Bekijk volle/desktop versie : dames: wel/geen hoofddoek26-02-2004, 23:43
salaam iedereen
ik heb het hier een beetje globaal gelezen. en er vliegen allerlei reacties om mijn oren.
ik ben alhamdoelilah oko iemand die een hoofddoek draagt en het doet me elke keer pijn als ik leest dat een zuster wat anders beweert dan datgene wat de islam ons voorschrijft.
ik hoop voor al die meiden die geen hoofddoek willen dragen of de meiden die menen dat ze er niet klaar voor zijn dat ze inshallah het licht zullen zien en tot inkeer zullen komen.
Het is neit genoeg om te zeggen: ik geloof met mijn hart. Dames en heren: als je gelooft is de volgende stap vanzelfsprekend HET PRAKTISEREN. wacht er AUB niet te lang want niemand heeft ons beoofd dat we er morgen ook zijn

ik hehb ook het volgende voor Nadia523 te zeggen:
Meid je bent een felle dame als het gaat om je standpunt verdedigen. dat is erg bewonderenswaardig, maar het is nog mooier en bewonderenwaardig om anderen een kans te geven je wat te leren zonder hen aan te vallen. je moet niet vluchten voor kennis. en deze mensen hebben heus niet het slechte met je voor. ik denk niet dat ze het op een aardige manier uiten (zacht uitgedruk), maar hun bedoelingen zijn puur zuiver ( denk ik). Als het hen niet boeit wat je doet zullen ze niet reageren op jou, maar omdat je een zuster ben van de religie. bekijk het eens een keer van deze standpunt in plaats van constant in de aanval te gaan.
daarnaast wil ik je het volgende zeggen. er zijn altijd geleerden die jou willen zeggen wat je horen wilt. namelijk het feit dat de hijaab verboden is. om toch te weten wat de waarheid is, zou ik je zeggen ga op zoek naar kennis. kijk wat de echte geleerden zeggen. ga desnoods naar een moskee bij ju in de buurt en begin een discussie met de imaam. vraag hem je datgene uit te leggen wat we hier allemaal uitschreeuwen: namelijk het punt dat onze hoofddoek verplicht is
ik hoop inshallah dat je tot een beter inzicht kunt komen en ik wens je veel succes erbij

salaam wa alaikom

ps: sorry voor eventuele taalfouten. ik heb het zo snel geschreven en geen tijd gehad om het nog eens over te lezen

27-02-2004, 14:22Citaat:
Origineel gepost door nadia523
In deze twee soeras staat dus niet dat je je haren moet bedekken. Ieder kan deze soera duidelijk anders interpreteren. Dus meiden die wel een hoofddoek dragen of er een gaan dragen, jullie moeten anderen niet gaan veroordelen omdat zij er geen dragen. Jullie interpreteren deze soera's duidelijk op jullie eigen manier daar nergens staat dat het om je haren gaat en de meisjes die geen hoofddoek dragen interpreteren dit op een andere manier.

En dan heb ik trouwens nog iets toe te voegen. Alles wat in de Koran staat heeft zijn eigen context eromheen. Alles moet bekeken worden in zijn eigen tijd met zijn eigen context er omheen.

Hier in Nederland wordt je bijvoorbeeld juist aangekeken als je een hoofddoek om hebt, dat is toch het tegenovergestelde van wat mensen die een hoofddoek dragen hier mee willen bereiken dacht ik.

En dan de problemen die je hier in Nederland krijgt op het werk of beter gezegd vaak wordt je al meteen afgekeurd als je met een hoofddoek binnen komt.

Kortom er zijn veel dingen veranderd sinds het onstaan van de Islam.
Er staat niet dat je je haren moet bedekken nee, maar er staat wel dat alleen je HANDEN en GEZICHT zichtbaar mogen zijn er dit staat er LETTERLIJK in, dus als ik jou was zal ik goed kijken.......en nog iets de Koran kent geen tijd er zijn geen regels veranderd sinds die tijd...de Koran is voor elk tijdperk en voor alles is er een oplossing........dus doe niet moeilijk als het niet in de Koran stond zou niemand met een hoofddoek lopen en als islam echt in je hart zit dan zou je op een gegeven moment het ook van buiten tonen door een hoofddoek te dragen........

27-02-2004, 14:23
Ik draag geen hoofddoek, maar wil hem Insha Allah wel gaan dragen.


.:UcA:.

27-02-2004, 17:50
ik draag momenteel geen hoofddoek maar ik zit eraan te denken om er binnenkort wel 1 te gaan dragen

Qoessies Tangaouia :blauwkus:

02-03-2004, 18:02


Salaam,

Ik draag alhoumdouliliaah wel een hoofddoek. ik heb vorige jaar tijdens de Ramadan de stap gezet, ik ben heel erg blij. ik kan mijn hijaab nu niet af doen.
Ik hoop voor de meiden die hem nog niet dragen, het snel gaan doen insha Allah

Wa aleikoum salaam

03-03-2004, 15:18
Salaam alleikoum,
Ikdraag geen hofdoek, maar ben wel van plan om hem te gaan dragen
xxx

04-03-2004, 18:20

Citaat:
Origineel gepost door Inssaf1
dames met hoofddoek zijn het ergste van het ergst schijnheilig rot toch op
Salaam,
Waar baseer je dat op? Hoe weet je dat meisjes met hoofddoeken de ergste zijn?
er zitten meisjes tussen die er mee spelen, maar er zijn er ook heleboel doe hem echt en goed dragen!
Scheer niet iedereen over een kam.

Wa salaam,

16-03-2004, 21:49
salaamsz....

ik ben 14, draag een ho0fddoek al vanaf gr0ep 4...Ik raag nu s0w een modelho0fddoek maar ik heb gelezen dat het niet v0lgens de regels houdt(http://www.anajaat.com)...Dusz ik ben van plan een andere te dragen maar die WEL v0lgens de regels houdt...Maar ben er n0g niet zeker van want ben van plan s0w 1 die aan de ene kant om je schouders gaat...maar ik vind zelf eerlijk gezegd dat ik n0g te j0ng ben om s0w bedekt bij te l0pen....wat vinden jullie ervan..?

xb0esax

19-03-2004, 14:50
draag 2 jaar een hoofddoek ben daar trots op en in maroko doe ik hem gewoon op
ik ben moslim en dat wil ik hier in nederland laten zien en in marokko
ik ga hem daar echt niet af doen
ben niet gek
ik heb er bewust voor gekozen en ik had toen al aan de gevolgen moeten nadenken

21-03-2004, 11:29
a salaam aleikoum,

Ik hoor veel zusters zeggen; "als ik er klaar voor ben". Wanneer ga je dood? Als je er klaar voor bent?
Inderdaad het begint bij je hart, dat is de bron en uitgangspunt. Begin bij het innerlijke voordat je naar het uiterlijke gaat, dat is een goede basis. als het innerlijke goed zit, is het vervolmaken van het uiterlijk(hidjaab, kleding) een peuleschil.

Zorg ervoor dat je eerst een duidelijke constante lijn in je geloof hebt. Beetje voor beetje opbouwen. Je kan beter gematigd praktiseren en constant. Dan in een korte tijd alles op alles zetten, en dan weer verzwakken. De enige weg op de top is naar beneden, dus zorg voor een constante lijn.

Wat ik me afvraag he. die zusters die dat zeggen, houden ze zich wel bezig met de islam?
Want ik zelf denk als je blijft zeggen"als ik er klaar voor ben" en je houdt je niet met de islam bezig. Dan zal je dat altijd blijven zeggen.

De shitaan's voornaamste taak is om ons te laten uitstellen, en we blijven maar uitstellen. Maar een ding kan je niet uitstellen...inderdaad de dood.

Het is heel makkelijk om te zeggen iedere dag kan je laatste zijn. Dat is een feit 100% zeker. Maar zeg zelf mensen wie is daar echt bewust van?? We weten het allemaal, maar of het echt tot ons doordringt???

Ik hoorde ook mensen zeggen, je kan op ieder moment doodgaan, dus waarom draag je hem niet nu?
Maar dat lijkt mij omlogisch, je kan niet in een paar minuten uitmaken dat je de rest van je leven met een hoofddoek zal lopen. (maar zelfs dit sluit ik niet uit, de krachten van Allah zijn ondoorgrondelijk)

Dat de hollanders ons niet accepteren, is hun probleem, niet die van ons. Hoe zit het met het wetboek????spreken ze hun eigen wetten niet tegen. De praktijk is toch "altijd' anders dan de theorie, ook in de islam.
wat je ook ziet is dat mensen hun oordeel klaarleggen op misfeiten die ze zien, voor de buitenstaander is de islam (Quran)de islam die hij ziet in de media. Maar ze weten niet beter.
Als het volgens het wetboek ging? zouden er zoveel gevangenissen zijn en noem maar op. kort gezegd... de praktijk zegt niet altijd wat over de theorie... de mens is van nature slecht.


Ook zie ik dat zusters zeggen.. dat er van die meisjes rondlopen met een hoofddoek die niet heilig zijn..........DUS?? (dit geven ze vaak als reden, om geen hoofddoek te dragen)
Laat dan zien hoe het wel hoort!! Laat de dwalenden(schijnheilerds) geen hindernis zijn voor jou om de islam WEL goed te praktiseren.

Ook las ik als jij naar de hel gaat... frankly i don't give a damn!
Je geloof is pas vervolmaakt als jij je broeder en zuster wenst wat je, je zelf wenst,, (waar is de broederschap en zusterschap?)

Tot mijn grote teleurstelling mis ik heel wat eenheid ook op dit forum. De islam is toegankelijk voor iedereen hoe slecht je ook mag zijn.
Samen sta je sterk. We moeten elkaar helpen naar het goede. Tuurlijk bestaan er slechte mensen en onwetende mensen, laat de wetende mensen de onwetende helpen, en tot de islam uitnodigen.

Dat een zuster zegt ik zal nooit een hoofddoek dragen, laat haar zeggen, en niet stempelen, en gelijk zeggen je gaat naar de hel(dit vind ik al zowiezo een stomme uitspraak, Allah heeft het voor het zeggen, wel kan je zeggen deze dingen kunnen naar de hel leiden, dat is wat anders).

Probeer haar of hem van de onwetendheid af te helpen, en een andere gedachtengoed(de juiste) mee te geven. Laat die "onwetende" niet onwetend! We moeten elkaar helpen en steunen. de islam is toegankelijk voor iedereen, of je nou dag en nacht stoned bent, of je ontmaagd bent of wat dan ook. Het is niet te laat zolang je nog ademt!!

Dus zusters en broeders stel niks uit, dat is het werk van de shitaan, iedereen kan een goede moslima zijn of moslim. Proef van de liefde van Allah en HIJ laat je nooit in de steek!!

KOP OP, het kan nog allemaal goed komen inshallah... wij moeten een eenheid vormen!!wat dat zijn wij! Met een doel.....het paradijs te betreden inshallah

a salaam aleikoum

21-03-2004, 20:10
nou je hebt wel aan de ene kant gelijk,maar dat betekent niet omdat je geen hoofddoek draagt je naar de hel gaat ofzo..want misschien doet die persoon juist wel hele goede dingen dan wat andere meiden die een hoofddoek dragen weer niet doen.
maar toch geef ik je wel gelijk, we moeten niet zeggen dat meisjes met een hoofddoek ook niet heilig zijn.want we worden door allah gestraft.
en je zegt ook dat het bij je hart moet beginnen, en dat is best moeilijk.

ik draag nog zelf geen hoofddoek omdat ik er denk ik nog niet klaar voor ben, ik hou me ook niet echt met het geloof bezig,als ik weet dat iets haram is bijv.dan hou ik me eraan, maar ik ben zelf nog niet echt op zoek naar de islam enz..
maar ik weet wel dat de verantwoordelijkheid bij mij ligt, wat ik ook doe dus niet alleen een hoofddoek.

22-03-2004, 02:42
ik draag zelf geen hoofddoek voorlopig ook niet van plan maar probeer wel volgens de koran te leven wat heel moelijk is verder vind ik dat je een hoofddoek moet dragen alleen voor je zelf en niet omdat het moet van je ouders of je man of om erbij te horen bij de marokkaanse vrouwen want ik heb gemerkt dat wanneer je geen hoofddoek draagt dat je niet echt bij hoort ,dat ze al met hun oordeel over je klaar staan in plaats je het gevoel te geven dat je erbij hoort en misschien zou dan sneller een hoofddoek gaan dragen

22-03-2004, 14:13


nou sorry, hoor maar wat de marokkaanse gemeenschap over me denkt heb ik een lak aan.ik moet toch zelf die keuze maken..
ik bedoel het valt wel op dat je geen hoofddoek draagt maar hun denken dat als je het niet draagt je een slechte moslima bent.
nou fijn voor hun.ik doe voor allah en mij en laten ze maar lekker praten want daar moeten ze later mooi wel voor boeten!
laat ze meis.want ze weten toch niet beter,door juist mensen buiten te gaan sluiten zullen ze het helemaal niet gaan dragen.

xxsmileyyxx

22-03-2004, 16:23

Citaat:
Origineel gepost door MissMarOc15
nou sorry, hoor maar wat de marokkaanse gemeenschap over me denkt heb ik een lak aan.ik moet toch zelf die keuze maken..
ik bedoel het valt wel op dat je geen hoofddoek draagt maar hun denken dat als je het niet draagt je een slechte moslima bent.
nou fijn voor hun.ik doe voor allah en mij en laten ze maar lekker praten want daar moeten ze later mooi wel voor boeten!
laat ze meis.want ze weten toch niet beter,door juist mensen buiten te gaan sluiten zullen ze het helemaal niet gaan dragen.

xxsmileyyxx
Zwart gat

Een zwart gat, diep en smal wachtend op een bewoner.
Alleen, naakt, gewikkeld in een witte doek word je langzaam in het gat
neergelegd,hulpeloos, eenzaam,
Zand word over je heen gegooid, het word steeds donkerder,
je hoort de laatste voetstappen weggaan,
je bent nu alleen, niemand die je kan helpen,
niemand die kan horen!

Waar zijn de mensen voor wie jij je uitsloofde?
weg!
Waar zijn je ouders voor wie jij je gebed uitstelde?
weg!
Waar zijn je vrienden(innen) voor wie jij je tijd met hun bestede aan
films en Allah s.w.t vergat?
weg!

En Allah die jij vergat, is er nog altijd, om jou te belonen of te
straffen!

Maar je bent nu alleen
Spijt! Dat is wat je voelt
spijt is nu te laat gekomen, en als en had zijn ook te laat!

Waar is je moed gebleven? Waar zijn al die jaren gebleven die jij dacht nog te kunnen meemaken?
dacht jij soms te kunnen beslissen over de dood?
De DOOD komt onverwachts, het is je vriend, als je volgens de voorschriften van Allah s.w.t en zijn
profeet s.a.w.s hebt geleefd
het is je vijand, als je niet volgens de voorschriften van Allah s.w.t. en zijn profeet s.a.w.s hebt geleefd!.

Is dit wat je wilt? Een zwart huis met jou zwarte daden? Een huis vol
afschuwelijke verrassingen!

Ik hoop voor je dat je daden net zo wit zijn als het witte doek waarin jij gewikkeld wordt.

Denk goed na lieve zuster/ broeder over alles wat je aan het doen bent, is het goed of slecht?
Er komt een dag wanneer jij alleen bent met jou koffer van daden,
zorg ervoor dat het uitpuilt van de goede daden, dat is je enigste redding van de hel!

Denk vooral niet, ach hoofddoek draag ik wel als ik 25 ben, en bidden doe i kwel op m'n 20ste,
wat maakt jou er zo zeker van dat je nog zo lang te leven hebt?
De dood komt wanneer Allah s.w.t dat wil, en dat kan over een seconde,
minuut of uren of dagen zijn!

Denk goed na zuster/ broeder, we profiteren van alles wat Allah s.w.t ons heeft gegeven, en doen niks of weinig terug.
Denk goed na zuster/ broeder over de dag waarop iedereen voor Allah s.w.t staat!.
Denk goed na zuster/ broeder!voor het te laat is en er geen weg TERUG is!


grt

24-03-2004, 20:15
meisjes die geen hoofddoek dragen hebben geen respect voor hun ouders en hun geloof. mijn vrouw moet later zeker weten hoofddoek dragen

verdomme!!dat slaat helemaal nergens op, jaaa.ik heb heeel veel respect voor mijn ouders!ik volg ook het geloof, en ik trek goede kleren aan.geen lange dingen tot de grond ofzo..maar gewoon fatsoenlijk.
ik praat niet over mensen, roddel niet.sscheld mensen niet uit.en dank allah bij alles wat ik doe.ik help mensen als ik kan, enzovoortenzovoort ik ben eerlijk en werk eerlijk.ik ben tevreden over mijn leven,maar ik zou 1 ding graag willen.
ik zou de koran op miijn schoot willen leggen en lezen, en dat ik dan alles begrijp.maar dat kan ik niet.
nou ben ik een moslim dan of niet.je moet niet alleen naar het hoofddoekje kijken.maar niemand kan weten wat je doet.behalve mensen die je kennen.

en zeg niet dat ik geen respect heb voor mijn ouders,want dan heb je het mooi mis.als ik iets niet mag dan doe ik het ook niet.

p.s. je zegt wel dat je vrouw later ene hoofddoek moet dragen maar je kunt haar niet dwingen, want ze moet het zelf willen dragen met haar hart.je kunt haar niet iets opdragen.want dat doet god zehma ook niet met jou..
hij zegt:ik wil dat de mensen zelf naar mij toe komen.als ze me tegemoet lopen ren ik naar hen.
moet je dit maar geloven.als wij hem tegemoet lopen dan rent ons grote heer ons tegemoet...
kijk maar eens rond en dan weet je of iemand gelooft.ik wel!

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46