Bekijk volle/desktop versie : Feyenoord onder curatele



28-08-2006, 17:35
Rotterdam, 28 aug. Voetbalclub Feyenoord is als gevolg van de slechte financiële situatie door de KNVB onder curatele gesteld.

Aan het eind van vorig seizoen was de vermogenspositie zo zwak geworden dat Feyenoord onder meer verplicht is op kwartaalbasis de financiële gegevens te overleggen.

Dit heeft voorzitter Jorien van den Herik gisteren bevestigd nadat hij door de NOS met deze feiten werd geconfronteerd. Als gevolg van wederom een verliesgevend seizoen kampte Feyenoord deze zomer met een negatief eigen vermogen van ruim 16 miljoen euro.

Dankzij de verkoop van Salomon Kalou (Chelsea) en Dirk Kuijt (Liverpool) is de financiële situatie van de Rotterdamse club sterk verbeterd, maar de curatele duurt in elk geval nog tot het eind van dit seizoen. Mocht de club zich niet houden aan de aanwijzingen uit Zeist, dan kunnen punten in mindering worden gebracht. Vorig seizoen gebeurde dit een aantal keren bij Fortuna Sittard.

Volgens Van den Herik zijn de verliezen het gevolg van het ontbreken van voldoende inkomsten uit Europees voetbal en het falen van de club op de transfermarkt. De inmiddels opgestapte technisch directeuren Rob Baan en Mark Wotte zijn er volgens hem niet in geslaagd voldoende spelers met winst te verkopen.

Kuijt en Kalou leverden deze zomer minstens 20 miljoen euro op. Dat geld kan voor een deel in nieuwe spelers worden gestoken, maar ook wordt dit bedrag aangewend om de financiële huishouding weer op orde te krijgen. Supporters maken zich zorgen, nu Feyenoord er na twee competitiedagen nog niet in geslaagd is om een doelpunt te maken en de club nog geen nieuwe aanvallers heeft aangetrokken. Tegen Heracles werd het gisteren in de Kuip 0-0.

De club heeft nog tot en met donderdag de tijd om versterkingen aan te trekken: op 1 september sluit de Europese transfermarkt.

Vorige week eisten de supporters van Feyenoord in een open brief opheldering over de financiële situatie bij de club die in Nederland de meeste toeschouwers trekt. „Feyenoord NV zou er goed aan doen zijn supporters uitleg te geven over de financiële stand van zaken, want we dreigen nu echt af te zakken naar de middenmoot”, aldus de open brief. Morgen zal de club opheldering verschaffen over de financiële mogelijkheden. Trainer Erwin Koeman verklaarde gisteren wel dat internationals of spelers met veel ervaring in de Champions League voor Feyenoord niet haalbaar zijn.

Na het vertrek van de spitsen heeft Feyenoord twee nieuwe spelers aangetrokken. Het gaat om de Belgische linksback Philippe Léonard (32) en de van FC Utrecht afkomstige rechtsback Dwight Tiendalli (20). Laatstgenoemde maakte gisteren zijn debuut.

Vorige week werd al aan de hand van het jaarverslag 2004-2005 duidelijk dat Feyenoord destijds ook al financiële zorgen kende. Daarin werd al gesproken van „continuïteitsproblematiek”. Toen in de regionale pers, aan de hand van financiële specialisten, werd gesteld dat de club ruim een jaar geleden aan de rand van het faillissement stond, noemde financieel directeur Onno Jacobs dat op de website van de club „de grootste flauwekul en stemmingmakerij”.

Volgens hem was destijds sprake van een „tijdelijk hiaat in de cash flow”. Het eigen vermogen was toen ook negatief (2,9 miljoen), maar volgens Jacobs zorgden de spelers voor een zogeheten stil vermogen, omdat zij in de praktijk meer waard zijn dan in de balans duidelijk wordt.

Feyenoord is door de licentiecommissie van de KNVB in categorie 1 ingedeeld, waarin de financieel zwakste clubs verkeren. Toen de club onder curatele werd gesteld, zaten nog eens acht andere verenigingen in het betaald voetbal in die categorie. Inmiddels is dat aantal naar verluidt teruggelopen, maar de bond geeft daarop geen enkel commentaar. „Het is aan de clubs om dit al of niet bekend te maken.”

28 augustus 2006


http://www.nrc.nl/sport/article431695.ece

28-08-2006, 17:38


ow arme feyenoord














Je ondergang is nabij

28-08-2006, 17:42
Alle bejaarden de deur uit en laat die badkuip maar vollopen

28-08-2006, 17:49
Feyenoord komt in handen van een miljardair en dan gaan jullie zien wie de beste club is van nederland

28-08-2006, 18:31



Citaat door Karim00:
Feyenoord komt in handen van een miljardair en dan gaan jullie zien wie de beste club is van nederland
krijgen we zeker een chelsea in nl... met geld win je geen prijzen...

en de baassie voor feyenoord wijkt voor geen meter. dat zei hij zelf op nos

28-08-2006, 19:14

Citaat door Maroc_4_ever:
krijgen we zeker een chelsea in nl... met geld win je geen prijzen...
en de baassie voor feyenoord wijkt voor geen meter. dat zei hij zelf op nos
nee?? weet je dat zeker??

hoe komt chelsea dan aan zn 2 landstitels op rij?

28-08-2006, 19:27

Citaat door fietsendief:
nee?? weet je dat zeker??

hoe komt chelsea dan aan zn 2 landstitels op rij?
ze hebben wel die titels... maar het voetbal hebben ze wel kapot gemaakt en hun selectie ook...

28-08-2006, 19:35

Citaat door Maroc_4_ever:
ze hebben wel die titels... maar het voetbal hebben ze wel kapot gemaakt en hun selectie ook...
voetbal kappot gemaakt? ?? je luistert te vaak naar die mensen op tv
voordat die russische jood kwam was chelsea een middenmoter die in jaren geen europees voetbal heeft gespeeld.. nu is het een TOPclub met topspelers die dit jaar de de champions leuage gaat winnen..

28-08-2006, 22:53
Lekker voor fejienoord..Bij de jeugd zijn ze enorm rasicistisch bezig..Kijk zelf maar elke keer bij de Selectie-dagen / Open dagen..
Begrijp niet hoe een voetbalclub in een financiële toestand kan komen.