Bekijk volle/desktop versie : Voor diegene die beweren dat er geen jihad gevoerd kan worden zonder ameer!



25-07-2006, 13:15
KUNNEN WE JIHAD DOEN TERWIJL WE GEEN AMIR HEBBEN?

Antwoord:

Ja we vechten, en we hebben geen amir. Niemand heeft ooit gezegd dat de absentie van een gemeenschap van moslims onder een amir de Fard van Jihad annuleert. In feite hebben we de moslims in de tijden van de kruistochten en de tartaarse invasies zien vechten met verschillende amirs. In Halab (Syria) was er een amir, in Damascus was er een amir, en in Egypte was er meer dan 1 amir. Sommige van deze vroegen zelfs de hulp van de christenen tegen hun broeder amir, zoals gebeurde toen Shawar hulp vroeg van de christenen tegen een andere amir, genaamd Dar Gham, in Egypte.

Geen enkele geleerde heeft ooit gezegd dat zo een situatie en zulke corruptie de plicht van Jihad ter verdediging van de moslimlanden annuleert. In tegenstelling, het vermeerdert hun plicht. Hetzelfde gebeurde in Andalusie, zoals de dichters zeggen:

gebeurde in Andalusie, zoals de dichters zeggen:
Ze waren verdeeld in sectes, ieder op hun eigen plaats,

Elke plaats een amir, en ieder zijn kansel

En een andere schreef:

Dat wat me deed wanhopen aan Andalusie, waren de koninklijke titels,
grote titels die ze niet waard waren,
zoals de kat die leeuw nadoet door zichzelf op te blazen .

Geen enkele geleerde heeft gezegd dat er geen Jihad onder deze omstandigheden is, in feite, waren de geleerden zelf in de voorste linies van Andalusie.

De slag kan wel een legitiem commandant ontberen, die aangesteld is door de amir. Dit gebeurde ook op de dag van Mu´tah. Khalid bin Waleed stond op en hees de vlag, dat door hem, Allah het moslimleger redde. En, vanwege dit werd hij geprezen door de profeet .
Misschien is de imam of de amir ul mu’minien niet aanwezig, maar dit annuleert niet de verplichting van het vechten en de verdediging van de moslimlanden. We wachten niet voor het khalifaat hersteld is.


Omdat, het khalifaat niet terugkeert door abstracte theorieen, vergaard door kennis en studie. Eerder, jihad is de juiste weg om de verdeelde autoriteiten te hervormen tot de ultieme autoriteit van het khalifaat.
De mujahideen kiezen onderling hun amir voor de jihad. Hij organiseert ze en verenigd hun inspanningen en zorgt ervoor dat de sterkeren de zwakkeren ondersteunen. In een sahih hadith van Uqbah bin Amar, wie onderdeel was van de nog te noemen groep, zei: de profeet stuurde een groep uit en hij benoemde een van hun tot leider. Toen hij terugkwam zei hij, ik heb nog niet gezien dat de profeet ons de schuld gaf.Hij zei:zijn jullie niet in staat wanneer ik een man stuur en hij faalt om mijn bevelen uit te voeren om hem te vervangen met iemand die wel mijn bevelen uitvoert.

De boodschapper van Allah moedigde hen aan om de amir van de groep te veranderen, zelfs als hij de vlag uit de nobele handen van de profeet had ontvangen. Zo hoe is het dan als vanaf het begin geen amir is? 1 van de meest kritieke situaties die een amir vereist is die van oorlogstijd.

Ibn Qadama zei in al Mughni 8/253: De afwezigheid van een imam zorgt er niet voor dat de jihad word uitgesteld, want veel word verloren bij uitstel.

als de mensen een amir kiezen, moet hij gehoorzaamd worden , zoals vermeld in Fath al Ali al Malik 1/253.

De sheich Miyara zei dat wanneer de amir absent is, en de mensen erover eens zijn een leider aan te stellen in deze periode, om hen te leiden, om de sterken de zwakken te laten helpen, en hij doet zijn uiterste best om deze doelen te bereiken, is het duidelijk dat tegen hem ingaan niet toegestaan is. Wie tegen hem ingaat met het doel opruiing te veroorzaken, is ongehoorzaam aan de islam en verstoord de jamat (groep, gemeenschap).

In sahih moslim: zeker zullen het voorspellingen en voorspellingen zijn en wie probeert het bevel van deze ummah te verstoren terwijl zij 1 zijn, dood hem wie het ook moge zijn . En : wie naar jullie toekomt terwijl jullie verenigd zijn onder 1 leider, en jullie jama3aat probeert te verstoren, doodt hem !


Bron: de boekje van Shaykh Abdellah Azzaam "ter Verdediging van de Moslimlanden"