Bekijk volle/desktop versie : vegetarisch dinner...



09-08-2006, 12:09
Hoi allemaal,

Ik krijg vegetariers op bezoek en nu wilde ik graag een (uitgebreid) dinner maken. Ik ben hier niet zo goed in, vandaar dat ik jullie hulp vraag. Ik maak een salade en ik heb wat kleine hapjes/tapas bedacht. Maar nu moet ik nog een hoofdgerecht bedenken. Ik hoop dat iemand me verder kan helpen en een idee heeft.

Alvast heel erg bedankt.

Liefs Awe..

09-08-2006, 12:24


Begin met een frisse salade met gegrilde groente en doe gehakte walnoten in de dressing , het is lekker en heeft voedingswaarde.

Daarna linzensoep, evt.

Tagine met alleen maar aardappels en gekarameliseerde ui

Fruitsalade als dessert

09-08-2006, 22:57
Als hoofdgerecht kun je idd gewoon een tajin maken/of gewoon in een pan, aardappelen, peen, doperwtjes en ga zo maar door. Je kan lekker verschillende soorten groenten gebruiken.

Hmm heerlijk!

09-08-2006, 23:27

Wat dacht je van een heerlijke tortja...

Van aardappelen, worteltjes, dopertjes en ga zo maar door...

Kook dit allemaal in water...

laat het afkoelen...

Doe het daarna in een koekenpan en doe er een geklopte eitje doorheen...


Of mag eieren ook niet als je vegetarier bent?

Mohiem tis een ideetje


09-08-2006, 23:34


Bedankt voor jullie ideeen... De visite is niet marokkaans, maar een tajine zouden ze vast lekker vinden Met aardappelen en verschillende soorten groenten. Maar moet ik dan niet rekening houden met de verschillende smaken van de groenten? En waarmee zal ik het kruiden? Tajine staat ook leuk op tafel,
thankx

10-08-2006, 10:21
Je moet vroeg beginnen met de uien.

Schil ongeveer een anderhalve kilo ui en snij deze in smalle reepjes
Wel ondertussen een zakje (of 2 ) rozijnen

Je neemt de tagine en doet daar wat olie in, even verwarmen

Je fruit de ui erin, na een paar minuten het vuur half zachter zetten

Doe de gewelde rozijnen erbij, Zo af en toe om blijven scheppen

Doe hier de volgende kruiden in

Zout naar smaak
1 halve eetlepel Paprikapoeder
1 halve eetlepel komijn
1 halve eetlepel korianderpoeder
1 theelepel peper
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 zakje safraanpoeder
[COLOR="Red"]150 gram suiker

3 gehakte teentjes knoflook
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel koriander

deze schep je weer om, een paar keer en doe er een bodempje kokend water erbij

Zodra dit kookt, deksel erop en op zacht vuur

Indien je worteltjes wilt toevoegen dan kun je dat op dit moment doen

Let wel, zodra je groente weglegt in een tagine NIET MEER ROEREN

Zodra de uien een egale kleur hebben gekregen, dus wanneer de uien in de kern dezelfde kleur hebben als de randjes:

Drapeer je hier de aardappeltjes overheen, neem middelgrote die je over de helft in 3 stukken snijd

Deksel erop en wacht tot de aardappeltjes gaar zijn

Succes![/COLOR]

10-08-2006, 18:14
Je hoeft helemaal geen hoofdgerecht toch!, Ik eet ook geen vlees,
gewoon lekkere salades, gergrilde paprika, of iets met met aubergine in salade, of gevuld uit de oven ofzo, couscoussalade, met feta, en tomaat en komkommer lekker fris, hummus met lekker brood of beetgare sperciebonen, tortilla of gevulde eieren, paar dipjes, worteldip, pompoendip, tuinbonendip, idd linzensoep,
koude aardappelsalade, lemsemmen, etc etc etc.