Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen wij er ook niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall. Op Marokko.nl gebruik we:
Functionele cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website door basisfuncties als paginanavigatie en toegang-, en gebruikersrechten tot afgesloten secties van de website mogelijk te maken. Deze cookies zorgen er ook voor dat de website informatie kan onthouden die het gedrag en de indeling van de website beinvloed, zoals je instellingen/voorkeuren;
Statistische cookies helpen ons begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics;
Marketing/3rd party cookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op, en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.
Origineel gepost door Dounya19xxx
Twinkeleye dat is wat ik iniedergeval bedoel ...
Leekaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrr
nadia_el3
28-10-2003, 14:32
Je moet er in ieder geval heel veel kruiden voor hebben, zogenaamde seloukruiden) Mijn moeder neemt ze altijd mee uit marokko, en ze maakt t ook best vaak
Liloesh
28-10-2003, 20:08
Citaat:
Origineel gepost door Marocca
Ik zou het ook willen weten want het is lekker!
Wajow...je moest is weten wat ik er allemaal mee doe als ik het voor mij heb liggen...is onweerstaanbaar
I love it!!!
Liloesh
29-10-2003, 14:05
Ik heb het ondertussen al gemaakt, vorige wekend
500 g bloem
250 g sesamzaad
1/8 l arachide-olie
125 g gevliesde amandelen
50 g boter
2 theelepels gemalen anijs
1 eetlepel kaneel
150 g honing
in een droge koekepan de bloem goudbruin roosteren. vervolgens op dezelfde manier het sesamzaad lichtbruin bakken. Beide ingredienten apart houden. De archide-olie verhitten en de amandelen hierin goudbruin bakken. Amandelen uit de olie nemen, goed uit laten lekken en finmalen. De olie bewaren.
In een grote pan de boter laten smelten en de overgebleven olie eraan toevoegen. Geleidelijk aan de geroosterede bloem toevoegen en onder voordurend roeren verder bruin bakken. Als de bloem bruin is, het geroosterde sesamzaad toevoegen en doorgaan met roeren. Vervolgens de gemalen amandelen erbij doen en de pan van het vuur nemen. Poedersuiker vermengen met het anijszaad en kaneerl en door de bloem roeren, als laatste de honing door het nog warme mengsel roeren, alles goed vermengen.
het dessert p een platte schaal tot een kegel vormen en 2-3 uur koud zetten.
VARIANT: het gerecht kan naar eigen smaak versierd worden met amandelenen. poedersuiken etc etc
p.s. zo heb ik het recept staan, maar bepaalde dingen moet je gewoon op gevoel doen en/of smaak.