Bekijk volle/desktop versie : imams gecencureerd20-06-2002, 13:03
In Tilburg wordt er door de burgemeester (Stekelenburg) gecontroleerd op wat de imams in hun vrijdaggebed prediken.
Wat vinden jullie daarvan?

20-06-2002, 13:44


Op zich, gezien de achtergronden ervan een goed idee om in ieder geval de wijk weer tot rust te brengen.

Ik betwijfel of die imam ineens anders gaat denken en geloven. Dus als er opnames gemaakt worden, zal hij een mooie "rustige" preek houden, vanuit die optiek denk ik dat het niet zal werken. Wel geloof ik dat er moslims zullen zijn die in het geheim opnames zullen maken en die weer door zullen spelen als ze weer radicaal worden.

Het zijn ECHT foute boodschappen die dit soort imams uitdragen!!!

24-06-2002, 11:52
foute boodschappen, pardon!

wanneer een katholieke priester zegt dat homo's niet geaccepteerd worden, wanneer de paus dat zegt en waneer een imam het zegt, dat is allemaal een pot nat. Het zijn naar mijn mening inderdaad foute uitspraken.

Wat mij meer verontrust is dat alleen de imams te verantwoording worden geroepen!

24-06-2002, 12:08
Ik ben het mee eens met bilal, het gaat hier om een specifieke groep mensen. Maar we moeten het wel in context houden, we spreken niet van cencuur omdat de controle na de preek gebeurd. Ik ben helemaal niet een voorstander van de opnames maar we moeten eerst kijken wat er met die opnames bedoeld is. Het kan goed zijn dat de opnames na een tijdje verdwijnen. De opnames zullen ook de transparantie van de preken verbeteren, de islaam en de imams hebben niks te verbergen...

24-06-2002, 13:26


tuurlijk hebben de imams niets te verbergen. En wanneer er achteraf tapes worden gecontroleerd dan is er zeker sprake van censuur.

Esco: als jij vindt dat het wel ok is dat achteraf opnames worden gecheckt, wat is dan de volgende stap. Een imam die z'n lippen beweegt, maar dat iemand anders de gebeden predikt?????

Dit is een goed begin om een geloofsovertuiging te beperken en daarna naar de fillistijnen te helpen.

24-06-2002, 13:48
kortom, het is nergens goed voor. Al dat slap geouwehoer. En wie is de ..., vul de rest ook zelf maar in!

24-06-2002, 15:59
Dat is het juist bilal, ik kan er niet over beslissingen maar wat ik wel kan doen is mijn gevechten kiezen. We zijn nu in een tijd beland waar de islam onder een vergrootglas wordt geplaatst en spijtig genoeg alleen in negatieve zin. Ik kies ervoor om goodwill te tonen maar de overheid moet wel oppassen hoe ze het verder aanpakt. De islam of eender welke godsdienst is een wettelijk beschermde recht.

MrEsco

24-06-2002, 19:05
Billalthefirst, ik vind ook dat alle godsdienstleraren die foute dingen zeggen gekritiseerd worden, en desnoods aangeklaagd worden. Ook zwaar gereformeerden moeten zich aan de wetten houden.

17-07-2002, 12:44
elk fout iemand is fAut!!, maar de imams moeten zeker niet hier opgeleid worden, want dan heb je een censuur op de opleiding. Rot toch even op zeg. laat ze maar hier komen en en laat ze maar goed inburgeren, daar zie ik meer heil in dan ze hier een opleidning geven, noem maar een punt wat een meerwaarde heeft. ja een punthoofd ervan krijgen, maar meer ook niet

16-06-2005, 03:00
Stekelburg was toch overleden aan kanker of vergis ik mij

of controleert hij de toespraken uit ze graf