Citaat door mocrolady_sara:IK ZOEK AL HEEL LANG DE RECEPT VAN BROUWNIES MAAR IK KAN ZE ALS MAAR NIET VINDEN HEEFT IEMAND HET RECEPT
IK WIL HET HEEL GRAAG MAKEN
ALVAST DANK JE WEL
hier heb je eentje weet niet van wie maar iemand had het eens hier geplaatst
Heerlijke brownies om van te smullen:
Nodig:
250gr. roomboter/margarine
8 ruime eetlepels cacao
6 eieren
½ theelepel zout
500gr (lichtbruine basterd) suiker
150gr bloem
Smelt de boter au bain marie. Voeg de cacao toe en roer tot er geen klontjes meer zijn. Haal het mengsel van het vuur en laat even afkoelen. Klop de eieren met het zout in een kom met (staaf)mixer totdat ze beginnen te schuimen. Mix er daarna geleidelijk de suiker door tot een romig beslag ontstaat. Mix het boter-met-cacao mengsel erdoor. Schep de gezeefde bloem er met de hand doorheen. (Handmatig scheppen houdt de boel luchtiger dan mixen.) Gebruik bijvoorbeeld een ovenschaal van 23-30 cm om het beslag in te gieten. Bekleed de bovenkant met aluminiumfolie. Bak 60 in een voorverwarmde oven op 180 graden. De cake moet vooral niet te droog worden. De brownies horen een beetje zompig te blijven. Snijd er brownies van.
Ze zijn ook erg lekker met gehakte nootjes erdoor.
Of stukjes abrikoos.
Met rozijntjes is het oppassen. Als ze aan de buitenkant zitten, verbranden ze snel.
En heb je onverhoopt niet genoeg boter in huis? Gebruik dan olijfolie om het tekort aan te vullen.
En tekort aan suiker kun je aanvullen met honing.