Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : selou



t353194
25-06-2003, 12:42


salaam zusters een vraagje, hoe maak je selou? het is een soort helwa. groetjes.

Marocca
25-06-2003, 14:28
Ik zou het ook willen weten want het is lekker! :Iluvu:

TwinkleEye_19
28-10-2003, 15:14
Origineel gepost door t353194 salaam zusters een vraagje, hoe maak je selou? het is een soort helwa. groetjes. Bedoel je hetzelfde als die ik in m'n topic heb beschreven? Zoja, zodra ik hem heb laat ik het je weten ;) http://forums.marokko.nl/showthread.php?s=&threadid=163419

TwinkleEye_19
28-10-2003, 15:29
Origineel gepost door Dounya19xxx Twinkeleye dat is wat ik iniedergeval bedoel ... :D Leekaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrr :Iluvu:

nadia_el3
28-10-2003, 15:32


Je moet er in ieder geval heel veel kruiden voor hebben, zogenaamde seloukruiden) Mijn moeder neemt ze altijd mee uit marokko, en ze maakt t ook best vaak

Liloesh
28-10-2003, 21:08
Origineel gepost door Marocca Ik zou het ook willen weten want het is lekker! :Iluvu: Wajow...je moest is weten wat ik er allemaal mee doe als ik het voor mij heb liggen...is onweerstaanbaar :D I love it!!! :Iluvu: :Iluvu:

Liloesh
29-10-2003, 15:05
Ik heb het ondertussen al gemaakt, vorige wekend 500 g bloem 250 g sesamzaad 1/8 l arachide-olie 125 g gevliesde amandelen 50 g boter 2 theelepels gemalen anijs 1 eetlepel kaneel 150 g honing in een droge koekepan de bloem goudbruin roosteren. vervolgens op dezelfde manier het sesamzaad lichtbruin bakken. Beide ingredienten apart houden. De archide-olie verhitten en de amandelen hierin goudbruin bakken. Amandelen uit de olie nemen, goed uit laten lekken en finmalen. De olie bewaren. In een grote pan de boter laten smelten en de overgebleven olie eraan toevoegen. Geleidelijk aan de geroosterede bloem toevoegen en onder voordurend roeren verder bruin bakken. Als de bloem bruin is, het geroosterde sesamzaad toevoegen en doorgaan met roeren. Vervolgens de gemalen amandelen erbij doen en de pan van het vuur nemen. Poedersuiker vermengen met het anijszaad en kaneerl en door de bloem roeren, als laatste de honing door het nog warme mengsel roeren, alles goed vermengen. het dessert p een platte schaal tot een kegel vormen en 2-3 uur koud zetten. VARIANT: het gerecht kan naar eigen smaak versierd worden met amandelenen. poedersuiken etc etc p.s. zo heb ik het recept staan, maar bepaalde dingen moet je gewoon op gevoel doen en/of smaak. Veel succes zina