Bekijk volle/desktop versie : Plaats Recepten !
#... Karamelknopen ... #[/SIZE]
[SIZE="2"]Ingredienten:[/SIZE][/FONT]
300 gr boter
125 gr suiker
2 tl vanille-essence (of 1 zakje vanillesuiker)
300 gr bloem
Half zakje bakpoeder
Garnering:
Half potje bebogeen (is caramelpasta voor op brood)
150 gr pure chocolade
[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="3"]Bereiding:[/SIZE][/FONT]
x Verwarm de oven voor op 180 graden.
x Klop boter en suiker en vanillesuiker/essence tot een romig geheel.
x Zeef bloem en bakpoeder en doe dit bij het botermengsel.
x Meng tot een zacht en luchtig deeg.
x Let op het blijft wel een plakkerig deeg, dus bestrooi je werkplek goed met
bloem en ook je handen.
x Maak er kleine bolletjes van (zo groot als een walnoot) en leg ze op een
ingevette bakplaat.
x Druk diepe kuiltjes in de bolletjes (met je vinger of achterkant van een mes
ofzo.
x Bak ze 10-15 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
x Haal ze uit de oven en druk nogmaals de kuiltjes in (als de koekjes nog warm
zijn.
x Laat ze daarna afkoelen.
x Verwarm de bebogeen (caramel) en roer goed zodat er geen klontjes meer
inzitten.
x Vul elk kuiltje van de koekjes met een beetje caramel.
x Smelt de chocolade en laat een beetje afkoelen.
x Laat de caramel hard worden in de koelkast en smeer er dan chocolade op,
maar laat de rand van het koekje vrij.
x Laat de chocolade hard worden.
x Je kan ook zelf caramel maken van zo'n blikje nestlemelk en wat suiker en
boter, maar dit is net zo makkelijk en veel sneller.
[CENTER][SIZE="4"][FONT="Comic Sans MS"]&nd Voilaaa...[/FONT][/SIZE]