Bekijk volle/desktop versie : naanbrood



19-08-2006, 16:23
Hey,

Heeft er iemand van jullie een recept voor naanbrood te maken, en kan dit gewoon in een electrische oven gemaakt worden? Zouden jullie mij even het recept willen doorgeven?
Groetjes

20-08-2006, 08:44


Hallo
Waar zitten die keukenprincessen hier????????????????

20-08-2006, 11:39

Citaat door badger1:
Hey,

Heeft er iemand van jullie een recept voor naanbrood te maken, en kan dit gewoon in een electrische oven gemaakt worden? Zouden jullie mij even het recept willen doorgeven?
Groetjes
kijk bij de recepten van ahlam

20-08-2006, 14:53
naan brood

25 gr verse gist
1/2 tl suiker
3 el volle yoghurt
450 gr witte tarwebloem
2 tl zout
2 tl sesamzaad
1 tl maanzaad
1 el gesmolten boter of margarine

los de gist op in 4 el lauwwarm water, voeg suiker toe en laat het mengsel 10 mi op ee warme plaats staan. roer de yoghurt los en voeg 1 dl lauwwarm water toe. meng de bloem met het zoout en die het mengsel in een kom. maak een kuiltje in midden en schenk de gistmengsel eri. roer alles met een lepel door elkaar en voeg dan sesam en maanzaad toe.

kneed het deeg 15min tot het zeer soepel is. Voeg, als het deeg te droog is, wat extra water. vorm een bal van deeg en leg het in een ingevette kom, dek af met vochtige doek en laat t een uur rijzen op warme plaats. kneed het deeg daarna weer goed en verdeel het in 8 stukken. laat het deeg nogmaals 10 min liggen. vorm daarna met de handpalm tot ovale broodjes die in midden dunner zijn dan aan de rand.Ze moeten niet dikker zijn dan 1/2 cm. Verwarmd de oven op 225 grade en bestrijk de broodjes met boter en leg ze op de bakplaat. Bak de in 10-12 min lichtbruin in midden van de oven.

20-08-2006, 15:33


Hoi,
Bedankt voor het recept je, ben er al aan begonnen.
Groetjes

20-08-2006, 18:48
hopelijk lukt t je, laat t ons weten....

20-08-2006, 19:22
o dat is echt lekker met kip tandoori

20-08-2006, 19:22
Hoi,
Ik had er 2 gebakken, 1.5 hebben we opgegeten HEEL LEKKER en de rest heeft ventje voor morgen mee naar het werk te gaan klaar gemaakt, dus voor herhaling vatbaar en nog eens bedankt voor het recept.
Groetjes