Bekijk volle/desktop versie : vraagje ivm visschotel van f_mouslima2



Pagina's : [1] 2

11-08-2006, 14:30
salaam,
ik kom hier regelmatig piepen om wat inspiratie op te doen en heb hier al veel recepten geprobeerd met veel succes!
Nu had ik nog een vraagje ivm de visschotel in de oven in de link hieronder

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=17519077&postcount=2467

ziet er echt heeeerlijk uit, maar weet iemand hoe die vis heet? Ik ben zelf niet zo'n viseter buiten wat kabeljauw- en zalmfilet maar voor de rest ....
Graag had ik dus mijn man willen verrassen met deze schotel, kan iemand mij helpen aub?





ps. groene puntjes worden bij hulp en steun met veel plezier uitgedeeld

11-08-2006, 16:51


zijn de kenners nog op vakantie of zo...

11-08-2006, 20:21
en nog maar es up


Allah ma3a sabierien.. nietwaar?

11-08-2006, 23:43
Dorade ... of dorardo? Mohim, als je hiernaar vraagt op de vismarkt of bij de visboer weten ze wat je bedoeld

11-08-2006, 23:49


dorade royaal heet het!! succes

11-08-2006, 23:57
Salaam aleykom,

Ik zou ook graag willen weten welke vis er hiervoor gebruikt is.

En hoe dien je een vis schoon te maken (Ben echt een leek in het vis wereldje) Moet je ook iets er uit halen of weg snijden ofsjo?

12-08-2006, 00:01
Oeps! der is al antwoord gegeven zie ik.

Maar wil wel graag weten hoe je een dorado schoonmaakt

12-08-2006, 00:05

Citaat door MoZlima:
Oeps! der is al antwoord gegeven zie ik.

Maar wil wel graag weten hoe je een dorado schoonmaakt
Vraag aan de visboer of hij ze voor je schoonmaakt. Dus ingewanden eruit en schubben eraf.
Dan hoef je er thuis niet meer zoveel aan schoon te maken.
Ik doe dan meestal onder de kraan het restant van de schubben met een mes eraf schrapen. En de buik goed spoelen en er als er nog wat in zit dan dat er ook gelijk uit pulken
En oja, de visboer haalt dan ook gelijk de vinnen en staart af.

12-08-2006, 00:32
En als de visboer het niet doet:


De vis in een teil met water zetten, even laten liggen. Nu kan je de schubben makkelijker eraf schaven. Dit doe je door met je mes vanaf de staart naar de kop te werken.

Dan snij je de buiken open: van de onderkant naar de kop.

Dan haal je de darmen eruit.

Aan de binnenkant van de kop zitten de kieuwen; rode haartjesschelpen.. zoiets.

Alles eruit halen.


Goed wassen

En tada.

Je kan de vinnen weghalen; best gebruik hier een keukenschaar voor.

12-08-2006, 11:49
Djazakoum Allah gheiran!!

ik ga straks op zoek naar de vis en maak het morgen klaar, ik zal zeker iets laten weten inshaAllah!!

12-08-2006, 12:50
succes

12-08-2006, 17:32
riep iemand

zie dat er al overal op geantwoord is.. moge t smaken

12-08-2006, 18:23


Salaam aleykom,

Ik heb het zo juist gemaakt. Het zit nu te bakken in de oven (gaat wel traag het zit er al bijna 40 minuten in, maar is nog niet gaar. Maar ligt aan mijn oven..)

Ik laat jullie weten of het heeft gesmaakt.

F_Mouslima Djazaakie allahou gaijraan voor het recept

12-08-2006, 19:47
Ik heb de vissen gekocht!!
Zeg klopt het dat het nog lekkerder zou zijn als je die de dag op voorhand al marineert? dan begin ik er straks al aan!
En nog een vraagje, op hoeveel graden moet de oven ingesteld zijn?

12-08-2006, 19:48

Citaat door MoZlima:
Salaam aleykom,

Ik heb het zo juist gemaakt. Het zit nu te bakken in de oven (gaat wel traag het zit er al bijna 40 minuten in, maar is nog niet gaar. Maar ligt aan mijn oven..)

Ik laat jullie weten of het heeft gesmaakt.

F_Mouslima Djazaakie allahou gaijraan voor het recept
haha ik heb hier mensen op ideeën gebracht goed zo!! laat iets weten hé!!

Pagina's : [1] 2