Bekijk volle/desktop versie : attentie!!!!!!!over (zamita)



01-07-2003, 21:20
hoe maak je zamita>???

01-07-2003, 22:01


wij noemen dat tazemit...volgens is dat gewoon tarwe met water mengen...je moet het zoals henna mengen....dus het moet niet vloeibaar zijn....dat was het...hoop dat ik je gehoplen heb...beslama

03-07-2003, 01:07
ja das waar maar er kan ook ei bij of zo iets???

03-07-2003, 12:19
nee geen ei, alleen een beetje water olijf olie en zout.

03-07-2003, 21:43


ok thnx lijkt me vies

04-07-2003, 11:16

Citaat:
Origineel gepost door elfoem_mehloel
ok thnx lijkt me vies
ik vind het wel lekker, alleen niet te veel.

Ik eet het altyd als ik naar me tante ga in nador, je weet ergens bij die bergen:auw2:

05-07-2003, 15:03
Zamita met suiker(naar eigen mening),water,boter en een heel klein beetje olie...
Water,boter en olie opwarmen tot een mengsel en dan beetje bij beetje door de zamita en suiker doen.


Het is wel lekker maar niet te veel van eten...Heeft rare bijwerkingen...

06-07-2003, 00:45

Citaat:
Origineel gepost door C_OUJDIA
Zamita met suiker(naar eigen mening),water,boter en een heel klein beetje olie...
Water,boter en olie opwarmen tot een mengsel en dan beetje bij beetje door de zamita en suiker doen.


Het is wel lekker maar niet te veel van eten...Heeft rare bijwerkingen...
wat voor bijwerkingen!

06-07-2003, 13:56
Wat is het k weet nie eens wat het is zamita haha zeggen wie tegen iets anders

08-07-2003, 19:03
Hey lieffie,

En weet je nu eindelijk hoe het moet. Of zal ik ff oma vragen!!(na de vakantie). Ik kom zo ff proeven..Hug hug..

14-07-2003, 16:52
Heet water olijfolie en zout das alles... en geloof me het heeft echt bijwerkingen!!!

17-07-2003, 16:27
Heey zamita!!!!!!
Van die speciale zamita meel uit Marokko, met olie(olijf),water,honing voor de smaak en dan met je handen eten!!!!!!
Bismillah!!!!!!!!!!

17-07-2003, 20:32


salaam,
Bij oms thuis kennen we zowel tazemit als zamita. Het zijn wel twee hele verschillende dingen met een aparte smaak. Tazemit is een soort meel die je met water zout en een beetje olijfolie mengt. Zamita daarentegen is tarwebloem die je in de oven laat koken . zonder er wat bij te voegen, en oppassen dat het niet verbrandt. zodra het een beetje een lichtbruin kleurtje krijgt eruit halen en mengen met amandelen, pindas, suiker en kaneel. En niet te vergeten olie. Veel mensen noemen het ook selou ofzoiets. Persoonlijk vindt ik het heel lekker. Kijk af en toe mee met mijn moeder hoe ze het maakt, maar weet niet zeker of dit alles is wat erin gaat.
groetjes

17-07-2003, 20:59
hartelijk bedankt Mysterieus!!!!!!!!!!