Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse dadelruiten



13-06-2003, 16:32

Citaat door MissOogappeltje:
Benodigdheden

1 kg dadels
7 eetlepel olie
1 eetlepel mazhar/ oranjebloesemwater
2 theelepels kaneel
1 kg fijne tarwegriesmeel (smid)
4 eetlepels suiker
honing
zout
frituurolie

Bereidingswijze

De dadels ontpitten en in een keuken machine fijnhakken. Oranjebloesemwater (mazhar) en kaneel helemaal glad roeren. Apart houden. Het tarwegriesmeel met de overige 4 eetlepels olie vermengen. Suiker en een mespuntje zout erbij doen en een stevige deeg van kneden. De helft van het deeg uitrollen en met de dadelmassa bestrijken. De andere helft van het deeg uitrollen en erop leggen. Goed aandrukken en er ruiten van snijden. De frituurolie verhitten en de ruiten hierin goedbruin bakken. Wat honing verwarmen en de gefrituurde koekjes erin dopen. Op een rooster uit laten lekken en af laten koelen.
.

14-06-2003, 17:58


hmmmmmmm hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

15-06-2003, 12:41
die mislukken bij mij ook altyd.

Ze verbranden altyd van de zijkanten

20-06-2003, 11:34
niemand dus

21-06-2003, 03:46


Deze dingen zijn echt lekker...Me mams maakt ze altijd voor me

29-08-2003, 15:28
esalaaa oe 3alajkom.

ik heb de dadalruiten geprobeerd,maar het is niet gelukt tijdens het frituren ze "blazen" op en zijn te hard.wat heb ik fout gedaan???????

29-09-2003, 13:41
misschien niet goed aangedrukt?

hadden jullie t vuur niet te hoog staan?

04-10-2003, 15:38
salaam jawhara23 komt de dadel er dan niet uit
ik bedoel als je het frituurt
en de dadels hoeven ze niet testomen
ik wacht op je antwoord

08-10-2003, 18:42
moeten ze niet in de oven?

08-10-2003, 18:42
moeten ze niet in de oven?

08-10-2003, 20:40
ja, je doet ze gewoon in de oven , ipv dadels kan je ook amandelen gebruiken. heerlijk , probeer het uit zou ik zeggen.................