Bekijk volle/desktop versie : Hoe maak je turkse Jufka?



05-08-2006, 22:05
Selaam Alikom,


Mijn titel zegt het al, wie heeft het recept?
Het is een soort filodeeg dat bestaat uit hele dunne plakken deeg ofzo, en het schijnt 2 maanden houdbaar te zijn?

Het kan ook byrek heetten....

Pleasseeee helpp meeeee...


Het lijkt me zo lekker..

05-08-2006, 23:17


salaam alaikoem
ik zag het toevallig gisteren op tv.
de hoeveelheden weet ik niet maar het is meel met zout en water.
geen gist en geen olie of boter.
en het wordt heeeeeeeeel dun uitgerold,en dan bakte die vrouw het in een soort pizzapan.
en omdat er dus geen gist in zit kan je het weken goed houden,(+/- 2 mnd.)

05-08-2006, 23:28
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1056209



Op de link geven die wordt gegeven. Dan krijg je het programma.... tegen het einde wordt de Jukfa gemaakt.

06-08-2006, 09:50

Citaat door oummouad:
salaam alaikoem
ik zag het toevallig gisteren op tv.
de hoeveelheden weet ik niet maar het is meel met zout en water.
geen gist en geen olie of boter.
en het wordt heeeeeeeeel dun uitgerold,en dan bakte die vrouw het in een soort pizzapan.
en omdat er dus geen gist in zit kan je het weken goed houden,(+/- 2 mnd.)
Meel zout en water, okey dan ga ik dat uitproberen dank je wel!!!

06-08-2006, 09:50



Citaat door Nescio_:
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1056209



Op de link geven die wordt gegeven. Dan krijg je het programma.... tegen het einde wordt de Jukfa gemaakt.
Dank je wel!!

06-08-2006, 13:36
salaam,

Ik heb een turks kookboek
en dit zijn de ingredienten voor het deeg
120 gram bloem
4 eetlepels olijfolie
snufje zout
75 ml handwarm water

Mengsel tot soepel deeg kneden, balletjes ervan maken en dan met een vochtige theedoek bedekken en twintig minuten laten rusten en daarna uitrollen

(dit kan je natuurlijk verdubbelen)

succes!