Bekijk volle/desktop versie : dames: wel/geen hoofddoek25-03-2004, 08:01

Citaat:
Origineel gepost door crazyachmed
meisjes die geen hoofddoek dragen hebben geen respect voor hun ouders en hun geloof . mijn vrouw moet later zeker weten hoofddoek dragen
Mensen die zo denigrerend over anderen spreken hebben op de
eerste plaats geen respect voor zichzelf..
Doe jezelf een plezier en controleer je berichtjes alvorens je deze
plaatst..

25-03-2004, 13:49Citaat:
Origineel gepost door Chaimae
ik draag een hoofdoek!!
en jij??
ik draag ook een hoofddoek en inscha'allah blijf ik die altijd dragen!!!!!!!!!!!!

26-03-2004, 20:58
goed zo!!ik ben blij voor je dat je het draagt, en het doet vanuit je hart.
dus jij hebt heeel veeeeel respect voor je ouders hoorr.nou je gaat zekr weten naar de hemel niet waar:CrazyachmeD.....??!!??

trouwens het is ook wel aan je naam te lezen dat je crazy bent zal dus wel daar aan liggen dat je een beetje gekke dingen zegt!

06-04-2004, 14:29
ewa alhamdoellilah,beter.het is goed als je het met je hart draagt!

08-04-2004, 16:29


dag damens ik zou graag een hoofdoek willen dragen maar ik weet niet goed hoe ik er mee moet beginnen ik denk niet dat ik er klaar voor ben en als ik hem met tegen zin ga dragen das ook niet goed maar ik hoop inshal allah later hem zeker te dragen

08-04-2004, 21:44

Citaat:
Origineel gepost door smileyy
meisjes die geen hoofddoek dragen hebben geen respect voor hun ouders en hun geloof. mijn vrouw moet later zeker weten hoofddoek dragen

verdomme!!dat slaat helemaal nergens op, jaaa.ik heb heeel veel respect voor mijn ouders!ik volg ook het geloof, en ik trek goede kleren aan.geen lange dingen tot de grond ofzo..maar gewoon fatsoenlijk.
ik praat niet over mensen, roddel niet.sscheld mensen niet uit.en dank allah bij alles wat ik doe.ik help mensen als ik kan, enzovoortenzovoort ik ben eerlijk en werk eerlijk.ik ben tevreden over mijn leven,maar ik zou 1 ding graag willen.
ik zou de koran op miijn schoot willen leggen en lezen, en dat ik dan alles begrijp.maar dat kan ik niet.
nou ben ik een moslim dan of niet.je moet niet alleen naar het hoofddoekje kijken.maar niemand kan weten wat je doet.behalve mensen die je kennen.

en zeg niet dat ik geen respect heb voor mijn ouders,want dan heb je het mooi mis.als ik iets niet mag dan doe ik het ook niet.

p.s. je zegt wel dat je vrouw later ene hoofddoek moet dragen maar je kunt haar niet dwingen, want ze moet het zelf willen dragen met haar hart.je kunt haar niet iets opdragen.want dat doet god zehma ook niet met jou..
hij zegt:ik wil dat de mensen zelf naar mij toe komen.als ze me tegemoet lopen ren ik naar hen.
moet je dit maar geloven.als wij hem tegemoet lopen dan rent ons grote heer ons tegemoet...
kijk maar eens rond en dan weet je of iemand gelooft.ik wel!
salaam eleykoem

deze broeder kan inderdaad niet zeggen dat meisjes geen respect voor hun ouders of dergelijke hebben, maar het is wel een feit dat ze 1 van de belangrijke regels van Allah swt niet na komen...en wat Allah swt daar mee doet dat is niet aan ons om daar over te oordelen

maar deze broeder mag wel van zijn vrouw eisen dat ze haar hjiab draagt zoals Allah swt het voorschrijft
Wat is de verantwoordelijk van de partner jegens zijn echtegenote als zij geen sluier draagt?Vraag: Is het dragen van een sluier verplicht voor vrouwen? Staat dit in de Q'oraan vermeld? Wordt de man in het hiernamaals daarvoor gestraft indien zij weigert? Is dit een geldige redene om een scheiding aan te gaan?Antwoord:

In de naam van Allah de Barmhartige, de Genadevolle

Lof zij Allah, Heer der werelden, we prijzen Hem en vragen Hem om vergeving. Lof zij Allah die u geleid heeft naar de islam, moge Allah u standvastigheid schenken en uw geloof versterken.

Het dragen van een hidjaab is volgens de islamitische wetgeving (Shari'a) verplicht voor de vrouw, meer hierover treft u aan onder vraag [ 0096 ]. Waar in de Qur'aan staat dat de hoofddoek verplicht is? De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft de vrouwen gewaarschuwd door te zeggen: "Er zijn twee soorten mensen van de Hel die ik nog niet gezien heb. Mensen met zweepjes zoals de staarten van het vee waarmee ze mensen slaan, en vrouwen die gekleed zijn maar toch naakt zijn en die op een verleidende manier lopen. Zij zullen het Paradijs niet betreden, noch zullen zij de geur ruiken, alhoewel de geur ervan geroken kan worden van een afstand (dat te vergelijken is met de afstand van 40 jaar ver)."

Dit is zeker een grote bestraffing, maar dat wil niet zeggen dat een vrouw die geen hidjaab draagt buiten de oever van de islam gezet wordt. Het behoort tot de verantwoordelijkheid van de echtgenoot advies te geven aan zijn echtgenote en haar te steunen en te helpen om Allah te aanbidden. Allah zegt: {{"Ondersteunt elkaar bij het goede en Taqwa. En steunt elkaar niet bij zonde en overtreding."}} (Soerat Al maa-iedah, aya 2). De man dient zijn vrouw met wijsheid en goede bewoording aan te spreken. Hij dient via deze weg haar te overtuigen dat het dragen van de hidjaab beter voor haar is omdat het haar dichter tot Allah de Verhevene brengt. Heeft de man alle juiste manieren geprobeerd om haar te overtuigen maar ze weigert. Dan heeft de man het recht om van haar te scheiden.

En Allah weet het beste

08-04-2004, 22:13
ja meisje..
je hebt helemaal gelijk..
en ik vind het goed dat mensen het dragen, maar hij kent me niet en heeft dus niet het recht zoiets te zeggen.aan de ene kant intereseert het me niet..
maar zo te horen weet je weet van de koran enz..af,maar ik niet.
dus sowieso al.ik ben een moslim (zehma)ik weet niet veel van het geloof af,maar een hoofddoek dragen wel.
dat bedoel ik dus.,ze kijken alleen maar naar het uiterlijk...dus je word bevooroordeeld als ze je bekijken.
nou ik ben dus een net geklede meisje maar doordat ik geen hoofddoek draag,ben ik dus geen moslima...of wel??!!??

dat haat ik..dat mensen je bevooroordelen,maar maakt niet uit.
wat ik doe doe ik voor allah en ik heb dikke s....t aan de rest,.
kan me niks intereseren wat z eover me denken. ze kennen me niet want als ze me wel kkennen dan piepen ze heel anders..
safe ik ga stoppen..want ik word een beetje chargrijnigm
maar je doet het goed hoor meiske.ik ben trots op je ook al ken ik je niet.hou vol, en dan kom je erwel.

08-04-2004, 22:13

08-05-2004, 22:18

Citaat:
Origineel gepost door salafi
Bismillah, wasalatoe wassalamoe 'ala rasoelillah,

Zusters, de hijab (hoofdoek) dragen is verplicht in de islaam, In de Qor'aan is het twee keer genoemd. In Soerat An Noer, vers 31 zegt Allah: "En zeg tegen de gelovige vrouwen, dat zij hun ogen neerslaan en hun kuisheid bewaken, en hun sieraad niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun sluiers over hun boezems dragen en hun schoonheid niet openlijk tonen, behalve aan hun echtgenoten, of hun vaders, of de vaders van hun echtgenoten, of hun zonen, of de zonen van hun echtgenoten, of hun broeders, of de zonen van hun broeders, of de zonen van hun zusters, of hun vrouwen, of slavinnen waarover zij beschikken, of mannelijke helpers die geen begeerte meer hebben, of de kinderen die nog niet op de 'Aurat' van vrouwen letten. En laat zij niet met hun voeten stampen om hun sieraden die zij verbergen te laten kennen. En keert zij jullie allen berouwvol tot Allah, O gelovigen. Hopelijk zullen jullie welslagen." (Soerat an Noer, 31)

In soerat Al Ahzab 59 lezen we het volgende: "O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden (Djilab) over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig." (Al Ahzab, aya 59)

en er zijn ook nog talloze ahadiths...

Wa salamoe aleikoem....
Assalaam Alaikoem,

Dit bewijst in ieder geval dat het er NIET in staat!!!!!!!!!!
Er staat sluiers over hun BOEZEM en niet over hun HOOFD!!!!!!!!
En kuisheid is zo'n algemeen begrip! Alsof dat op de hoofddoek zou moeten slaan!
Waar het in werkelijkheid om gaat is EEN GOED HART! EN VERSTAND GEBRUIKEN!!
En die doekjes helpen echt niets als je innerlijk niet zuiver bent.
Ik heb er een hekel aan als mensen gaan muggenziften om doeken en sluiers en aan de essentie van de Islam voorbij gaan!
En echt..........die zijn er echt genoeg

ma3asalama

09-05-2004, 15:06
ik draag er geen een...

09-05-2004, 17:26

Citaat:
Origineel gepost door oem_ismael
salaam eleykoem

deze broeder kan inderdaad niet zeggen dat meisjes geen respect voor hun ouders of dergelijke hebben, maar het is wel een feit dat ze 1 van de belangrijke regels van Allah swt niet na komen...en wat Allah swt daar mee doet dat is niet aan ons om daar over te oordelen

maar deze broeder mag wel van zijn vrouw eisen dat ze haar hjiab draagt zoals Allah swt het voorschrijft
Wat is de verantwoordelijk van de partner jegens zijn echtegenote als zij geen sluier draagt?Vraag: Is het dragen van een sluier verplicht voor vrouwen? Staat dit in de Q'oraan vermeld? Wordt de man in het hiernamaals daarvoor gestraft indien zij weigert? Is dit een geldige redene om een scheiding aan te gaan?Antwoord:

In de naam van Allah de Barmhartige, de Genadevolle

Lof zij Allah, Heer der werelden, we prijzen Hem en vragen Hem om vergeving. Lof zij Allah die u geleid heeft naar de islam, moge Allah u standvastigheid schenken en uw geloof versterken.

Het dragen van een hidjaab is volgens de islamitische wetgeving (Shari'a) verplicht voor de vrouw, meer hierover treft u aan onder vraag [ 0096 ]. Waar in de Qur'aan staat dat de hoofddoek verplicht is? De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft de vrouwen gewaarschuwd door te zeggen: "Er zijn twee soorten mensen van de Hel die ik nog niet gezien heb. Mensen met zweepjes zoals de staarten van het vee waarmee ze mensen slaan, en vrouwen die gekleed zijn maar toch naakt zijn en die op een verleidende manier lopen. Zij zullen het Paradijs niet betreden, noch zullen zij de geur ruiken, alhoewel de geur ervan geroken kan worden van een afstand (dat te vergelijken is met de afstand van 40 jaar ver)."

Dit is zeker een grote bestraffing, maar dat wil niet zeggen dat een vrouw die geen hidjaab draagt buiten de oever van de islam gezet wordt. Het behoort tot de verantwoordelijkheid van de echtgenoot advies te geven aan zijn echtgenote en haar te steunen en te helpen om Allah te aanbidden. Allah zegt: {{"Ondersteunt elkaar bij het goede en Taqwa. En steunt elkaar niet bij zonde en overtreding."}} (Soerat Al maa-iedah, aya 2). De man dient zijn vrouw met wijsheid en goede bewoording aan te spreken. Hij dient via deze weg haar te overtuigen dat het dragen van de hidjaab beter voor haar is omdat het haar dichter tot Allah de Verhevene brengt. Heeft de man alle juiste manieren geprobeerd om haar te overtuigen maar ze weigert. Dan heeft de man het recht om van haar te scheiden.

En Allah weet het beste
Hier gaan mijn haren van overeind staan: Een man mag van zijn vrouw scheiden als ze geen hoofddoek draagt????????!!!
Wat is dat nou weer voor onzin? Waar staat dat hij dat kan maken , in de koran soms?
Meisje , meisje toch.
Onzin verkondigen....., dat is pas Haram bij God!!!

11-05-2004, 14:46
salaam allemaal..
ik draag GELUKKIG wel een hoofdoek en daar ben ik erg trots op..
mijn kleding past wel bij mn hoofddoek(vind ik)...ik draag geen broek en een kort truitje er boven...bij mij moet er altijd iets langs overheen....
en als ik een rok draag dan doe ik wel een kort blousje maar niet al te kort..

liefs mij

14-05-2004, 16:19


Selaam iedereen!!

K draag gelukkig ook een hoofddoek
daar ben k echt trots op k draag m nu al 3 en een half jaar.
groeten van moi

15-05-2004, 04:44
salaam wa 3alaykom wr wb,

Ik draag wel een hoofd al 6 jaar elhamdoelillah. En ik ben allah swt elke dag dankbaar dat hij mij tot dat inzicht heeft gebracht, elhamdoelillah ya rab. En ik wil tegen de meiden die van plan zijn een hoofddoke te gaan dragen het volgende zeggen: Doe het nu het nog kan! El hidjaab is het recht van de vrouw. Door de hidjaab dwing je het respect af, mits die op de juiste manier wordt gedragen natuurlijk. Wie wil er nou als een product worden behandeld?, niemand toch.... hiermee wil ik niet zeggen dat meiden zonder hoofddoek wel als een product behandeld willen worden. Maar de hoofddoek geeft je wel de uitstraling van "ik ben een moslima en ik dien niet lastig gevallen te worden". Dus dames maak gebruik van dit recht, en je zal ervoor beloond worden insha'allah.
Ik begrijp niet waarom veel mensen het zien als een "onderdrukking" of als "onderdanig", want hoe kan allah swt iets slechts voor ons willen.

En meiden je leeft vandaag dus stel het niet uit.... van uitstel komt afstel. Als je morgen er niet meer bent, en je hebt altijd de intentie gehad om een hoofddoek te dragen, en het op de één of andere manier niet hebt gedaan, zal je spijt krijgen. En helaas leven we maar één keer en kunnen we niet terugkeren om het nogmaals proberen goed te doen......
We zijn maar met één doel op deze wereld en dat is om allah swt te aanbidden en hem tevreden te stellen. Dus een dag allah swt niet aanbeden en tevredengesteld is een dag niet geleefd, oftewel geleefd in dwaling.

wat ik ook vaak hoor is: "ik ben er nog niet aan toe. Mij vraag is dan waar moet je aan toe zijn? En wanneer zal je er aan toe zijn? Hoe kunnen we nog niet toe zijn aan iets dat goed voor ons is? Wat is het verschil met vandaag en over tien jaar? Het enige essentiele verschil dat ik kan noemen is dat je er vandaag nog bent en over tien jaar misscien niet meer.... dus denk na beste zusters.....

Nog een obstakel is dat meiden die een hoofddoek willen dragen zich tien keer de vraag stellen: "wat zullen de mensen in mijn omgeving denken of zeggen?". Als ik een meisje een hoofddoek zie dragen dan heb ik alleen bewondering en respect voor haar. Dan denk ik masha'allah, die straalt vrede uit.... En de negatieve reacties waar je bang voor bent die zul je krijgen van mensen die niet het beste met je voor hebben. En waarom moeten we kijken naar wat de mens vindt of zegt? Waarom schamen we ons niet tegenover allah swt en waarom bekommeren we er ons niet om wat hij van ons zal vinden??

maar ja inna allaha ghafoeroe rahiem. moge alles ons onze zondes vergeven en ons aansporen het goede te doen en slechte te laten, insha'allah.

een zuster in de islam,

15-05-2004, 15:44
dus als we geen hoofddoek dragen dan zeggen we daarmee.
wij willen lastig gevallen worden??

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46