Bekijk volle/desktop versie : "Pincode-uitleen"jongeren worden verdacht



07-08-2006, 11:43
Het hoofdstedelijke politiekorps beschouwt vanaf nu jongeren die zeggen dat ze hun bankpas en pincode onder dreiging moesten afstaan, als verdacht. Ze doet dat nadat in Amsterdam-Zuidoost steeds vaker criminelen gebruik maken van bankrekeningen van vooral scholieren, bevestigde de politie een artikel van maandag in de Volkskrant.

De criminelen storten van fraude afkomstig geld op de rekeningen en halen het er vervolgens in contanten meteen weer vanaf. Op die manier voorkomen ze dat de politie hen kan traceren. De jongeren verdienen vaak een paar honderd euro als ze hun medewerking verlenen. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat nu zes tieners strafrechtelijk vervolgen.

Volgens de Volkskrant zijn middelbare scholen gevraagd te waarschuwen voor de criminelen die leerlingen op het schoolplein of in het uitgaansleven benaderen. Behalve de kans op straf lopen de pashouders ook het risico van een schadeclaim van de bank. Vaak beëindigt de bank de relatie en worden de pashouders op een zwarte lijst gezet. Voor langere tijd komen ze dan niet meer in aanmerking voor een lening of een hypotheek.

Fok.nl




07-08-2006, 12:35


laat me raden marokanen weer zeker