Bekijk volle/desktop versie : Hellup! Heb simpele recepten nodig...



Pagina's : [1] 2

25-06-2003, 01:07
As-salaamoe alaikoem!

Mijn moeder is naar Marokko, dus moet ik mezelf zien te redden.:toink:

Dus:

Wie kan mij helpen aan simpele (lees: zeer simpele) recepten?
Alles is welkom, zolang het maar simpel is uit te voeren.....

Kip-hoe simpeler hoe beter!
Vlees-alle soorten......
Vis - met de minste graat....

>>> Ik mis mijn mammie..............

25-06-2003, 09:11


Hey, ik heb een makkelijke kipgerecht uitgezocht.
Ik hoop dat je het kan maken, want dit is best wel makkelijk.
Heb het nog gisterenavond gemaakt.
Hier komt ie dan

Ingrediënten :
1 bakje gekruide krieltjes<--kleine aardappelen kan je ook gewoon zo kopen.
1 bakje roerbakgroenten
(mexicaans )
350 gr mexicaanse kipreepjes
(hiervoor kun je ook zelf kipfilet kruiden met mexicaanse
kruiden)
Olijfolie
Etc. gewoon de standaartkruiden

Bereiding:
Verwarm de olijfolie in de pan en begin met het roerbakken van de krieltjes. Voeg na een minuut of 5 de kipreepjes toe en roerbak deze tot ze gaar zijn ( wanneer het kleine stukjes zijn duurt dit een minuut of 5). Als allerlaatste de groente toevoegen. Voeg nu nog wat kruiden toe als je dat wilt. Roerbak alles nog een minuut of 5 en klaar is Kees!

Eet smakelijk!

Ik hoop dat je het lukt!!!!

25-06-2003, 09:21
Hey je kan ook een aardappelen omelet maken met simpele frisse salade.Dit maak ik meestal thuis, als ik t.v. ga kijken ofzo
Veel succes:
Ingrediënten:
3 gekookte aardappelen
1 ei
snufje zout
snufje zwarte peper

Bereiding:
Doe een beetje boter in de pan. Snijd de aardappelen in schijfjes en doe deze in de pan. Bak ze licht aan en draai ze dan om.
Kluts het ei met zwarte peper en zout en doe dit in dezelfde pan. Als het ei gebakken is.

Frisse salade:

Ingrediënten (4 pers.):
2 eieren
1 tomaat
1 rode ui
1 zoetzure augurken
kerrie poeder
mayonaise
zout peper

Bereiding:
eieren koken, koud laten worden en tweemaal door een eiersnijder halen
tomaat ontdoen van zaden en in kleine stukje snijden, net als de rode ui, augurken.
3 eetlepels mayonaise zout, peper en kerriepoeder (naar smaak) tot sausje roeren en aan de rest toevoegen.

Eet smakelijk!

25-06-2003, 16:04
Dank je wel Oujdia, Tortilla had ik gisteren nog gemaakt. Het was wel goed gelukt........, al zeg ik het zelf!

En oh ja, Kipfilet daar kun je veel mee én het is makkelijk te bereiden.

Maareh....., hoe kun je het beste een heel kip bereiden?


Abdelkarim









>> Ik mis mijn mammie

25-06-2003, 19:33


asalaam alikoum.....
wat erg voor je dat je moeder naar marokko is gegaan!
en dat jij hier zonder receptenvertand zit!
maar ik ken wel een recept en SUPPER MAKKELIJK in 10 minuten is het klaar!

1ei
en water!

je pakt een steelpan en zet er het eitje in en giet er water overheen zet het op het fornuis!
binnen 10 minuten klaar..... je schilt daarna het eitje en doet het fijngesneden in een lekkere stuk egebez!!!!

doei doei!

25-06-2003, 19:35
hallo,,,,, daar ben ik weer!

ik ken er nog 1!!!

je pakt een paprika! (heette als je dat lekker vind)
eet het met een stuk brood !

eetsmakkelijk!

doei doei!

25-06-2003, 23:49

Citaat:
Origineel gepost door miwoeren
hallo,,,,, daar ben ik weer!

ik ken er nog 1!!!

je pakt een paprika! (heette als je dat lekker vind)
eet het met een stuk brood !

eetsmakkelijk!

doei doei!
.......................grappig...............

25-06-2003, 23:56

Citaat:
Origineel gepost door Abdulkareem
.......................grappig...............
ik schrijf het zo voor je, een momentje

26-06-2003, 00:12
Een receptje van me moeder.

Je maakt de kip schoon met water.
Vervolgens doe je theelepeltje zout en peper in een kommetje.
Je doet eetlepel olie erin, en je wrijf het op de kip ook tussen de vleugeltjes en blabla.Mohiem heel de kip inwrijven met die mixje.
EN dan zet je hem 10 a 15 minuten in de magenetron.
Je kijkt ook af en toen of ie gaar is en dan draai je hem om.

Eet ssmakelijk.

Let niet op me spelling fouten, ik ben nu erg moe.
Als je iets niet begrijpt, vraag maar raak.

Thalla

26-06-2003, 00:58

Citaat:
Origineel gepost door OuJdIa_L
Een receptje van me moeder.

Je maakt de kip schoon met water.
Vervolgens doe je theelepeltje zout en peper in een kommetje.
Je doet eetlepel olie erin, en je wrijf het op de kip ook tussen de vleugeltjes en blabla.Mohiem heel de kip inwrijven met die mixje.
EN dan zet je hem 10 a 15 minuten in de magenetron.
Je kijkt ook af en toen of ie gaar is en dan draai je hem om.

Eet ssmakelijk.

Let niet op me spelling fouten, ik ben nu erg moe.
Als je iets niet begrijpt, vraag maar raak.

Thalla
Heel erg veel TENK JOE! kzal het proberen............., ehm, eerst met een kippepootje ofsow!

Wa salaam

Abdelkarim


P.S.: Bedoel je met magnetron dat turkse oven die in elke marokkaanse huishouden te vinden is? Of een echte magnetron?

26-06-2003, 10:51

Citaat:
Origineel gepost door Abdulkareem
As-salaamoe alaikoem!

Mijn moeder is naar Marokko, dus moet ik mezelf zien te redden.:toink:

Dus:

Wie kan mij helpen aan simpele (lees: zeer simpele) recepten?
Alles is welkom, zolang het maar simpel is uit te voeren.....

Kip-hoe simpeler hoe beter!
Vlees-alle soorten......
Vis - met de minste graat....

>>> Ik mis mijn mammie.............. [/B]
Ingrediënten
700 g mager lamsvlees of kalfsvlees, 2 uien, 1 bosje peterselie, 1 bosje verse koriander, l tl zout, l tl paprikapoeder, l tl versgemalen peper, 4 el olijfolie of maiskiemolie, olie om in te bakken.
Bereiding


Snij het vlees in blokjes van 2 cm.
Snipper de ui. Hak het peterselieblad en het korianderblad fijn.
Meng het vlees met de ui, de peterselie, de koriander, het paprikapoeder, wat zout en peper en de olijfolie en laat het minstens 1 uur marineren.
Rijg iedere keer een paar stukjes vlees aan de metalen spiesjes of houten satéstokjes. (Leg satéstokjes een poosje in water om verbranden van de stokjes te voorkomen.)
Verhit de koekenpan op een warmtebron (hoge stand) en smeer de pan in met wat olie. Schroei de spiesjes aan alle kanten goed dicht en bak ze gaar en goudbruin. Of rooster de spiesjes op de barbecue of onder een gril.


Groetjes,
Shirly


27-06-2003, 00:01

Citaat:
Origineel gepost door Abdulkareem
Heel erg veel TENK JOE! kzal het proberen............., ehm, eerst met een kippepootje ofsow!

Wa salaam

Abdelkarim


P.S.: Bedoel je met magnetron dat turkse oven die in elke marokkaanse huishouden te vinden is? Of een echte magnetron?
Nee gewoon een echte magnettron, veel succes.

28-06-2003, 22:15


Dank jullie wel!

Maar we zijn er nog lang niet!

IK WIL MEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRR

Kom op jongens..................., please?



Abdelkarim

02-07-2003, 17:52
eyyyyy,
Ik heb een heeeeel lekker gerecht voor je.
Eerst even een tip, je moet gewoon freestylen in de keuken dan kom je er wel.
je kookt rijst met 1 bouillonblokje (knorrrrr)
in een andere pan doe je gehakt met peterselie zout en alle pepers die je ma in de kast heeft laat die gehakt gaar worden en roer het steeds om tot het zo gaat brokkelen je weet toch.
en in een andere pan kook je champions, paprika en andere groente wat je lekker vind en gooi dit bij dat gehakt doe er ketchup of ketjap op.
schep rijst op je bord en een beetje van die gehakt/groente en KLAAR

is lekker en gezond!!!!

is raar uitgelegd ik weet het maar ik gebruik nooit hoeveelheden enzo ik gooi ervan alles in hahahahaha.....

als je vragen heb erover laat het dan weten.
Beslemmaaaaa xxx youssra

02-07-2003, 19:05

Citaat:
Origineel gepost door youssra_777
eyyyyy,
Ik heb een heeeeel lekker gerecht voor je.
Eerst even een tip, je moet gewoon freestylen in de keuken dan kom je er wel.
je kookt rijst met 1 bouillonblokje (knorrrrr)
in een andere pan doe je gehakt met peterselie zout en alle pepers die je ma in de kast heeft laat die gehakt gaar worden en roer het steeds om tot het zo gaat brokkelen je weet toch.
en in een andere pan kook je champions, paprika en andere groente wat je lekker vind en gooi dit bij dat gehakt doe er ketchup of ketjap op.
schep rijst op je bord en een beetje van die gehakt/groente en KLAAR

is lekker en gezond!!!!

is raar uitgelegd ik weet het maar ik gebruik nooit hoeveelheden enzo ik gooi ervan alles in hahahahaha.....

als je vragen heb erover laat het dan weten.
Beslemmaaaaa xxx youssra
Yessssss!

Dat is een goeie! Kan niet misgaan! (InshaAllah)
Maareh........, gehakt komt me de laatste tijd de neus uit..........

Hehehe, het is zow makkelijk te bereiden....., dat je al snel naar de kefta grijpt.

Ook makkeluk is kipfilet, die kan ik ook niet meer aanzien!

Maar goeddd, dank je wel voor het recept en de tip! Ik moet dus gaan freestylen! Is een leuke afwisseling!

Heb je nog meer receptjes als deze, dan hoor ik het heeeeeeeeeel graag van je, ok?

Wa salaam

Abdelkarim

Pagina's : [1] 2