Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse kruiden?



22-07-2006, 18:46
Salaam aleykom,

Wie van de dames kan een korte spoed cursus geven in Marokkaanse kruiden. Ik heb het nog niet door welke kruid nou waar in hoor, of wat welke kruid nou is. De namen die ik vaak hoor; kurkuma is dat gemberwortel? Safraan, kemoun, ken ik nog wel. Ik hoop dat iemand me ander kan vertellen hoe het zit met de rest.

22-07-2006, 19:45



Citaat door MoZlima:
Salaam aleykom,

Wie van de dames kan een korte spoed cursus geven in Marokkaanse kruiden. Ik heb het nog niet door welke kruid nou waar in hoor, of wat welke kruid nou is. De namen die ik vaak hoor; kurkuma is dat gemberwortel? Safraan, kemoun, ken ik nog wel. Ik hoop dat iemand me ander kan vertellen hoe het zit met de rest.
Kurkuma is geen gemberwortel.
Kurkuma is gewoon kurkuma... hihi, dat is de nl'se vertaling.. in het marokaans is het 7arkoum.


Kesbour, is marokaanse peterselie
mahdnouz, lijkt erg op de peterselie, maar heeft een groter platter blad

Als je ver van marokaanse winkels woont dan kan je deze 2 het beste gewoon bij een marokaanse slager/groenteboer kopen.
veel in 1 keer en wassen en fijnhakken en invriezen.

skinzbier: is gemberpoeder
nijourra: is paparikapoeder
ras elhanout: is een 7 kruidenmengsel, dat je ook bij marokaanse winkels kan kopen.

noem nog wat woorden dan kan ik je helpen.

22-07-2006, 20:40
hoi hier wat vertallingen:
kurkuma is geelwortel wij noemen het garkoum
kasbour is koriander word meestal met vis gebruikt
madnous is platte peterselie dat word vaak met vlees gebruik
skinsbir is gember
fil fil rabra is paprika poeder
kemoun is komijn

02-08-2006, 21:57
Bedankt dames, ik zal potjes aanschaffen waar ik het op noteer. Want ik kan ze echt niet uit elkaar halen.

02-08-2006, 23:00


Ik Gebruik Alle Kruiden Doorelkaar...Ook Heel Lekker..Als Me Ma Erachter Komt..

21-10-2009, 14:48

Citaat door aznay:
hoi hier wat vertallingen:
kurkuma is geelwortel wij noemen het garkoum
kasbour is koriander word meestal met vis gebruikt
madnous is platte peterselie dat word vaak met vlees gebruik
skinsbir is gember
fil fil rabra is paprika poeder
kemoun is komijn


Hoe gebruikt je dat.. met vlees in de pan nog of met gestoomde vlees tijdens het eten?

21-10-2009, 17:55

Citaat door fatosaaa:
Ik Gebruik Alle Kruiden Doorelkaar...Ook Heel Lekker..Als Me Ma Erachter Komt..



Hahaah Wollah ik ook! het komt gewoon lekker uit...

22-02-2010, 14:20
Op mijn site staat een hele lijst..