Bekijk volle/desktop versie : hulp aan daklozen in Ramadan (omgeving Nijmegen)



27-09-2006, 17:54
bismillahi arrahmani arrahiem
assalamu aleikum wa rahmatullahi wa barakatuhu

Beste broeders en zusters in de islam,

De gezegende maand ramadan, de maand waarin onze Schepper ons in Zijn Barmhartigheid de koran gezonden heeft, is weer begonnen. Inshallah zal het voor ons allen een nuttige maand zijn en zullen onze daden van aanbidding geaccepteerd worden.

Omdat het deze maand extra belangrijk is goede daden te verrichten en je bewust te zijn van het leed van anderen en barmhartigheid te tonen, zijn we met een aantal Nijmeegse jongeren een initiatief begonnen. Wij willen zoveel mogelijk Nijmeegse islamitische gezinnen vragen om deze maand wat extra eten te maken voor de Nijmeegse daklozen. Dus als jullie bijvoorbeeld voor thuis een grote pan soep maken, willen wij jullie vragen of jullie daarvan wat aan ons af kunnen staan. Wij zullen dan, in samenwerking met de stichting Straatmensen voor Straatmensen ( http://www.straatmensen.nl) ervoor zorgen dat het goed terechtkomt.

Lijkt het je wat om fi sabil illah iets goeds te doen deze maand en ons te helpen, of wil je wat meer informatie, stuur dan een mailtje naar stichtingrahma@gmail.com met je naam, e-mail en/of telefoonnr. en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Djazaakum Allahu Khayr, moge Allah jullie belonen voor jullie inzet en inspanningen deze maand.

wassalamu aleikum wa rahmatullah

Stichting rahma
stichtingrahma@gmail.com

Stichting Rahma is een organisatie die tot doel heeft de barmhartigheid van islam te verspreiden op lokaal niveau, volgens de woorden van Allah in de koran:
وَمَا أَرْسَل& #1618;نَاكَ إِلَّا رَحْمَة& #1611; لِّلْعَ& #1575;لَمِين&# 1614; 21:107

' Wij hebben U (O Muhammad) slechts gezonden als barmhartigheid voor de wereldbewoners' .