Bekijk volle/desktop versie : dames: wel/geen hoofddoek27-04-2003, 13:26
Ik ben Nederlandse, katholiek en draag dus geen hoofddoek.

Ik geloof ook niet in de smoes dat jullie het verplicht zijn van je geloof.
Er staat namelijk in de koran dat jullie je hoofddoeken tot over je boezem moet dragen. Niet dat het verplicht is om hoofddoeken te dragen.
Wanneer en waar is de Koran geschreven? Zo'n 1600 jaar geleden ergens in een bloedhete woestijn! Ja, daar dragen vrouwen hoofddoeken om zich te beschermen tegen de stralen van de zon. Dus is het niet zo raar dat Mohammed gebood om deze hoofddoeken tot over de boezem te dragen, om je vrouwelijke vormen te bedekken.
M.a.w. het gaat dus om het bedekken van je vrouwelijke vormen, niet je haar.

Tegenwoordig zie je moslima's rondlopen, hartstikke sexy gekleed, maar wel met een hoofddoek op. Slaat dus helemaal nergens op.

Denk je dat je minder aantrekkelijk bent voor mannen met die hoofddoek? Echt niet!

Het enige wat je ermee bereikt is dat je je haar verpest, want het krijgt te weinig zuurstof. Op den duur wordt het dof en dun.

27-04-2003, 15:29


He Gia blijf jij maar mooi katoliek zijn, want je weet absoluut niet wat de Islam voor jou betekent! en of hoofdoek dragen wel ofniet verplicht is! je praat trouwens Schit!

28-04-2003, 15:26

Citaat:
Origineel gepost door tamazeert
He Gia blijf jij maar mooi katoliek zijn, want je weet absoluut niet wat de Islam voor jou betekent! en of hoofdoek dragen wel ofniet verplicht is! je praat trouwens Schit!
Kan ook alleen maar een man zeggen! Zoiets!

Als een hoofddoek ergens verboden is, dan is het verplicht van het geloof.
Maar zogauw iemand zegt dat het onderdrukking van de vrouw is, dan is een hoofddoek ineens niet verplicht, maar een vrije keuze.

Van mij mag iedereen dragen wat hij/zij wil, in zijn eigen tijd, maar ik mag er wel een mening over hebben.
En als een hoofddoek ergens niet mag, omdat geen enkele hoofdbedekking is toegestaan, dan moet je niet zeuren. Regels zijn regels!

Ook Nederlandse vrouwen dragen weleens een hoofddoek. Om hun kapsel te beschermen tegen wind en regen. Maar het wordt in Nederland als fatsoenlijk beschouwd om je hoofddoek af te zetten als je ergens binnenkomt. Hetzelfde als je hoed afnemen, zeg maar.

29-04-2003, 00:24
Goed van je zeg!

29-04-2003, 11:16


Hey, dames ik draag GEEN hoofddoek maar ik wil een hoofddoek gaan dragen als ik ga trouwen want dan ben ik zeker van mijn zaakie!!

xxxxx hanan <luiza>

29-04-2003, 14:46

Citaat:
Origineel gepost door latifaaa
Ik weet niet waar jij het vandaan haalt dat een hoofddoek een vrije keuze is maar het is een plicht voor een vrouw in de Islam, die staat beschreven in de Koran.
Tuurlijk mag jij er een mening over hebben, maar om te zeggen dat iedereen mag dragen wat hij wil ALLEEN in zijn eigen tijd vind ik een beetje een domme opmerking. Wie bepaalt dan de kledingvoorschriften? Nederland is toch zogenaamd een vrij land, waar je mag doen en laten wat je wilt zolang je de wet niet overtreed. Sinds wanneer overtreed je de wet door het dragen van een hoofddoek? Oftewel je mag hem altijd dragen en niet alleen in je vrije tijd. Helaas voor jou heb je daar niks over te zeggen.

Je moet tevens begrijpen dat er verschil is tussen mode en geloofsovertuiging. Als er ergens geen hoofdbedekking is toegestaan dan zal dat bepaalde redenen hebben, maar uit ervaring weet ik dat geen enkel bedrijf vrouwen met een hoofddoek mag weren omdat daar geen hoofdbedekking is toegestaan. Een hoofddoek draag je uit geloofsovertuiging en die draag je altijd, niet alleen omdat het effe in de mode is.
Ik heb al meerdere keren aan moslims gevraagd om mij die passage aan te wijzen in de Koran waar staat dat het verplicht is om een hoofddoek te dragen.
Volgens mij staat er namelijk dat het verplicht is om hun hoofddoek tot over de borsten te dragen. Daarbij dient opgemerkt te worden dat in de Nederlandse vertaling er wel hoofddoek staat, maar dat het Arabische woord meerdere betekenissen heeft.
Als er staat dat de hoofddoek tot over de borsten gedragen moet worden, staat er niet dat een hoofddoek verplicht is.

In de tijd dat de Koran geschreven is, droegen die mensen daar allemaal hoofddoeken, vooral ter bescherming tegen de zon.

Nee, er staat nergens in de Koran dat een hoofddoek verplicht is. En dat is ook niet zo. Want dan zijn er wel heel veel slechte moslima's op de wereld. Velen dragen namelijk geen hoofddoek. In Turkije is het zelfs op veel plaatsen verboden!!! Dus in Turkije mag het wel verboden worden, maar in Nederland niet?

De Nederlandse rechters moeten zich eens wat beter laten voorlichten en die zeurende meiden met hun "Ik mag mijn hoofddoek niet dragen, wèèèh" gezeik, niet altijd hun zin geven.

Als een school hoofddeksels verbiedt, dan geldt dat ook voor de hoofddoek. Naar Nederlandse begrippen is het onbeleeft om je hoofddoek op te houden als je ergens binnen bent. Net zo goed als je je hoed/pet af hoort te zetten.

30-04-2003, 12:37

Citaat:
Origineel gepost door Mutazila
He Gia, ook even een vraagje naar jou:

Wat is in hemelsnaam het probleem van Nederlanders met die hoofdoek, een lap stof van 1 bij 1??? Iedereen mag hier dragen wat hij wil, waarom wij moslim vrouwen dan niet!

Ik ben het overigens met je eens dat het bedekken van de haren niet duidelijk in de Qur'an vermeld wordt, vrouwen droegen in die tijd immers al een hoofdoek, het vers spreekt inderdaad over het bedekken van de boezem. Allah laat hiermee dus zien hoe de hoofdoek gedragen dient te worden.

Naar mijn mening is een vrouw in Islamitische kleding, die haar hoofdoek op de juiste manier draagt een waardige vrouw. Een sterke vrouw die ergens voor staat! En dat is toch juist wat Nederland zou moeten willen in het kader van de emancipatie, of niet soms!?

Een Nederlandse moslima.
D'r is helemaal geen probleem met het dragen van een hoofddoek. Er zijn echter plaatsen waar geen hoofdbedekking gedragen mag worden. En om dan, zogenaamd omdat het verplicht zou zijn (wat het dus niet is!), te gaan eisen om een uitzondering te mogen zijn, dat vind ik fout.

(Hmm, moeilijke zin)

Als bijvoorbeeld een school, hoofdbedekking verbiedt, dan geldt dit ook voor de hoofddoek. Waarom zou daar een uitzondering voor moeten worden gemaakt?
Of bijvoorbeeld in een rechtbank. Daar moet iedere medewerker er neutraal uitzien. Maar moslima's eisen dan hun hoofddoek op te mogen houden, waarmee ze niet meer neutraal zijn.

En als het nu inderdaad verplicht was, was het nog iets anders. Maar het feit dat het in een land als Turkije, waar toch heel veel Moslims wonen, op veel plaatsen verboden is, toont toch wel aan dat het niet altijd en overal verplicht is.

Van mij mag iedereen dat stuk stof dragen, maar niet als ergens regels gelden die zeggen dat hoofdbedekking niet is toegestaan. Geen uitzondering.

Als een werkgever zegt: hier mag het, dan mag het.
Maar zegt een werkgever of school: hier mag het niet, dan mag het niet.

Dat geldt dan voor iedereen, niet alleen voor moslims. Niemand mag dan hoofdbedekking dragen.

En als je dan zegt: Ja maar het is een uiting van mijn geloof, daarmee laat ik zien dat ik moslim ben, dan mag een inboorling uit donker Afrika dus een peniskoker aan naar school?

09-05-2003, 15:33
ik draag geen sokken, en mijn baas is er niet zo blij mee. Hij zegt dat we allemaal sokken moeten dragen. Hij zegt dat we in het bedrijf moeten zijn als een eenheidsworst. Ik ben daar wel een beetje tegen. Alleen wat ik doen. Hij is mijn baas. Hij kan me ontslaan, en ik vind het een beetje raar om een rechtszaak te beginnen over het dragen van sokken!

09-05-2003, 15:50
ik draag bijna 4 jaar ben helemaal gewend met het hoofddoek

12-05-2003, 21:03
Wat een moslim vrouw compleet maakt. is dat zij moete doet
Om van haar schoonhied te verbergen waartoe zij in staat is .
Zelf het gezicht. aangezien er oveal wanorde kan heersen.
En veel mensen losbanding zijn. dit geldt vooral voor een
Mooie vrouw. die het gevaar loopt op anderen aantrekkingskracht uit te
Oefenen
En hun sluiers over hun nek en boezem slaan. soera en. noer

13-05-2003, 11:02
Salaam oualaikom..

Ik draag al bijna 5 jaar een hoofddoek ALhamdoulillah...zowel in Nederland als in Marokko..en hoe warm het ook is ik houd mijn hoofddoek gewoon op. Ik heb ervoor gekozen om het te dragen...dus blijf ik er ook 100% achter staan.


Wasalaam oualaikom wr wb.

13-05-2003, 11:27
SALEM MENSEN
NEE IK DRAAG OOK GEEN HOOFDDOEK IK HEB ER GEEN PROBLEMEN MEE MAAR BEN ER NIET MEE OPGEGROEID EN ALS JE EEN HOODDOEK DRAAGT MOET JE JE OOK ALS EEN ECHTE MOSLIM GEDRAGEN.
MAAR ALS JE KIJKT NAAR SOMMMIGE MEISJES DIE HOOFDDOEK DRAGEN... ZIJN ZE EIGENLIJK ERGER DAN DAT MEISJES DIE GEEN HOOFDDOEK DRAGEN .. MAAR INSALLAH DRAAG IK HET LATER :-D
IK HEB EEN EMAIL GEHAD MET DAARIN EEN VERHAAL OVER EEN MEISJE DAT ZICH LIET PAKKEN DOOR EEN NEGER...DAT IS NIET NORMAAL EN DAT BEDOEL IK ERMEE DAT ZE HOOFDDOEK DRAAGT EN TOCH VERKEERD BEZIG IS... ALS JE DIE MAIL WILT LEZEN ZEG HET DAN FF TEGEN MIJ DAN STUUR IK HET WEL OP..
BESLAMA FATIMA

13-05-2003, 21:42


Salaam oualaikom meid..

Je zegt dit: SALEM MENSEN
NEE IK DRAAG OOK GEEN HOOFDDOEK IK HEB ER GEEN PROBLEMEN MEE MAAR BEN ER NIET MEE OPGEGROEID EN ALS JE EEN HOODDOEK DRAAGT MOET JE JE OOK ALS EEN ECHTE MOSLIM GEDRAGEN.
MAAR ALS JE KIJKT NAAR SOMMMIGE MEISJES DIE HOOFDDOEK DRAGEN... ZIJN ZE EIGENLIJK ERGER DAN DAT MEISJES DIE GEEN HOOFDDOEK DRAGEN .. MAAR INSALLAH DRAAG IK HET LATER :-D


Lieve Zuster wat maakt je er zo zeker van dat de meiden die Nu een hoofddoek dragen zich niet gedragen als echte moslima's...en dat de meeste meiden MET een hoofddoek erger zijn dan de meiden ZONDER een hoofddoek. Wie ben jij om te oordelen over andere personen, dat is iets dat je moet overlaten aan Allah.
En lieve Zuster ben je er dan echt zo zeker van dat je nog lang te leven hebt...en dat je daardoor later je hoofddoek wil gaan dragen..??

Wasalaam oualaikom wr wb.

16-05-2003, 09:37
salem tachelhit102

wat ik met mijn tekst bedoelde is dat als je een hoofddoek draagt dat je je ook als een moslim moet gedragen. en ik verwijs dus naar de vrouwen die een hoofdoek dragen en schijnheilig zijn en nog erger zijn dan de vrouwen zonder hoofddoek ik ken ze zelf en dus weten ze het ook dus ik heb NOOIT iedereen bedoeld. ik oordeel niet het is eerder een ervaring van meisjes met hoofddoek DIE IK KEN en die het vanhunzelf ook weten dat ze verkeerd bezig zijn, mijn mening dus daarover.

[GLOW=red]beslama, fatima [/GLOW]

16-05-2003, 16:29
ik draag geen hoofddoek iedereen eigen keuzes.
Mijn mening: kom op dames, waarom een hoofddoek??????
ik wil het niet, nu niet, nooit niet. Ik ik verzeker jullie IK kom niet in de hel.
Ik leef een goed leven, ben gelukkig doe mijn school ik werk heb genoeg sociale contacten. Weet je wel niet dat je dat gewoon niet kan met een hoofddoek. Wie neemt nou iemand aan met een hoofddoek, lieve dames dit is nederland niet marokko, de mensen denken anders en ik vind niet dat wij hun ons geloof moeten opdringen.
maar doe wat jullie denk wat goed is meiden.

veel respect en liefde toegewenst.
beslama C.

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46