Bekijk volle/desktop versie : Normale msmemen..... hoe maken jullie die..



26-09-2006, 12:24
Is leuk om te weten hoe andere msemen maken.....

26-09-2006, 13:02


Ik gebruik bijna alleen smida (griesmeel) , een beetje bloem
beetje gist en zout.
Ze komen altijd heerlijk luchtig zacht uit.

26-09-2006, 13:27
nou dames, ik wil hier verschillende recepten hebben van msemmen...

en moeten jullie erbij zetten of het de normale versie

26-09-2006, 13:27
ik maak het gewoon zo

wij hebben een groot gezin dus vandaar die grote hoeveelheden

1kg bloem
2 kommen smida
zout
water

Kneed alles goed door elkaar, tot het niet meer aan je handen plakt, het deeg moet echt soepel zijn.
maak er een ronde bal van en wikkel die in plastic folie, laat het voor 30 minuten rusten. De lemsemmen wordt er heel luchtig door en lekker zacht.

daarna kan je er balletjes van maken, en gewoon lemsemmen van maken.
Ik gebruik alleen roomboter in combinatie met zonnebloem olie.

26-09-2006, 13:30



Citaat door azineholanda:
ik maak het gewoon zo

wij hebben een groot gezin dus vandaar die grote hoeveelheden

1kg bloem
2 kommen smida
zout
water

Kneed alles goed door elkaar, tot het niet meer aan je handen plakt, het deeg moet echt soepel zijn.
maak er een ronde bal van en wikkel die in plastic folie, laat het voor 30 minuten rusten. De lemsemmen wordt er heel luchtig door en lekker zacht.

daarna kan je er balletjes van maken, en gewoon lemsemmen van maken.
Ik gebruik alleen roomboter in combinatie met zonnebloem olie.


mmm lekker....

26-09-2006, 14:39
kijk eens hier

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1032237