21:28
kleine lang werpige turkse chebakia bij wie is het gelukt
ik het vandaag gebrobeerd maar het is net zand in de olie geworden
allemaal kruimels ik wil het zo graag morgen weer proberen wie kan me helpen

29-09-2006, 21:39


wat raar welk recept heb je gemaakt

29-09-2006, 21:51
Ja wil ook weten wou ze net morgen gaan maken
Ghair Inshaallah

29-09-2006, 22:05
ik heb die van KP gemaakt rn die waren alleen i.p.v. suikersiroop heb ik honing gebruikt anders worden ze zacht maar was niks mis mee probeer die es zou ik zegge

30-09-2006, 00:36


mag ik het recept
ik heb vandaag dit recept geprobeerd
250ml water
200boter
vannilesuiker
meel
ei

30-09-2006, 15:02

Citaat door aisel:
mag ik het recept
ik heb vandaag dit recept geprobeerd
250ml water
200boter
vannilesuiker
meel
ei

hmmm ben er gek op

mag ik een uitgebreid recept pleassse?

30-09-2006, 15:17
k heb hem aan het begib gemaakt en net weer en subhana allah en net weer... heerlijk is ie!! en heel makkelijk!! zal k jullie vertellen hoe?

30-09-2006, 15:19
nu aub,ik ga zo beginnen met koken.

30-09-2006, 15:30
ok...

-450G bloem
-snufje zout
-kleine marokkaanse theeglas olie
-1 ei
-halve liter water


bereiding:
Breng de water, met de olie en snufje zout aan d ekook.. Als ie gekookt is zet je het vuur laag en doe je al roerend stukje voor stukje deeg in..
Laat het vervolgens goed afkoelen... breek die ei en klop hem goed.. Als die deeg afgekoeld is doe je de ei erbij en kneed je goed... (is beetje plakkerig, maar het hoort zo) klaar? dan kun je van die slagroomvorm gebruik maken om die lange figuur te krijgen... Je moet in een pannetje met tot d ehelft gevuld olie goed op laten warmen.. daar moet je dan die dingen indoen (olie gewoon op vuur laten en elke keer beetje vuur laag zetten zodat het ook aan d ebinnenkant gaar word) totdat ie goudbruin is en meteen daarna in honing.. en laat het ongeveer 5-10 minuten in die honing zodat het goe dintrekt..

p.s honing op lage vuur een beetje warm laten worden en dan vuur uit, en heel klein stukje water in zodat het wat makkelijk gaat en niet zo plakt...

30-09-2006, 15:31
laat me horen als je tussendoor vragen hebt of hoe het is gelukt.. de mijne komen echt heelrijk uit en is vetmakkelijk ook..

30-09-2006, 15:38
choukran schat,ik ben er gek op
maar gaat t niet klonteren als je de meel bij de gekookte water doet?

30-09-2006, 15:45

Citaat door straightWoman:
choukran schat,ik ben er gek op
maar gaat t niet klonteren als je de meel bij de gekookte water doet?



jawel maar door blijven roeren en word uiteindelijk gewoon deeg

02-10-2006, 18:30


hoi dames,

kunnen jullie er een foto van plaatsen

02-10-2006, 18:42
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1122086


asjeblieft enneh ik zou in plaats van suikermensel gewoon honing nemen is beter worden ze niet zacht

02-10-2006, 19:22
nou ik heb et gemaakt en ik moet zeggen et was echt heerlijkkkkkkkkkkkk

Pagina's : [1] 2