Bekijk volle/desktop versie : dames: wel/geen hoofddoek15-11-2002, 22:16
Salam Honey81! ik vind het wel jammer dat je zullke uitspraken hebt! want je weet misschien niet waar je het over hebt!

16-11-2002, 13:53


ben je het zeker dat je 50 jaar gaat bereiken ?
wie weet , misschien minder

18-11-2002, 12:33
of langer dan 50

18-11-2002, 13:10
ofwel langer

18-11-2002, 13:17


ik draag ook al 2 jaar hoofdoek,
op het begin was het wel wennen, maar nu zou ik niet zonder hoofdoek kunnen!

20-11-2002, 11:37
Ik draag hoofddoek en ben er trots op. Goed dat mijn vader er was en mijn klappen had gegeven toen ik protesteerde tegen hoofddoek (maar ja toen was ik jong he) anders zat ik nu zulke uitspraken te doen als honey81.....

20-11-2002, 11:43
[QUOTE]Origineel gepost door zolikha
Ik draag hoofddoek en ben er trots op. Goed dat mijn vader er was en mijn klappen had gegeven toen ik protesteerde tegen hoofddoek (maar ja toen was ik jong he) anders zat ik nu zulke uitspraken te doen als honey81..... [/QalUOTE]
Alhamdo li Allah zolikha , de ouders spellen een hele belangrijk role

22-11-2002, 13:23
ik wil inscha allah graag zo gauw mogelijk een hoofdoek dragen waar ik mijn prettiger bij zal voelen.
ik overwoog het eerst al heel sterk in de zomervakantie wanneer de nieuwe schooljaar zou beginnen een hoofdoek te gaan dragen.
ik ben er jammer genoeg nog niet echt aan toe gekomen maar ik hoop het echt van harte. want het gevoel dat je daarbij krijgt is werelds en uniek lijkt mij. je voelt je meer verbonden met de islam je kan uiteraard ook met woorden zeggen maar het in daden ombrengen is het mooist.
dus ik hoop inscha allah gauw.


mensen zijn niet perfect, de goede bedoelingen van mensen zijn perfect.

en meiden niet zo kiften over wat wel en niet goed is.
ik ben het zeker wel met de mensen eens die zeggen dat je zeer zeker wel een hoofdoek moet dragen het is een aspect waar je aan dient te houden en niet van af te wijken.
en het is onzin om te zeggen gedeeltelijk overgave aan god nee geheel dus ook je aan de voorschriften houden.

22-11-2002, 13:49
Even een reactie voor de meiden die zeiden dat ze nooit een hoofddoe zullen gaan dragen..... en zich wel moslima noemen...

mijn vraag is dan bidden jullie wel meiden of ben je dat ook vanplan als je 50 bent? en het misschein wel hurkend of zittend moet doen omdat je niet meer qua gezondheid etc.... kan gaan staan..... en ik vind jou mening ik weet nietmeer wie maar degene diehet lelijk vind.... vreemd!!! maar ja is jou mening toch.... en zo zie je maar weer dat mensen te veel op uiterlijk letter kwa mooie en niet mooi.....!!! ik denk dat die meiden hierboven .... allemaal dingen schrijven terwijl ze niet weten hoe belangrijk de hijaab in de islam is. en dat de dames zeggen van ikben moslim of dit of dat.... en met dat onderdanigheid... meid ..... ga meer lezen en let niet op uitlatingen van anderen... wil je wat weten ga het opzoeken..... want als je zegt dat je van plan bent misscien op je 50 het te gaan dragen ja .... de islam zegt niet leef van tig jaren tot tig jaren maar van dag tot dag ! dus wie weet ben je er morgen nietmeer wat dan??

meiden denk er goed overna wat jullie zeggen over islam en hoofddoek en ikben moslim en niet..... maar goed thella ff roeskoem..... bye bye

23-11-2002, 22:29
ahlen Chadia00

Ik ben het met je eens echt waar over een hoofddoek en al

Maar luister het is niet makkelijk om een hoofddoek te dragen
Maar voor meiden die hem niet dragen betekend het niet van O ja
zie je nou wel zei zegt ook dat het ziet makkelijk is Nee je moet er echt goed over nadenken..

En nog een fout die veel menesn maken is als iemand geen hoofddoek draagt zal zij ook wel niet bidden..
Ik zal mijn eigen hier als voorbeeld zetten
IK bid als sinds mijn 13de 14de (toen ik in de eerste zat )(elhamdoelilah)

En had toen nog geen hoofddoek op.
Als ik dan zei dat ik bid 5 keer per dag..
Dan staan sommige zusters en broeders echt te kijken van"" Maar jij hebt helemaal geen hoofddoek op""

Did is echter ook een fout..

Maar ik zou wel tegen alle zusters willen zeggen weet je wat vooe een mooi en fijn gevoel je krijgt met hoofddoek op..
Ik draag hem ook niet zo erg lang namelijk vanaf afgelopen 25
Februarie..
En geheel eigen keuze.
Mijn ouders stonden er een beetje van te kijken omdat zij nog nooit hadden gezegt van "" Je moet het op doen.""

De dag dat ik hem op deed en de deur dich gooide om naar mijn bus te lopen en naar school te gaan Was echt tot nu toe mijn mooiste dag..

Echt waar ..
Het voelde zoo fijn ..
Natuurlijk krijg je wat stomme reacties van klasgenoten. maar ja

Ik bekijk het zo mijn beste en goede vrienden zijn mijn broederes en zusters in de islam ..
En dit is altijd een goed gevoel wnat die weten hoe je je voelt etc..

voor de gene die aan het twijfelen zijn wat hoofddoek betrefd zet het gewoon op en je zult vanzelf in de loop der week merken dat ook nederlanders zelf respect zullen tonen..

Wallahilaa

En onthoud een ding een goede moslim zijn bereik je met vele kleine stappen dus zet een van de eerste stap om de hoofddoek op te zetten,,
en vele daarna zullen volgen..
echt waar

Wat ik ook even wil zeggen aan jemal is dat je hele goede informatie geeft hier op internet..
Ik ben echt blij dat er nog zulke goed broeders in de islaam bestaan..

thallou
MA''SALAMA
laila

Ik houd van jullie omwille van allah..

24-11-2002, 22:21
sallaamoe 3alaikoem saida16

Masha allah zustertje..... erg goed van je en ik begrijp je volkomen... ik draag m zelf al bijna 11 jaar maar een tip van mij is dat je denk ik met een andere vriendin gelijk moet beginnen dat stimuleert .... dus allebei op een dag en dan ervaringen uitwisselen... dan hebben jullie steun aan elkaar... en verder moet je niets van die rare uitspraken van vrienden klasgenoten collega's die raken er langzamerhand wel aan gewend ... en je ziet gelijk ook wie je echte vrienden zijn .......want die moeten je wel stimuleren .... daar zijn vrienden toch voor..... anders ben ik je vriendinnetje wel hoor moppie nou succes he en laat me weten hoe het is gegaan oki doki? beslama

03-12-2002, 13:14
selaam mensen

ik draag ook een hoofdoek en daar ben ik ook erg trots op. en heel goed gezegt hoor desperade. inshallah voor de andere zal hun tijd ook komen en realiseren dat een hoofdoek dragen echt niet erg is

beslema riffia

03-12-2002, 13:48


[GLOW=firebrick] [/GLOW]

09-12-2002, 21:51
ieder kan dat voor zichzelf beslissen lijkt mij,

ik ken hele goed levende nette dames zonder hoofddoek en juist meiden met hoofddoek die erbij lopen als h o e r t j e s die zijn echt erg.

Ik vind het dragen van een hoofddoek heel goed, heb diep respect voor de dames die dat doen, zeker in deze maatschappij.
Maar beoordeel niet de dames die er geen dragen, want het maakt je geen beter mens of je het nou wel of niet draagt.

Liever een goed persoon die weet wat wel en niet kan en er keurig bij loopt dan een dame met hoofddoek die zich gedraagt en kleedt als een s l e t .

Tuurlijk zijn er ook dames met hoofddoek bij diwe niet zo zijn, voordat mensen me gaan aanvallen, net zoals dat er ook dames zijn zonder hoofddoek zijn die zich niet weten te gedragen.

Bye

10-12-2002, 10:38

Citaat:
Origineel gepost door Letizia
ieder kan dat voor zichzelf beslissen lijkt mij,

ik ken hele goed levende nette dames zonder hoofddoek en juist meiden met hoofddoek die erbij lopen als h o e r t j e s die zijn echt erg.

Ik vind het dragen van een hoofddoek heel goed, heb diep respect voor de dames die dat doen, zeker in deze maatschappij.
Maar beoordeel niet de dames die er geen dragen, want het maakt je geen beter mens of je het nou wel of niet draagt.

Liever een goed persoon die weet wat wel en niet kan en er keurig bij loopt dan een dame met hoofddoek die zich gedraagt en kleedt als een s l e t .

Tuurlijk zijn er ook dames met hoofddoek bij diwe niet zo zijn, voordat mensen me gaan aanvallen, net zoals dat er ook dames zijn zonder hoofddoek zijn die zich niet weten te gedragen.Bye
jij accepteer geen beoordeel uit de anderen , de anderen ook niet uit jij !
een hoofddoek dragen wil niet zeggen dat je gaat getransformeerd worden naar een ''malak'' zonder zonden en fouten , absoluut niet
Hijab is een plicht ( zie sorat Al-hzaab) en ( soerat Al-noer)
de Categorie van die meiden die soort Hijab doen , doen zij de Hijab met ander Intentie ( Niya ) of misschien weten niet wat is de betekenis van de Hijab , een groep : mijn vader laat me niet naar mijn vrienden gaan , om een middel te zoeken als oplossing van mijn probleem is de Hijab ( en Dat is de Hijab)
ander Groep , Ik doe de Hijab want mijn vader wil dat ik het moet dragen , enz enz enz
doe iets met een overtuiging anders jij begrijpt jezelf nooit , en zal je twee persoonen zijn inplaats van een ! en dat is erger !
succes Iedreen en grt

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46