Tajin djaj citron zetune
1kg kip-50gr boter-12stuks olijven-3eetlepels olie-2stuks ui-2stuks citroen-1eetlepel peterselie-1theelepel saffraan-0.50 theelepel paprika(poeder)-0.50 theelepel gember (poeder)-0.25 theelepel komijn-naar smaak zout en peper(wit)
Bereiding
Pel en snipper de uien. Snij de kip in 8 stukken en wrijf deze in met zout en peper. Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit de ui even aan. Roer de gemberpoeder en saffraan erdoor. Voeg de kip toe en bak de stukken in 5 minuten bruin. Voeg de ketoembar, komijn, paprikapoeder, peterselie, wat zout en 4 deciliter water toe en stoof de kip in 20 minuten op een zacht vuur bijna gaar. Pers de citroenen uit en voeg het sap aan de kip toe. Kook het vocht op een hoog vuur tot de helft in. Roer de olijven door de saus.
a la moi