HoneyBee
11-09-2006, 16:17
Dit is een Traditioneel Algerijns recept.
500 g couscous
½ komkommer, zonder zaadjes, in kleine stukjes gesneden
3 grote tomaten, ontveld, ontpit, in stukjes gesneden
½ groene paprika, zonder zaad, in stukjes gehakt
6 lente-uitjes, fijngehakt
½ stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
3 el gehakte verse munt
3 el gehakte verse koriander
3 el gehakte verse bladpeterselie
sap van 2 citroenen
5 el olijfolie
1 tl zout
½ tl gemalen witte peper
Bereid de couscous. Laat afkoelen.
Leg de stukjes komkommer in een zeef, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten uitlekken.
Spoel ze af en dep ze voorzichtig droog. Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Zet de salade in de koelkast. Serveer koud.
500 g couscous
½ komkommer, zonder zaadjes, in kleine stukjes gesneden
3 grote tomaten, ontveld, ontpit, in stukjes gesneden
½ groene paprika, zonder zaad, in stukjes gehakt
6 lente-uitjes, fijngehakt
½ stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
3 el gehakte verse munt
3 el gehakte verse koriander
3 el gehakte verse bladpeterselie
sap van 2 citroenen
5 el olijfolie
1 tl zout
½ tl gemalen witte peper
Bereid de couscous. Laat afkoelen.
Leg de stukjes komkommer in een zeef, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten uitlekken.
Spoel ze af en dep ze voorzichtig droog. Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Zet de salade in de koelkast. Serveer koud.