Bekijk volle/desktop versie : dames: wel/geen hoofddoek15-05-2004, 16:55
Assalaam Nadoria85.,

Je hebt mashallah je mening heel mooi naar voren gebracht.
En het is hartstikke mooi als je iets doet uit overtuiging, of dat nou het dragen van een hoofddoek is of vriendelijk zijn voor je medemens of zakaat geven of JUIST UIT OVERTUIGING GEEN HOOFDDOEK DRAGEN OMDAT JE VINDT DAT DAT NIET VEEL MET DE ISLAM TE MAKEN HEEFT.

Voor alle mensen die iets doen uit overtuiging , heb ik respect voor.
Dus ook voor de vrouwen die juist geen hoofddoek willen dragen.
En respect afdwingen en niet lastig gevallen willen worden , geloof me , een hooddoekje alleen zal je echt niet helpen.
Het heeft met je innerlijk te maken en dat straal je uit.

Ik heb genoeg vrouwen met een hoofddoek ervaren die geen respect afdwingen doordat ze zich richten op het uiterlijk en het innerlijk vergeten.(roddelen , jaloers, dik opgemaakt enz)
En ik heb genoeg vrouwen ervaren die juist wel mijn respect verdienen doordat ze innerlijke wijsheid uitstralen.( hun harten die zachtgevoelig zijn en medeleven en hartelijkheid tonen)
Hiermee wil ik je mening dat een hoofddoek een magisch kledingstuk is weerleggen, want daar ben ik het niet mee eens.

Nogmaals": ik vindt het niet belangrijk of iemand wel of geen hoofddoek draagt , maar wel of iemand een mashallah innerlijk heeft!

Ma3assalama

15-05-2004, 17:38


salaam wa 3alaykom wr wb

Salaam boeja ik wil even reageren op je bericht.
Ik ben het namelijk helemaal met je eens dat je met de hoofddoek alleen geen respect afdwingt. Respect heeft met veel factoren te maken en zoals je terecht zei, je innerlijk speelt een hele belangrijke rol. Je innerlijk is allesbepalend.
Maar wat ik wel vind is dat als je een hoofddoek draagt, en ook op de juiste manier en nog belangrijker met de juiste intentie dan vind ik dat je moet weten waarom je die hoofddoek draagt. Dit wordt vaak vergeten. Want de hoofddoek staat niet zomaar sybool voor de moslima maar heeft ook een funtie. En ik vind dat de hoofddoek alleen juist kan worden gedragen als de hoofddoekdragende moslima er 100 % achter staat, anders zal deze hoofddoek geen funtie hebben. En zoals we allemaal weten zijn er helaas ook meiden die een hoofddoek dragen uit dwang. De ouders verplichten zo'n meisje een hoofddoek te dragen terwijl ze het zelf niet wil en terwijl ze vaak ook niet weet waarom, dit vind ik niet juist, want zo'n meisje ziet het dragen van die hoofddoek als een verplichting en zal er dus geen waarde aan hechten.

De ouders hebben echter wel de plicht om hun kinderen islamitisch op te voeden. De hoofddoek hoort ook tot dat opvoedingsaspect. Maar het is niet zo dat je je dochter op een bepaalde leeftijd gaat dwingen om een hoofddoek te dragen want dat werk niet. Ten eerste zal ze zich gaan afvragen "waarom?" en vaak krijgt ze daar geen antwoord op. Of ze krijgt te horen "het is verplicht, je bent een moslima dus je moet een hoofddoek dragen". Maar dat is natuurlijk niet het juiste antwoord. Want zo'n doekje op je hoofd ziet er eenvoudig uit maar heeft heel veel waarde . Dus als de ouders hun kinderen islamitisch willen opvoeden moeten ze daar vroeg mee beginnen . want kinderen leren het best op een jonge leeftijd. Als ze in de pubertijd komen dan heeft het eigenlijk weinig zin om ze dan pas iets over de islam te leren.
Toen ik zeven werd werd mij door mijn ouders geleerd dat een moslim hoort te bidden en dat een moslim solidair moet zijn en dat een moslima een hoofddoek dient te dragen. Ik had veel vragen en daar ik kreeg ik ook antwoord op van mijn ouders. Zo was ik heel nieuwsgierig naar mijn geloof. Ik begon toen al thuis een hoofddoek te dragen, en af en toe te bidden. Ik vond het juist heel leuk om dat te doen, want zo voelde ik me er echt bijhoren. Dus dat was eigenlijk de basis van mijn opvoeding. en later toen ik wat ouder werd en naar de middelbare school ging besloot ik definitief een hoofddoek te gaan dragen. want ik dacht het is nu of nooit. En dat was een hele mooie gelegenheid, want de mensen leerden mij kennen met hoofddoek, en ik moet zeggen dat ikwel veel gesteund werd door de mensen om mij heen. Ik heb nooit negatieve reacties gehad, alleen maar positieve reacties, elhamdoelillah.

Dus als een meisje weet waarom ze ene hoofddoek draagt en als ze de basispricipes van d islam kent dan zal e haar gedrag vanzelfsprekend daaraan aanpassen. want als je ergens van overtuigd bent wil je die overtuiging toch zo goed mogelijk praktiseren.

Je zei ook: "ik vindt het niet belangrijk of iemand wel of geen hoofddoek draagt , maar wel of iemand een mashallah innerlijk heeft!"
ik ben het daar gedeeltelijk mee eens, want je innerlijk zegt heel veel over de persoon die je bent. En stel je bent ene hele goede moslima in je hart. Je streeft ernaar om een goed islamitisch leven te leiden, waarom zou je het dan niet afmaken door het ook te laten zien. wat is is er mooier dan het laten zien dat je ergens trots op bent.
Als een leerling goede cijfers heeft gehaald en het raport ziet er goed uit dan gaat het kind toch trots naar de ouders toe van kijk eens wat ik heb bereikt, dat wil je toch laten zien niet verbergen.... zo zie ik het tenminste.
er zijn heel veel meisjes die masha'allah echt goed bezig zijn en een goed hart hebben en islamitisch zijn, maar ik zou helemaal opkijken tegen dat meisjes als dat aan haar te zien is, aan haar uiterlijk. want uiterlijk speelt ook een rol, dat is het eerste wat je opvalt.
Als ik een meisje op straat zie met een hoofddoek en een vredige islamitische uitstraling denk ik masha'allah, allah ihfadha. En laat staan wat allah over haar zal zeggen en de zegeningen die ze krijgt.
Dus ik ben van mening dat het er wel degelijk toe doet of je een hoofddoek draagt of niet. De hoofdoek is een toegevoegde waarde.

En wat betreft de meiden die een hoofddoek dragen en het verkeerde gedrag tonen, door bijvoorbeeld opvallend te zijn of door de make-up die ze dragen, daar kan ik niet over oordelen. Ze weten wat ze doen en ze weten wat goed en fout is. dus een hoofdoek wil niet per definitie zeggen dat je "goed" bent. En wat is goed, dat is een subjectief begrip. Maar er is maar één "goedheid" die telt en dat is de "goedheid in allah swt 's ogen....... en dat kunnen wij niet beoordelen.

Allah swt weet het het beste, en hij zal ons vergeven insha'allah. Moge allah swt ons behoeden voor het kwade en ons bijstaan om het goede te doen.

wa ssalaam wa 3alaykom wr wb,

een zuster in de islam

15-05-2004, 23:30
Nadoria85,

Je bent echt mashaallah, moge God je belonen, hier en later inshallah.
Volgens mij ben jij een echte moslima.

ma3asalama

16-05-2004, 16:19
salaam wa 3alaykom wr wb beste zusters en broeders,


Citaat:
Origineel gepost door boeja
Nadoria85,

Je bent echt mashaallah, moge God je belonen, hier en later inshallah.
Volgens mij ben jij een echte moslima.

ma3asalama
Jazaak allahu gairan beste zuster, Moge allah swt jou ook belonen met het paradijs insha'allah en iedereen die zich een moslim mag noemen insha'allah.
Beste zuster ik kan van mezelf niet zeggen of ik een goede moslima ben of niet omdat ik niet weet hoe allah swt mij ziet. maar het belangrijkste is dat we bewust moeten leven en naar perfectie moeten streven, en dat probeer ik zoveel mogelijk te doen insha'allah. Ik ben heel nieuwsgierig naar de islam en ik wil veel leren insha'allah. En als je iets interessant vindt dan is het vanzelfsprekend dat je er moeite voor wilt doen. Moge allah ons helpen de juiste weg te kiezen en de juiste daden te verrichten insha'allah.
Dit leven is te kort om tijd verloren te laten gaan dus we moeten vandaag nog kennis verwerven en in praktijk brengen. Dus wij moslims moeten elkaar helpen en elkaar steunen door het goede te gebieden en het slechte te verbieden. Wat je voor jezelf wilt moet je ook voor je broeder of zuster willen alleen dan ben je op de goede weg.

En we kunnen nooit genoeg ons best doen om een goede moslim te zijn.
Later zal niemand te vreden zijn met de daden die hij of zij heeft verricht. De mensen die slechte daden hebben verricht zullen spijt hebben en terug willen om goede daden te verrrichten en mensen die goede daden hebben verricht zullen spijt hebben en terug willen om nog meer goede daden te verrrichten. Want iedereen wil het hoogste bereiken. En dit moeten we ons realiseren nu we nog leven elhamdoelillah. we leven vadaag en we moeten alles halen uit ons leven wat er in zit insha'allah.

Moge allah swt ons allen daarbij helpen insha'allah. En moge allah swt ons onze zondes vergeven en ons helpen om eljanna te bereiken insha'allah.

wa ssalaam wa 3alaykom wr wb,

een zuster in de islam

18-05-2004, 11:12Citaat:
Origineel gepost door Romeissaatje
ik draag ook hoofddoek
salaam wa 3alaykom wr wb,

elhamdoelillah beste zuster. Je mag er trots op zijn dat je een hoofddoek draagt, want het is niet zomaar iets......

Ik zou graag aan de zusters die een hoofddoek dragen willen vragen hoe ze tot het initiatief zijn gekomen om ene hoofddoek te dragen.
En voor de zusters die nog geen hoofddoek dragen maar die van plan zijn het in de toekomst te gaan dragen insha'alalh zou ik willen vragen wat hun motief daarvoor zal zijn.

En de zusters die geen hoofddoek dragen en die ook niet van plan zijn in de toekomst een hoofddoek te gaan dragen, wil ik vragen waarom ze niets voelen voor het dragen van de hoofddoek.

Ik ben er wel benieuwd naar.....

Bij voorbaat dank voor het beantwoorden van mijn vragen....

Moge allah swt ons aansporen het goede te doen en het slechte te vermeiden insha'allah,

wa ssalaam wa 3alaykom wr wb,

nadoria85

24-05-2004, 13:38
salaam...
ik was best jong en mn vader zei tegen mij dat ik een hoofddoek moest dragen(maar hij dwong me niet)..
in het begin wou ik het niet..omdat ik best jong was maar later droeg ik m gelukkig wel en nu draag ik m nog steeds en dat zal ik inscha allah altijd blijven doen..ikwil m ook helemaal goed dragen..dat ook mn horen bedekt zijn..inscha allah gaat het snel gebeuren als ik er helemaal klaar voor ben

salam oe 3alaikoem

24-05-2004, 13:43

Citaat:
Origineel gepost door marocco_girl1
salaam...
ik was best jong en mn vader zei tegen mij dat ik een hoofddoek moest dragen(maar hij dwong me niet)..
in het begin wou ik het niet..omdat ik best jong was maar later droeg ik m gelukkig wel en nu draag ik m nog steeds en dat zal ik inscha allah altijd blijven doen..ikwil m ook helemaal goed dragen..dat ook mn horen bedekt zijn..inscha allah gaat het snel gebeuren als ik er helemaal klaar voor ben

salam oe 3alaikoem
salaam wa 3alaykom wr wb,

Heel goed van je meid dat je een hoofddoek draagt elhamdoelillah. Als ik het goed begrijp draag je hem op dit moment nog naar achteren in een, en je wilt het in de toekomt op de juiste manier gaan dragen. Maar waarom ben je er nog niet klaar voor dan?

wa ssalaam wa 3alaykom wr wb,

24-05-2004, 13:54

Citaat:
Origineel gepost door nadoria85
salaam wa 3alaykom wr wb,

Heel goed van je meid dat je een hoofddoek draagt elhamdoelillah. Als ik het goed begrijp draag je hem op dit moment nog naar achteren in een, en je wilt het in de toekomt op de juiste manier gaan dragen. Maar waarom ben je er nog niet klaar voor dan?

wa ssalaam wa 3alaykom wr wb,
salaam..
ik doe eerst een klein doekje en dan een sjaal er overheen ..mij nek zie je niet alleen mn oren..
maar ik wil eerst kijken of ik het wel aan kan in de zomer ..en als dat lukt dan ga ik inscha allah helemaal goed dragen ..
wallah ik hoop echt dat ik het aan kan zodat ik gewoon hijaab kan dragen

wa3alaikoem oe salaam

24-05-2004, 13:58
Oh ok dat is hele goed meid. Je oren is niet zo erg als je nek. En meid ik hoopdat het je lukt. In de zomer kan het inderdaad wel warm zijn. Maar je went er wel aan vooral als je wit draagt en lichte kleuren.

Nou meid heel veel succes !!!

ma3a ssalama

24-05-2004, 14:04
soukran..ik hoop ook dat het gaat lukken
liefs mij

24-05-2004, 15:37
ik draag geen hoefdoek vast maar ik ga hem wel vast draagen

27-05-2004, 12:48
Ik draag wel een hoofddoek en ik ben er trots op ik draag 'm sinds kort pas goed en ik vind het zo veel beter dan eerst.
Z'n pirate hoofddoekje vind ik ook nix waarom draag je het je bedekt er haast nix mee. Ik heb het ook een tijdje gedragen maar ik voel me met een normale hoofddoek veel beter dan een pirate hoofddoekje.

grotejes

27-05-2004, 13:00


ik draag geen hoofdoek maar ik wil wel zo graag alleen ik ben nog niet echt helemaal klaar voor!!
ik wil het wel zo graag , soms weet ik niet echt wat ik wil dan wel dan weer niet !!
sorry dat ik het zeg maar ik weet dat je iets erg van allah krijgt als je geen hoofdoek draagt en niet bid ik weet alles wel maar ik doe er niet echt voor om het door te zetten wat ik echt wil .....

dus mijn vraag is :

wannner waren jullei er klaar voor om een hoofddoek te gragen door je moeder door je vader of echt door jezelf>??

27-05-2004, 18:05

Citaat:
Origineel gepost door Lover_Angel
ik draag geen hoofdoek maar ik wil wel zo graag alleen ik ben nog niet echt helemaal klaar voor!!
ik wil het wel zo graag , soms weet ik niet echt wat ik wil dan wel dan weer niet !!
sorry dat ik het zeg maar ik weet dat je iets erg van allah krijgt als je geen hoofdoek draagt en niet bid ik weet alles wel maar ik doe er niet echt voor om het door te zetten wat ik echt wil .....

dus mijn vraag is :

wannner waren jullei er klaar voor om een hoofddoek te gragen door je moeder door je vader of echt door jezelf>??
salaam wa 3alaykom wr wb,

ik wilde graag even reageren op je bericht want je zegt dat je graag ene hoofddoek wilt dragen maar er nog niet klaar voor bent. Dan is mijn vraag aan jou waarom denk je dat je er nog niet klaar voor bent ? wat houd jou tegen, want als je dat weet kan je er iets aan doen. En wat betreft je vraag. Ik ben hoofddoek gaan dragen toen ik naar de middelbare school ging en dat is nu zes jaar geleden hierboven heb ik al gezegd hoe ik erbij kwam en waarom en zo. Ik liep al een hele tijd rond met het idee maar ik wachtte het juist moment af en dat was toen eindelijk gekomen elhamdoelilla.

Zoals ik al zei het heeft geen zin om het voor iemand te dragen. Ouders die hun dochters dwingen een hoofddoek te dragen die pakken het verkeerd aan want dat werkt niet. Dan heb je als ouder denk ik al eerder iets fout gedaan of in iedergeval je kinderen niet alles meegegeven zoals het hoort. Dus zuster als je een hoofddoek gaat dragen moet je weten waarom je eht gaat dragen. Je doet het in de eerste plaats voor allah swt en in de tweede plaats voor jezelf. We moeten nogmaals niet vergeten dat het ene recht is en dat het zonde zou zijn als we er geen gebruik van maken. Een hoofddoek is niet zo maar iets op je heeft het heeft ene waarde en die dien je te kennen anders zal je die hoofddoek nooit op de juiste manier dragen. want het gaat natuurlijk ook om de intentie. Er komt best wat bij kijken. En als je weet waarom je een hoofddoek draagt dan dien je ook je kleding en je gedrag daaraan aan te passen. Maar dat kan je stap voor stap opbouwen.

En geloof me als je de eerste stap zet dan zulleen alleen maar positieve dingen volgen en zul je heel trots zijn op je zelf. En dan weet je nog niet eens hoe trots allah swt op je is. Want is er nou beter en mooier dan je schepper te vreden te stellen en dat nog wel in je eigen belang......

Nou meid ik hoop echt dat je er over gaat nadenken en dat je die stap durft te zetten. je zult zien je leven gaat echt positief veranderen mits je daar toe in staat bent en het echt wilt anders werkt het zowiezo niet....
nou meid veel succes.....Moge allah swt je beschermen en je de juiste beslissing laten maken en dat geld voor alle meiden die het overwegen. insha'allah.......

wa ssalaam wa 3alaykom wr wb,
nadoria85

09-06-2004, 21:49
iedereen moet maar zelf weten!!Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46