Bekijk volle/desktop versie : De winst van de oorlog



Pagina's : [1] 2 3 4 5

14-08-2006, 13:42
Vier weken oorlog in het Midden-Oosten heeft veel ten goede veranderd: probleem-Hezbollah staat eindelijk hoog op politieke wereldagenda

Oene van der Wal

Afgelopen weekeinde was het dan eindelijk zover: Israël en Libanon bereikten een akkoord over resolutie 1701 van de Verenigde Naties (VN), die oproept tot het beëindigen van de vijandelijkheden en de komst van een internationale vredesmacht. Sinds vanmorgen 7.00 uur zwijgen de wapens.

Of dit ook het einde betekent van de zesde Israëlisch-Arabische oorlog, zal moeten worden afgewacht. VN-resoluties zijn doorgaans niet veel waard in het Midden-Oosten.

Vier weken oorlog heeft echter veel ten goede veranderd. Een winnaar of verliezer is nauwelijks aan te wijzen. Maar de Israëlische opzet om het probleem-Hezbollah bovenaan de internationale agenda te plaatsen, is geslaagd.

De sjiitische terreurbeweging, die militair verrassend sterk voor de dag is gekomen, lijkt bovendien structureel verzwakt. De prijs voor het politieke avonturisme van Hezbollah is in de ogen van veel Libanezen te hoog nu door toedoen van de terreurbeweging het net herstelde land zomaar tien jaar terug in de tijd is geworpen. Omdat Hezbollah echter over veel geavanceerd wapentuig en enkele duizenden strijders beschikt, kan het Libanon nog steeds in zijn greep houden.

Een ander winstpunt is dat nu ook Europa ervan doordrongen lijkt dat Hezbollah, dat niet eens op de lijst van terreurorganisaties van de Europese Unie staat, geëlimineerd moet worden. Niet zozeer om Israël een lol te doen, maar omdat de fundamentalisten van sjeik Hassan Nasrallah een wapen vormen in de handen van het radicaal-islamitische bewind in Iran, een nucleaire kernmacht in wording.

Veel zal afhangen van het vermogen van de internationale troepenmacht om de Hezbollah-milities te ontwapenen. Iedere oplossing die Hezbollah op enigerlei wijze militair in stand houdt, zal niet acceptabel zijn voor Israël en zal dat ook voor het Westen niet moeten zijn. In de strijd tegen tot de tanden toe bewapende radicale moslims mag niet worden verslapt.

http://www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp/artnr/110217/

14-08-2006, 13:43


Dat noem ik nou pure Nederlandse Joodse propaganda

14-08-2006, 13:46

Citaat door Rachid_Breda:
Dat noem ik nou pure Nederlandse Joodse propaganda
Het druipt er inderdaad vanaf, ja!

14-08-2006, 13:48

Citaat door PROLEET:
Het druipt er inderdaad vanaf, ja!
Het druipt er ook van zijn kop af dat hij een Jood is.


14-08-2006, 13:50


Ach Nederlands volk bestaat voor meer dan de helft uit JODEN, zoals promessa

14-08-2006, 13:53

Citaat door bambam:
Leuk, onzin verkopen... Vooral racistische onzin doet het altijd goed.
Keep it up, boy!

Sinds wanneer wordt JOOD gezien als een scheldwoord ?
Erkennen jullie het eindelijk dan ?

14-08-2006, 13:57

Citaat door bambam:
Je doet een klein beetje dom...

En je verneaukt een goed topic: jammer.

Promessa is hier die alles verneukt, alleen maar topics weghalen als de joden in de negatieve licht worden gezet, maar als moslims negatief worden weergeven dan is het okey volgens Promessa

14-08-2006, 14:00

Citaat door 0eSama:
Promessa is hier die alles verneukt, alleen maar topics weghalen als de joden in de negatieve licht worden gezet, maar als moslims negatief worden weergeven dan is het okey volgens Promessa
okey ?

ok dan !!!

14-08-2006, 14:02

Citaat door Rachid_Breda:
Dat noem ik nou pure Nederlandse Joodse propaganda
= elsevier
(had die (wijlen) kale nicht niet heel lang voor Elsevier gewerkt?)

14-08-2006, 14:02

Citaat door misti:
okey ?

ok dan !!!

Pas op, anders krijg je d'rek een rode punt van promessa

14-08-2006, 14:05
Het is toch ongeloofelijk dat een chef buitenland van Elsevier zo pro Israel en anti Mosloms kan en mag zijn en daarvoor ook alle ruimte krijgt om het naar de buitenwereld over te brengen...






Crisis Midden-Oosten: vrede ver weg
7 augustus 2006
De Fransen en de Amerikanen zijn het eens over een ontwerp-resolutie voor Libanon. Nu de strijdende partijen nog.

Oene van der Wal

Dit weekeinde zijn Frankrijk en de Verenigde Staten het eens geworden over een ontwerp-resolutie om het geweld in Libanon een halt toe te roepen. De resolutie roept onder meer op tot een complete staking van de vijandelijkheden.

Voor de regering in Beiroet gaat zij echter niet ver genoeg, omdat de resolutie niet expliciet oproept tot de terugtrekking van het Israëlische leger uit Libanon. Israël liet weten eerst haar militaire doelstellingen te willen bereiken alvorens aan een diplomatieke oplossing te zullen meewerken. En de regeringen van Syrië en Iran, die de Libanese terreurbeweging Hezbollah ondersteunen, wezen de tekst, niet zo erg verrassend, af.

De diplomatieke dans gaat in ieder geval deze week nog door, zo lijkt het. Zo moet de resolutie nog worden bekrachtigd door alle leden van de Veiligheidsraad en komen vanaf vandaag de landen van de Arabische Liga in een extra vergadering bijeen in Mekka, Saudi-Arabië.

De opstelling van de Arabische landen, maar ook die van de Libanese regering, geeft weinig vertrouwen in de ‘duurzame’ oplossing die wordt gezocht voor het conflict tussen Israël en Hezbollah. Terwijl het vaak lijkt of de regering van Libanon de woordvoering van Hezbollah op zich heeft genomen en zij evenmin heeft opgeroepen tot de ontwapening van Hezbollah, zijn de meeste Arabische landen weer in hun anti-Israëlische reflex geschoten.

Deze blinde vlek voor de terroristen van Hezbollah bewijst opnieuw hoezeer Israël het gelijk aan zijn kant heeft met het onophoudelijk bestoken van Hezbollah-doelen. Uiteraard moeten die aanvallen zo snel mogelijk stoppen. Maar wat daarna?

De Arabische landen dragen een grote verantwoordelijkheid: door steeds naar Israël te wijzen, zal de Hezbollah-leiding zich niet geroepen voelen ooit de wapens in te leveren en een ‘gewone’ politieke partij te worden. Daarom is vrede, zo valt te vrezen, nog erg ver weg.


http://www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp/knooppunt/1102/artnr/109282/index.html

14-08-2006, 14:06

Citaat door Rachid_Breda:
Het druipt er ook van zijn kop af dat hij een Jood is.

Wat een piemeltje met een grote bek "In de strijd tegen tot de tanden toe bewapende radicale moslims mag niet worden verslapt."

Dat kind heeft nog veel te leren zo te zien.

14-08-2006, 14:08



Citaat door 0eSama:
Ach Nederlands volk bestaat voor meer dan de helft uit JODEN, zoals promessa
Het Nederlandse volk bestaat voor 0.31% uit Joden, nitwit. Daarom is het ook zo vreemd dat sommige mensen achter elke boom een Jood zien staan. Er zijn veel meer bomen dan Joden in Nederland.

14-08-2006, 14:09
Elsevier is altijd pro-Israel en je mag twee keer raden waarom. Dat geldt ook voor de NRC en Volkskrant.

Niet zo gek dat bij Elsevier de facist Leon de Winter werkt.

14-08-2006, 14:12

Citaat door led_zeppelin:
Het Nederlandse volk bestata voor 0.31% uit Joden, nitwit. Daarom is het ook zo vreemd dat sommige mensen achter elke boom een Jood zien staan. Er zijn veel meer bomen dan Joden in Nederland.
Jij moet nog veel leren. Ik ben geen antisemiet maar de media in zowel Amerika en Nederland is in handen van Joodse mensen.

Kranten zoals Washington Post, Times, Newsweek, New York Times etc zijn allemaal in Handen van Joodse Amerikanen en dat weten ze ook in Amerika.

Dat geldt ook voor de tv zenders zoals: Fox news, CNN, ABC, CBS. NBC etc.

Pagina's : [1] 2 3 4 5