Bekijk volle/desktop versie : Dit was het nieuws



Pagina's : 1 2 3 4 [5]

16-08-2002, 13:38
Loveporsche
Het kost wat geld, maar een man met een Porsche 911 winden zonder probleem 24 procent van de vrouwen om hun vinger, zo schrijft het Duits tabloid Bild. De wagen is volgens een rondvraag de auto die vrouwen het meest sexy vinden. Andere auto's waarvoor vrouwen in zwijm vallen: de Audi A4 cabriolet (16,1%) en de Jaguar X-type (8,8%). De Rover MG cabrio, en de Mercedes CLK cabrio maken de top 5 compleet. (NU.nl)

16-08-2002, 13:41


Hond als handrem

AMSTERDAM - De Rotterdamse politie heeft bij Ridderkerk een automobilist (53) van de snelweg gehaald. Zijn hond hing zo ver uit de cabriolet dat hij er bijna uitviel.

De stomdronken bestuurder toonde dat het dier vastzat aan een halsband, die weer was vastgemaakt aan de handrem. "Als de hond uit de auto valt, wordt de handrem aangetrokken en stopt mijn auto volautomatisch", beweerde hij

16-08-2002, 13:44
Aids nu de schrik van beleggers
Beurs Johannesburg bepleit onorthodoxe maatregelen
door Guido Goudsmit
2002-08-16 - geef uw reactie op dit artikel

AMSTERDAM - Aids heeft het Zuid-Afrikaanse bedrijfsleven in zijn greep gekregen. De angst dat de ziekte beleggingen waardeloos maakt, dwingt de beurs van Johannesburg tot onorthodoxe maatregelen. Ondernemingen met een beursnotering moeten worden verplicht te melden hoeveel hiv-geïnfecteerden zij in dienst hebben.



De beurs bekijkt of het juridisch mogelijk is bedrijven te dwingen tot openbaarmaking van deze gegevens, zo bericht zakenkrant De Financial Times. Investeerders moeten daarmee over middellange termijn weten waar ze aan toe zijn. Aids heeft een rampzalig effect op de economie van Zuid-Afrika, waar in 2010 naar schatting een kwart van de beroepsbevolking hiv-geïnfecteerd zal zijn.

Internationale ondernemingen onderkennen de risico's van aids al langer en hebben hun conclusies getrokken. Aidspreventieprogramma's door bedrijven gefinancierd zijn niets bijzonders. Onlangs maakte zo de Zuid-Afrikaanse mijnbouwgigant Anglo American in navolging van andere concerns bekend de medewerkers aidsremmers te verstrekken.

De Nederlandse bierbrouwer Heineken gaat een stap verder. Het concern heeft in Afrika eigen ziekenhuizen opgezet en is recentelijk zelfs begonnen met het inrichten van eigen hiv-laboratoria. Heineken bezit brouwerijen in een groot aantal Afrikaanse landen die net als Zuid-Afrika door de vloek van aids worden bezocht. Wie in bijvoorbeeld Rwanda, Burundi, Congo, Nigeria of Ghana bij Heineken in dienst is, kan zich vrijwillig laten testen op aids. ,,Dat heeft geen consequenties, behalve voor de individuele werknemer zelf. Als hij hiv-positief is, draagt Heineken zorg voor zijn behandeling met westerse aids-cocktails'', zegt woordvoerder Holzappel.

Heineken heeft al sinds 1923 vestigingen in Afrika. De woordvoerder wil vooropstellen dat Heineken 'geen goede sier wil maken met zijn aids-beleid. Wij zitten in Afrika om geld te verdienen'.

Een personeelslid dat is geïnfecteerd met het hiv-virus is voor zijn werkgever een risicofactor. Uit de recente studie 'The mounting impact' van VN-organisatie Unaids blijkt dat winstprognoses van bedrijven in zuidelijk Afrika gemiddeld met zo'n 8 procent naar beneden moeten bijgesteld door hoog ziekteverzuim, een lagere productiviteit, groeiende uitgaven voor gezondheidszorg en toenemende kosten voor personeelswerving. Uit onderzoek in Oost-Afrika blijkt dat de kosten van ziekteverzuim soms meer dan de helft van de kosten van een bedrijf kan uitmaken.

Het vergaande plan van de Zuid-Afrikaanse beurs roept twijfels op. Een Unilever-woordvoerder vraagt zich af of het medisch geheim zomaar kan worden genegeerd. In gebieden waar aids heerst en waar Unilever bedrijven runt, lopen al jaren hulpprogramma's voor het personeel die door het bedrijf worden betaald, stelt hij. Harde cijfers zijn echter niet voorhanden, 'juist door het medisch geheim'.

,,Ik betwijfel of het idee praktisch uitvoerbaar is'', zegt ook deHeinekenzegsman. ,,Nog afgezien van de ethische vragen die het bericht oproept'', houdt hij een slag om de arm; hij heeft alleen het krantenartikel gelezen. ,,Je zou dan je personeel moeten verplichten zich op hiv te laten testen. En vervolgens het medisch geheim zien te omzeilen. Dat kan niet.''

17-08-2002, 10:41
Huishoudrobot
Wetenschappers in Nieuw Zeeland hebben een robotachtige grasmaaier ontwikkeld die via internet bestuurd kan worden. Ze denken de robot in de toekomst zo te kunnen programmeren dat deze ook het huis stofzuigt, de ramen lapt, de vloeren boent en de bedden op maakt. Glen Bright, het hoofd van het wetenschapsteam van de Massey University in Albany, verwacht dat het eerste exemplaar van de huishoudrobot binnen vijf jaar op de markt verschijnt. De robot zal ongeveer de helft zo groot zijn als een gemiddeld persoon.

17-08-2002, 13:15


Criminelen bieden jonge diefjes videocursus

Uitgegeven: 16-8-2002 12:50

MADRID - Criminele bendes in het oosten van Spanje gebruiken videobanden om jonge diefjes de kneepjes van het vak te leren. Dat meldde vrijdag de krant El Pais.



De politie heeft beslag gelegd op een aantal banden bij de omvangrijke operatie tegen 150 Roemenen eerder dit jaar. De video toont stap voor stap hoe je het beste een toerist kunt beroven en hoe je de buit kunt omwisselen bij een wisselkantoor.

Bij de op de video's veelgebruikte truc doet een dief zich voor als politieagent, vraagt een argeloze toerist om zijn papieren en steelt de portemonnee.

19-08-2002, 14:47
Kolensoep
Big Macs komen president Alexander Lukashenko van Wit-Rusland de strot uit. De president wil het populairste Mc Donalds restaurant in de Wit-Russische stad Minsk laten vervangen door een Russische fastfoodketen, die kolensoep, vette worstjes en aardappel- pannenkoeken serveert. Op termijn wil Lukashenko alle Mc Donalds uit zijn land zien verdwijnen. (NU.nl

20-08-2002, 15:25
Burendief
Een 44-jarige man uit Roermond heeft zijn buurman ontmaskerd als inbreker, zo schrijft dagblad De Limburger maandag. De Roermondenaar ontdekte zaterdag dat een deur van zijn woning aan de Mozartstraat was geforceerd en dat onder meer zijn videorecorder was gestolen. Hij toog daarop naar zijn buurman om te horen of deze iets verdachts had gezien. Bij zijn buur zag hij prompt de ontvreemde videorecorder staan. (NU.nl)

02-09-2002, 13:06
Etalageseks
Een Brits koppel zal een week lang naakt in bed liggen in de vitrine van een kunstgalerie in Londen. De 24-jarige Max Whatley en zijn twee jaar jongere vriendin Meg Zakreta zullen er slapen, eten, babbelen, en uiteraard ... de liefde bedrijven. Het koppel mag slechts dertig minuten per dag het bed verlaten.

02-09-2002, 13:13
Euroloterij
De Nationale Loterij van België schaart zich bij de groep klagers over de euro. In Belgische franken werd een loterijwinnaar al snel miljonair, maar sinds 1 januari heeft de euro daar een paar nullen afgesnoept. Dat maakt het gokken minder populair, denken ze bij de Loterij.

Pagina's : 1 2 3 4 [5]