Bekijk volle/desktop versie : dames: wel/geen hoofddoek17-05-2003, 00:20
Hahahaha

Kijk..dit is tegen woordig de formule die jullie moeten gebruiken..voor de hoofddoek..want de echte reden willen jullie..(we) toch niet gebruiken...of is niet duidelijk genoeg....


Het feit is..dat meiden die hem niet dragen toch met de gedachte zitten....waarom wel of waarom niet. enz..etc. Dat gevoel blijft toch..geen van hun kan mij wijs maken dat ze nooit daar mee zitten. en ander zitten ze er zo weinig mee..(dus wel ietsie...) dat ze er mee kunnen leven dat ze het niet doen..Zelf noemen ze het..ik heb er goed over nagedacht en ik vond voor me zelf dat..en dat..en dit...enz..etc....Met andere worden..het heeft hun bezig gehouden...

Die meiden die het op een gegegen moment wel zijn gaan dragen..zelfs zei ziten met ..wat er gebeurd met de eerdere jaren dat ze het niet gedragen hebben...en zijn soms bang dat ze het niet volhouden. Hun hoor je zeggen ik ben er nu tevreden mee...vraag aan hun wat nu de uiteindelijke...ik was er klaar voor was geweest...(want dan kunnen we dit snel copy paste bij andere dames..zonde om te w8en tot die het ook zelf inzien..)..een echt duidelijk reden krijg je niet..maar ja dat is de mens denk ik..

De dames die altijd al gedragen hebben....en die eigenlijk alleen het hoofd doekje als islamische bewijstuk hebben..zijn van die ecuus dragertjes...die denken...straks daar...bij allah..heb ik in iedergeval de hoofddoek gedragen. dat scheelt...

Maar weten jullie wat ik nog erger vindt...dat is ..dat zelfs ouder dames...(moeders........)..strakere kleding gaan dragen...met name die trui-achtige- lange- festen...waarin de form van het lichaam naar voren komt...hoeveel van jullie dames hebben niet zon fest...?...en een voor julie moeder gekocht...pff..ik heb maar tien vingers..

Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe ik dat weet..?..Goed ZO.

ik kan jullie een ding zeggen...we hebben allemaal maar een afspraak staan...en zeker zullen we daar gezamelijk staan...ik weet alleen of julue dan ook een hoofddoek dragen...of dat de jongens die alle zo mooie kapsel dragen.....ik weet niet....

De boodscahpper (SAWS).zegt...wij hebben de quraan en de suna te volgen...daarin staan dus voor beelden voor ons om te volgen..

Wat doen wij..aan de hand van een voorbeeld...van een gewoon mens..besluiten we of we wel of niet een regel volgen..(..met als argumenten... (( er zijn er.. die hem dragen..!!!..maar zich niet als moslimas gedragen..!!!..er zijn die hem niet dragen en beter zijn dan ..bla..bla..bla)...

Huuuuuh....?...duuuhh...Natuurlijk is dit fout...dat zijn allebij de verkeerde voorbeelden....menselijk voorbeelden..

Wie zijn deze gasten nu .. om je zelf te kort te doen aan hun voorbeeld..denk eens eee1 keer na..en als je dat echt vindt...denk aan de afspraak op die dag...dan krijg je die vraag nog een keer...

Dit geld voor zowel de hoofd deksel van de heren als die van de dames.

Moge Allah ons vergeven..moge ons hart niet al versteent zijn..

succes...Moallah weet beter

18-05-2003, 07:30


k draag geen hoofddoek maar ben wel van plan om het te doen

18-05-2003, 23:42

Citaat:
Origineel gepost door MissChica
k draag geen hoofddoek maar ben wel van plan om het te doen
Om je hoofd of om je billen!!!!

19-05-2003, 14:20
hey ladies ik draag mijn hoofddoek bijna een jaar ik was toen 16 ik weet niet hoe lang ik het heb uitgesteld maar meiden bega deze fout niet zoals ik die begaan heb. MAar er zitten veel voordelen aan een hoofddoek dan heb je geen "bad hair day" hahah en het kost weinig tijd en als je een hoofddoek draag vindt ik dat je voor je zelf en voor je dien (geloof) meer respect heb het is mijn mening ieder heeft zijn eigen mening MAAR je moet zelf een hoofddoek willen dragen het meot echt uit je hart komen net als bij mijn en het lef maar geloof mij het is echt niet erg je krijgt zelfs commentaar bij mijn het geval. je schoonheid komt naar voren en niet je uiterlijk je moet dan ook bijpassende kleding dragen geen kortte truitjes tenzij je een rok aan hebt ofzo en trouwens lange kleding staat iedereen leuk. de hoofddoek heb je in allerlei kleuren dus combineer het met de kleur die je draag.

beslamma

moi

19-05-2003, 14:42Citaat:
Origineel gepost door Chaimaatje
ik draag geen hoofddoek iedereen eigen keuzes.
Mijn mening: kom op dames, waarom een hoofddoek??????
ik wil het niet, nu niet, nooit niet. Ik ik verzeker jullie IK kom niet in de hel.
Ik leef een goed leven, ben gelukkig doe mijn school ik werk heb genoeg sociale contacten. Weet je wel niet dat je dat gewoon niet kan met een hoofddoek. Wie neemt nou iemand aan met een hoofddoek, lieve dames dit is nederland niet marokko, de mensen denken anders en ik vind niet dat wij hun ons geloof moeten opdringen.
maar doe wat jullie denk wat goed is meiden.

veel respect en liefde toegewenst.
beslama C.
meid hoe denk jij naar de hemel toe te gaan als je niet bid (niet dat het vermeld staat maar uit deze zinnen is het optemaken)geen hijaab draag maar ja wie ben ik om je de toegang te weigeren alleen ALLAH kan dat. Maar ALLAH vraagt maar een paar dingen die wij moslims moeten voldoen makkelijk toch of niet.wij hebben allemaal een goed leven en zijn gelukkig en de meeste zitten nog op school en hebbben hele goeie contacten een sociaal leven dus dat hebben wij dankzij ALLAH (dat we nog leven). als je gaat soliciteren kijken ze niet naar je uiterlijk meestal maar naar je mogelijkheden ben je gediplomeerd etc... maar uiterlijk is niet alles meid maar bij jou dus wel. DAg des oordeels vraagt hij alleen maar of je aan de 5 zuilen van de islam hebt gehouden wat antwoord je dan. MEID REALISEER JE NOU DAT DE WERELD ALLEEN MAAR EEN TEST IS HET ECHTE LEVEN BEGINT PAS IN HET HIERNAMAALS OF GELOOF JE DAAR OOK NIET IN. OFTE WEL WIE ALLEMAAL GOEIE SOCIALE CONTACTEN HEEFT gelukkkig is en op school zit kan de hemel betreden meid ze zeggen ook je moet wat voor je geloof over hebbben. dat heb jij niet. maar ja meid bekeer je tot de islam nu het nog kan en leeft maar als het leven voorbij is dan wens je de tijd terug te draaien maar dan helaas je hebt de kans gehad en niet benuttigd jou fout dus

doei

22-05-2003, 14:59
deze tekst is voor nadia bedoeld,
er staat in de Koran dat je je boezem moet bedekken NIET je haren, dit is uit gezocht door vele organisaties oa door AL Nisa, ik weet niet of je het kent, maar er is wel onderzoek naar gedaan, dus zou je me dan precies kunnen zeggen waar dat staat. Zij hebben dat namelijk niet gevonden en daar zit een heel team achter+ andere islamitische organisaties. kortom ik zou het een wonder vinden als jij het wel kunt vinden.

vele Koran versen zijn door mannen uitgelegd aardoor er vaak een eigen mening wordt opgelegd aan vooral vrouwen. Vrouwen organisaties zijn nu bezig met het checken van alles en over het bedekken van je lichaam hebben zij nog niet gevondendat je je haren ook moet bedekken. Er staat namelijk dat je de doek die vroeger werd gebruikt om het hoofd te bedekken NU moet worden gebruikt om de boezem te bedekken.weet je wat ik me afvraag, ik vraag me af hoe jij er uit zal zien.
je haren mooi in een kapsel, mooie strakke kleding, mooie kleuren make-up. maar doe dat gerust. daar zit ik niet mee. ik ga appart naar mijn graf. Iedereen die wat goeds of slechts doet zal er zelf beloont of gestraft worden door Allah. De koran heeft precies beschreven hoe een vrouw zich moet bedekken. jij kan wel doen als of je er veel van afweet maar in de werkelijkheid bak jij er niets van. en ook al zou ik jou een tekst uit de koran geven, jij zal er geen bal van begrijpen. de koran is namenlijk te hoog voor jou en jou soort. ik raad je aan om terug te komen op de goede weg en niet veel te zeggen over de islaam zelf want geloof me je bent onzin aan het uitkraken.
Trouwens waar is jou onderzoek uit gebaseerd. Vertel mij waar ik dat kan lezen. mijn advies voor jou is meer op zoek gaan naar de echte waarheid. en dat doe je niet alleen naar een persoon te luisteren maar je moet voor je zelf de feiten naast elkaar zetten.
en als je iets verkeerds doet, zeg nooit tegen mensen dat het wel getololeerd is in de koran.

16-06-2003, 12:28
Asselem ou alaikoem broeders en zusters,

Ik draag elgemdoellilah een hooddoek. En ik kan niet meer zonder. Ik draag mijn hooddoek nu al bijna 6 jaar. En waarom omdat Allah (s.w.t.) dat voorgeschreven heeft. Elgemdoellilah!!

En uiteraard gaat het niet alleen om de Hijab maar om het gehele plaatje. Zowel je uiterlijk Hijab is balangerijk als je innerlijke. Het is niet alleen een kwestie van een hoofddoek op maar ook je gedrag is erg belangrijk. Het een kan niet zonder het ander.

Zo moet je ook je kleding aanpassen. Uiteraard is het moeilijk om in deze maatschappij wat te vinden, maar dat is niet anders. Als je goed zoekt en kijkt en geen miskoopjes doet, dan vind je het wel!!

Ik zelf draag zowel broeken als rokken. Als ik een broek draag dan draag ik er iets langs boven en als ik een rok draag dan draag ik er iets boven zodat mijn lichaamsvorm niet duidelijk te zien is.

In principe maakt het niets uit wat je er onder draagt een legging/broekje of maillots, het ligt er maar net aan wat je gewend bent. Als je lichaam maar niet te zien is, dan is het goed!!

En alleen Allah (s.w.t) weet het het beste!!!

Mege Sellem

10-07-2003, 13:06
salaam,

ik draag geen hoofddoek, maar inshaAllah zal ik 'm ooit dragen.

10-07-2003, 13:24
salaam o aleikoum broeders en zusters,

ik draag hamdoelilah wel een hoofdoek al 3jaartjes....

nog een vraagje he..de meiden die wel een hoofdoek dragen:
dragen jullie dat omdat jullie dat zelf willen of omdat het verplicht is door je ouders??
is misschien een domme vraag maar ik heb laatst gelezen dat een aantal meiden van hun ouders hoofdoek moeten dragen!!
nou laat het me effe weten als het neit te veel gevraagd is!!
ma3a salama

10-07-2003, 13:28

Citaat:
Origineel gepost door nicechik
. Maar ALLAH vraagt maar een paar dingen die wij moslims moeten voldoen makkelijk toch of niet.
doei [/B]
Waar staat in de koran dat je een hoofddoek
moet dragen???en wat is het nut hiervan..??

10-07-2003, 13:43

Citaat:
Origineel gepost door RitaMaria
Waar staat in de koran dat je een hoofddoek
moet dragen???en wat is het nut hiervan..??
hoh, vind je het onzin??
hoofdoek is om je te beschermen als het ware...dan ziet de man je schoonheid niet!!wweet niet hoe ik het uit moet leggen maar hoofdoek is verplicht meissie...staat ook in de koran..zal vanavond effe opzoeken en dan schrijf ik het voor je op!!!als je tenminste de koran leest!!en ook dat neit onzin vind!!!

10-07-2003, 14:41

Citaat:
Origineel gepost door RitaMaria
Waar staat in de koran dat je een hoofddoek
moet dragen???en wat is het nut hiervan..??
59. O profeet! Zeg aan uw vrouwen en uw dochters en de vrouwen der gelovigen dat zij een gedeelte van haar omslagdoeken over haar (hoofd) laten hangen. Dit is beter, opdat zij mogen worden onderscheiden en niet lastig worden gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Genadevol. [soerat al-ahzaab no 33]


31. En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen, en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan zichtbaar moet zijn, en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen, en dat zij haar schoonheid niet tonen behalve aan haar echtgenoot of haar vader of de vader van haar echtgenoot, of haar zonen of de zonen van haar echtgenoot, of haar broeders, of de zonen van haar broeders, of de zonen van haar zusters of haar vrouwen, of haar slaven, of zulke mannelijke bedienden die geen geslachtsdrang hebben, of de jonge kinderen die van de naaktheid van een vrouw niets afweten. En laat haar niet met haar voeten slaan, opdat hetgeen zij van haar schoonheid bedekken openbaar moge worden. En wendt u allen tezamen tot Allah, o gelovigen, opdat gij moogt slagen.
[soera alnoer no:24]

Allah almoesta3aan

10-07-2003, 15:54


hiewa hier heb je het......

thanks oujda 1...wou het nog opzoeken maar hoeft niet meer dus....
nog meer bewijs rita maria????

12-07-2003, 20:28
ik zal nooit een hoofddoek dragen.

12-07-2003, 20:31

Citaat:
Origineel gepost door Arabian_Pearl
ik zal nooit een hoofddoek dragen.

waarom?????ben je geen moslima dan????????

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46