Bekijk volle/desktop versie : Woordvoerder Multinationale machten Irak: ''Beschuldigingen tegen PMOI vals''



22-07-2006, 18:10
Woordvoerder Multinationale machten Irak: ''Beschuldigingen tegen PMOI vals''

Majoor Generaal Willian B. Caldwell, woordvoerder van de Multinationale machten in Irak keurde de beschuldigingen die door de Iraakse premier Nouri Al-Maleki werden gemaakt tegen de PMOI af. Al-Maleki beschuldigde de PMOI, die al 20 jaar gebaseerd is in Irak, ervan zich te mengen in interne politieke zaken in Irak.

Aan een persconferentie in Bagdad werd Generaal Caldwell gevraagd over de recente beschuldigingen van de premier van Irak Nouri Al-Maleki, die zei dat de Mojahedin-e Khalq organisatie invloed heeft in Irak en hen beschuldigde van militaire operaties. De verslaggever ging verder met zijn vragen en vroeg: ''heeft u verdere informatie over deze Iraanse oppositiegroep in Irak?''

Generaal Caldwell antwoorde: ''Zoals u weet zijn de PMOI leden in Ashraf onder veilige militaire faciliteiten dat de geallieerde strijdkrachten 24 uur per dag, elke dag van de week bewaken. Zij zijn onder ononderbroken bewaking en controle. Hun toekomstige status moet uiteindelijk vastgesteld worden, maar momenteel, hebben zij niets te maken met de zaken in Irak.

Rondom hun basis in Irak, worden zij ook beschermd door de geallieerde strijdkrachten en gecontroleerd. De PMOI leden kunnen niet zomaar hun basis verlaten, wanneer dat gebeurt worden zij geëscorteerd door de geallieerde strijdkrachten.

Link/Bron

22-07-2006, 20:17


Ik snap er niks van

22-07-2006, 20:43
PMOI, of People's Mujahedin of Iran, is een communistisch-islamitische beweging, die de regering in Iran omver wil werpen. Werd vroeger door Saddam Hussayn en de Verenigde Staten gesteund. Staat op een lijst van terreurorganisaties die de Verenigde Staten en de Europese Unie hebben opgesteld.