LZN
13-06-2003, 16:32
Citaat door MissOogappeltje:
Benodigdheden
1 kg dadels
7 eetlepel olie
1 eetlepel mazhar/ oranjebloesemwater
2 theelepels kaneel
1 kg fijne tarwegriesmeel (smid)
4 eetlepels suiker
honing
zout
frituurolie
Bereidingswijze
De dadels ontpitten en in een keuken machine fijnhakken. Oranjebloesemwater (mazhar) en kaneel helemaal glad roeren. Apart houden. Het tarwegriesmeel met de overige 4 eetlepels olie vermengen. Suiker en een mespuntje zout erbij doen en een stevige deeg van kneden. De helft van het deeg uitrollen en met de dadelmassa bestrijken. De andere helft van het deeg uitrollen en erop leggen. Goed aandrukken en er ruiten van snijden. De frituurolie verhitten en de ruiten hierin goedbruin bakken. Wat honing verwarmen en de gefrituurde koekjes erin dopen. Op een rooster uit laten lekken en af laten koelen.
.1 kg dadels
7 eetlepel olie
1 eetlepel mazhar/ oranjebloesemwater
2 theelepels kaneel
1 kg fijne tarwegriesmeel (smid)
4 eetlepels suiker
honing
zout
frituurolie
Bereidingswijze
De dadels ontpitten en in een keuken machine fijnhakken. Oranjebloesemwater (mazhar) en kaneel helemaal glad roeren. Apart houden. Het tarwegriesmeel met de overige 4 eetlepels olie vermengen. Suiker en een mespuntje zout erbij doen en een stevige deeg van kneden. De helft van het deeg uitrollen en met de dadelmassa bestrijken. De andere helft van het deeg uitrollen en erop leggen. Goed aandrukken en er ruiten van snijden. De frituurolie verhitten en de ruiten hierin goedbruin bakken. Wat honing verwarmen en de gefrituurde koekjes erin dopen. Op een rooster uit laten lekken en af laten koelen.