Bekijk volle/desktop versie : Een voorval..



10-09-2006, 00:46
Een voorval dat plaats vond bij de opening van Jeruzalem tijdens de kalifaat van Umar (radiyallahoe3an).

Door de jaren heen had Bilal een mashAllah status als godvruchtige moemin verkregen, en werd één van de beste metgezellen van de profeet (vrede zij met hem).
Maar na het heengaan van de profeet werd Bilal stil; En hij deed (de adaan) het oproep tot het gebed niet meer.

Sommige van de metgezellen vonden deze gebeurtenis (de opening van de heilige plaats Jeruzalem) belangrijk genoeg om Bilal te vragen om zijn stilte te verbreken.
Ze vroegen Umar of hij het kon vragen aan Bilal om alleen voor deze keer de adaan te doen.
Umar ging naar Bilal en zei, "O Bilal! de metgezellen van de boodschapper van Allah (vrede zij met hem) vragen of je de adaan wil doen om ons te doen herinneren aan de tijd van onze geliefde profeet (vrede zij met hem)".

Bilal was even weg met zijn gedachte.... Toen keek hij naar de vragende gezichten van de metgezellen en de duizenden moslims die daar bijeen waren voor het gezamenlijk gebed. Toen stond Bilal op. Bilal zou de adaan weer doen!

De mashAllah stem van de Mu'azzin gaf iedereen een mashAllah emotie, Toen hij begon met de begin woorden, Allah-o-akbar, waren de gedachten van de gelovigen bij hun herinneringen van de tijd van hun geliefde profeet Mohammed (vrede zij met hem) en tranen kwamen uit hun ogen.
Toen Bilal bij de woorden kwam, "Mohammed is de boodschapper van Allah," vielen
vele neer en moesten vele huilen van verdriet............"

overgeleverd door Khalid bin Waleed

14-09-2006, 18:25


Pragtiggggggggg