Bekijk volle/desktop versie : begrafenis



05-09-2006, 19:20
salaam mouhlaykoem

Ik heb een vraagje,
Is het toegelaten om naar een begrafenis te gaan van een niet-moslim? zo ja, moet je voor dat je gaat iets zeggen of is dat niet nodig? Laat me gauw iets weten.

Alvast bedankt
mou3laikoem salaam

05-09-2006, 20:46


Vraag: Assalam alaikoem Is het toegestaan voor een moslim om een zieke ongelovige te bezoeken als hij ziek is en hoe zit het met zijn begrafenis? Jazakoem llaahoe khayran



Antwoord:

Sheikh Al-islaam Ibn Taymiyyah (moge Allah hem genadig zijn) werd gevraagd of het een moslim, toegestaan is om zijn christelijke buurman te bezoeken, of om zijn begrafenis bij te wonen als hij sterft? Begaat een moslim zonden als hij deze daden verricht?

De sheikh (moge Allah hem genadig zijn) antwoordde met het volgende: Alle Lof zij Allah, Heer der werelden. Deze persoon dient de begrafenis van zijn buurman niet bij te wonen, maar het is wel toegestaan om op ziektebezoek te gaan. Een ziektebezoek kan erg nuttig zijn, aangezien het mogelijk is om bij desbetreffende persoon interesse over de islam op te wekken. Als een ongelovige echter sterft, dan verdient deze de hel, vandaar dat over hem ook het sterfgebed niet verricht dient te worden. Bronnen: Al-Fataawa Al-Koebra, 3/6.

En Allah weet het beste.