Bekijk volle/desktop versie : dames: wel/geen hoofddoek26-09-2004, 20:48
MashAllah zusters.. Ik draag ook een hijaab Alhamdoelilah en voel me ook heel goed... En de zusters die hem nog niet dragen inshAllah komt het nog... Emien

26-09-2004, 21:39Citaat door hilwa:
ik was gewoon benieuwd naar de hoe de ladies er een beetje uitzien waar we allemaal mee discussieren........
So in 2002 is deze topic geopend,
wat gaat de tijd snel zeg?
vinden jullie van niet...

26-09-2004, 21:40

Citaat door hamaswaalqaeda:
ik ben misschien geen dame heey gehhehehe, maar ik vind het wel leuk dat de meesten van jullie hijab dragen. De meesten begrijpen niet waarom ze er een op zouden moeten doen. en daarom ga ik dat ff haarfijn proberen te zeggen. MOcht ik wat vergeten voeg dan gerust toe wat ik vergeten heb,,,

Een vrouw draagt een hoofddoek en jelbab. een hoofddoek en een jalbab, met als teken no availeble to men.
maar dan nog steeds waarom, het gewaad is omdat een vrouw uit 2 nor(licht bestaat. een vrouw heeft ook een hele sterke aura die sexapeal uitstraalt volgens de mannen. verder is het aan de andere kant de mannen dus.Wij mannen zijn heel zwak voor de vrouwen, dat is gewoon de mannen aard, daar niet van er zijn genoeg die zich kunenn beheersen. verder is het hoofddoek dragen voordelig. je word nooit versierd, en als dat wel gebeurd, dan heb je alwald anass,
dat is serieus waar. verder voor de vrouwen die het niet snappen ik zie wel eens vrouwen met hoofddoek maar met strakke kleding hahahaha. nou ik zal jullie zeggen jullie zijn niet geslaagd. Een hoofddoek dragen met kleding die net als je 2de vel zijn.

ff voor de vrouwen die m niet dragen onder de marokanen, ik wil jullie niet schelden of beledigen, dus vandaar dat ik zal proberen met fen met jullie te praten.
waarom dragen jullie geen hoofddoek? is het te veel ofzo, hou je niet van god.
jullie zijn availeble to men..jullie worden vaak lastig gevallen,
en zeg nou niet dat jullie dat niet leuk vinden. want wat ik meestal zie is dat jullie er rustig op ingaan meestal. Buiten dat ik ken een meid die geen hoofddoek draagt. maar wel heel muslim is.

aan haar heb ik het volgende gezegd. muslim? nee
muslim is met heel zijn pakket.
dus het gaat niet alleen over het hoofddoek. muslim is het volle pakket.
neem je m niet ben je geen muslim.
weet dat dit meningen zijn en geen feiten. want allah a3lam.
muslim is het volle pakket, zeg niet dat je muslim ben en je kent amper sura fatiha

vrouwen met hoofddoek ik hou van jullie. ik wil jullie niet om hoe jullie uitzien. ik wil jullie niet om wat jullie hebben. maar ik hou van jullie om wie jullie zijn, muslims
ik ben degelijk wel een moslim,maar het punt is dat als ik het draag,ik het volle
pakket heb..aalleen daar ben ik nog niet klaar mee..ik ben nog steeds dingen aan het vragen over de islam en dingen lezen.maar je kunt niet zeggen dat die meiden
geen moslim zijn..die hebben het zeg maar nog niet voltooid..

en het probleem bij mij is..dat als ik een hoofddoek ga dragen ik dan echt wel lastig gevallen word..nu als ik lekker op straat loop,buiten waar ik woon.want die
weten wel dat ik een marokkaan ben.maar ergens anders..k kan zo lang mogelijk
naar jongens kijken,maar ze vallen me toch niet lastig..ze weten namelijk niet dat
ik een marokkaan ben,en als ik het wel ga dragen dan pas gaan ze me extra lastig vallen..en daar heb ik totaal geen zin in..

maar jij hebt het recht niet om mij of andere personen net als mij te beoordelen..
om te zeggen dat wij zonder hoofddoek niet moslim zijn,want dat slaat nergens op..en jij zegt zehma met een hoofddoek ben je een moslim..maar hoe weet jij
of die persoon die WEL een hoofddoek draagt zich wel aan de islam houdt..
misschien doet zij wel hele ergere dingen,maar omdat ze hoofddoek draagt is wel
een moslim en anders niet??

je kunt niets uit het uiterlijk halen,maar wel uit het gedrag van de personen..
en je hoeft echt neit van me te houden,want dat doet al een andere persoon voor
mij allah !!

28-09-2004, 09:59
Salaam meisjes

Hamdoelilah aan alle meiden die met volle overtuiging achter het dragen van hun hoofddoek staan !
Ikzelf draag geen hoofddoek.
De reden hiervoor is eigenlijk gewoon een "uitvlucht" dat besef ik zelf dus aub veroordeel me niet.
Mijn moeder is Belgische en mijn stiefvader ook. Mijn biologische vader ( Marokkaan ) heeft nooit echt veel contact met me gehad en is ondertussen ook overleden.
Mijn stiefpa is er altijd voor me geweest en zelf nu nog.
Mijn man's familie is Berbers en al zijn zussen dragen wel een hoofddoek dus vroeg hij ook mij deze te dragen als ik naar zijn familie ga maar dat heb ik geweigerd ... als ik inchallah een hoofddoek zal dragen zal het voor 1 enkel iemand zijn en dat is Allah, ik zou er het hart van mijn ouders door breken omdat ze het nooit zullen begrijpen. Daarom wacht ik, tot Allah me de kracht zal gegeven hebben om volledig achter deze beslissing te staan en mijn ouders inchallah het inzicht zal gegeven hebben om mijn beslissing niet als een falen in hun opvoeding t.a.z. van mij te zien maar als de "overgave" die het dragen van een hoofddoek is.

Mouna

28-09-2004, 13:28Citaat door nadia523:
ik vind het echt triest dat er hier mensen zijn die denken dat als je geen hoofddoek draagt dat je dan de hel in gaat. Ten eerste vind ik het behoorlijk bijdehand dat deze mensen denken te kunnen bepalen wat voor een straf Allah zou oplegen en ten tweede er staat niet eens in de Koran dat je je haren moet bedekken maar dat je je voorgevel moet bedekken. die hoofddoek is vooral door de culturen er in gehammerd
Ik zou zeggen. lees de Koran maar eens een keer opnieuw en blijf et net zolang herhalen tot dat je begrijpt wat er in staat, want er staat wel degelijk in dat de vrouw een hoofddoek dient te dragen.
Je moet als vrouw je aura bedekken, en daar horen je haren ook bij....

En ik vind niet dat je je zusters voor triest moet uitmaken omdat ze de waarheid vertellen, en jou proberen te informeren. En om ze dan gelijk voor fundamentalist uit te maken, dat is pas triest.

29-09-2004, 21:29
ik heb respect voor de dames die een hoofddoek dragen en hem ook goed dragen. daarmee bedoel ik een hoofddoek dragen zo als het hoort over de kont iets langs enz.
nou hier ben ik dus echt nog niet aan toe. maar wil het wel ooit gaan dragen. ik weet dat ik het nu nog niet kan ik wil nog te veel wat niet met een hoofddoek kan. te strakke broeken korte truitjes enz ik weet dat het niet goed is maar ik doe het toch. inscha allah ga ik hem ooit dragen.

kus soukara

30-09-2004, 21:13
ik draag ook een hoofdoek. al bijna een jaar. en het bevalt me wel. dit jaar was ik er voor het eerst mee naar marokko gegaan. en ik had er geen problemen mee. dus draag een hoofddoek. xxxx imaneoujdia.

01-10-2004, 13:48
Ik draag ook geen hoofddoek

01-10-2004, 16:00

Citaat door soukara123:
ik heb respect voor de dames die een hoofddoek dragen en hem ook goed dragen. daarmee bedoel ik een hoofddoek dragen zo als het hoort over de kont iets langs enz.
nou hier ben ik dus echt nog niet aan toe. maar wil het wel ooit gaan dragen. ik weet dat ik het nu nog niet kan ik wil nog te veel wat niet met een hoofddoek kan. te strakke broeken korte truitjes enz ik weet dat het niet goed is maar ik doe het toch. inscha allah ga ik hem ooit dragen.

kus soukara
SOUKKARRA,
Allah heeft ons het fenomeen "tijd" gegeven: alleen we weten nooit wanneer het tijd is? Als je beredeneerd van dat komt later wel, mischien is later wel te laat?
Mischien overlijdt je zo, en dan is het te laat; immers je boek wordt afgesloten.
Als je iets wilt doen doe het voor het te laat is.

01-10-2004, 16:06
ik draag wel een hoofddoek

Nadia

01-10-2004, 16:29
ikke niet

01-10-2004, 16:45
Ik draag hamdoelilah hoofddoek

04-10-2004, 13:56


alhamdoullilah ik draag de hoofddoek en ik ben er trots op!!!!!!!!!!!!!!!!!!

07-10-2004, 18:36
Ik draag m ook al ruim een jaar.

Jullie mogen trouwens wel wat aardiger reageren hoor op dat meisje die denkt dat in de zomer het warm zal zijn met een hoofddoek. Jullie hoeven niet meteen zo heftig te reageren.

Deze zomer was ook mijn eerste zomer met hijaab en ik dacht ook, kzal het wel warm hebben. Maar het tegendeel is bewezen! Met hijaab is zelfs beter! Khad er totaal geen last van.

Voor de meiden die m nog niet dragen. Denk er alsjeblieft overna. En je moet er ook klaar voor staan. Want hijaab op en hijaab af is ook niet goed. En weet waar je het voor doet! Niet alleen omdat je het mooi vind ofzow.

En uhm, ik draag ook zoveel mogelijk alleen zoiezo lange kleren en wijde. Alleen mijn gezicht en handen zijn te zien (soms me voeten).

Gair inschaAllah

groetjezzzzzzzzz

08-10-2004, 15:49
Wat fijn ..

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46