Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse jongeren: Gezondere levensstijl!Pagina's : [1] 2 3 4

Moderator
12-06-2002, 22:01


Jongeren van Marokkaanse afkomst blowen, drinken en roken een stuk minder dan jongeren van Nederlandse afkomst. Dit blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut, onder jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat 3 procent van de Marokkaans-Nederlandse jongeren in de afgelopen vier weken wel eens een blowtje heeft gerookt, bij Nederlandse jongeren lag dat percentage op 8 procent. Ook het alcoholgebruik ligt lager: 5 procent bij Marokkaans-Nederlandse jongeren, 55 procent van de Nederlandse jongeren. Het islamitische geloof dat het gebruik van alcohol verbiedt, zorgt voor een gezondere levensstijl. De onderzoekers concluderen ook dat het beeld dat er over Marokkaans Nederlandse jongeren bestaat, moet worden bijgesteld. “Waarschijnlijk beïnvloeden kleine groepjes probleemjongeren in onevenredige mate het publieke beeld.”

Camilla27
12-06-2002, 22:08
mmmm dat geeft een goed gevoel om zoiets te horen......bedankt voor het mee te delen :zwaai:

Tornado
13-06-2002, 09:14
Origineel gepost door Moderator Jongeren van Marokkaanse afkomst blowen, drinken en roken een stuk minder dan jongeren van Nederlandse afkomst. Dit blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut, onder jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat 3 procent van de Marokkaans-Nederlandse jongeren in de afgelopen vier weken wel eens een blowtje heeft gerookt, bij Nederlandse jongeren lag dat percentage op 8 procent. Ook het alcoholgebruik ligt lager: 5 procent bij Marokkaans-Nederlandse jongeren, 55 procent van de Nederlandse jongeren. Het islamitische geloof dat het gebruik van alcohol verbiedt, zorgt voor een gezondere levensstijl. De onderzoekers concluderen ook dat het beeld dat er over Marokkaans Nederlandse jongeren bestaat, moet worden bijgesteld. “Waarschijnlijk beïnvloeden kleine groepjes probleemjongeren in onevenredige mate het publieke beeld.” Geachte heer de Moderator, Ten eerste vraag ik me bij het lezen van dit stuk hoe men dit controleert? Er is onder die leeftijdsgroep vast wel een grote groep die zich stiekem vergrijpt aan dit soort zaken. Bovendien vraag ik me ook af of rekening is gehouden met het evenredigheidsgetal, dat zal dan wel. Zowieso ben ik er niet trots op als ik dit lees, nl. als jeugd van allochtone, lees Marokkaanse affkomst drinken en blowen dan vind ik dat nog negatiever wegen dan wanneer een autochtoon dit zou doen. Dit met het oog op het Islamitisch opvoeden van de kinderen. (tenminste daar ga ik van uit). Nog 1 ding.......als ik zie hoeveel Marokkanen, mannen en vrouwen, wel eens een biertje of wat voor alcoholich drank dan ook, achterover slaan, dan maakt mij dat niet bepaald blij. Immers, wij horen dat helemaal niet te doen. In dat onderzoek gaan ze uit van hoeveelheden. Dat was het voor nu. ciao Tornado

Moderator
13-06-2002, 19:00
Origineel gepost door Tornado Geachte heer de Moderator, Ten eerste vraag ik me bij het lezen van dit stuk hoe men dit controleert? Er is onder die leeftijdsgroep vast wel een grote groep die zich stiekem vergrijpt aan dit soort zaken. Bovendien vraag ik me ook af of rekening is gehouden met het evenredigheidsgetal, dat zal dan wel. Zowieso ben ik er niet trots op als ik dit lees, nl. als jeugd van allochtone, lees Marokkaanse affkomst drinken en blowen dan vind ik dat nog negatiever wegen dan wanneer een autochtoon dit zou doen. Dit met het oog op het Islamitisch opvoeden van de kinderen. (tenminste daar ga ik van uit). Nog 1 ding.......als ik zie hoeveel Marokkanen, mannen en vrouwen, wel eens een biertje of wat voor alcoholich drank dan ook, achterover slaan, dan maakt mij dat niet bepaald blij. Immers, wij horen dat helemaal niet te doen. In dat onderzoek gaan ze uit van hoeveelheden. Dat was het voor nu. ciao Tornado Euuuh, Don't shoot the messenger (?)

Tornado
14-06-2002, 08:44


Hoi, Grappig,maar meestal zijn het wel de 'messengers' die het loodje leggen. Zie..........de praktijk. Verder no hard feelings oke? Tornado

DaBorg
05-09-2005, 03:28
Ik geloof het wel. Maar niet alle marokkanen zijn even gezond. Soms zie ik ook wel van die dikke rondlopen. Ook kinderen met een buikje. Dat is niet goed mensen. Ze moeten meer beweging krijgen, niet de hele tijd achter die playstation of xbox zitten.

Sequiza
05-09-2005, 10:03
als nou iedereen effe voor zich zelf praat is het snel duidelijk, ik bijvoorbeeld rook een pakje sigaretten per dag, maar ik drink niet. en ik ben een marokkaan.

Einherjer
05-09-2005, 10:07
als nou iedereen effe voor zich zelf praat is het snel duidelijk, ik bijvoorbeeld rook een pakje sigaretten per dag, maar ik drink niet. en ik ben een marokkaan. Rook jij ookal zoveel?.Ik rook een pakje shag per 2 dagen.:hihi: Drink in het weekend wel een een paar biertjes teveel.En blow zo af en toe wel eens.:hihi: (ben geen Marokkaan trouwens) :)

Einherjer
05-09-2005, 10:17
Die post is van juni 2002,.....waar hebben we het over ? Komkommertijd he.:hihi:

LesDennis
05-09-2005, 12:25
http://home.wanadoo.nl/marcopa/pictures/Old/old4.jpg ;)

mediterraansboy
05-09-2005, 12:29
3% die maar blowt??????? dat geloof ik niet :hihi:

Ill_brains
05-09-2005, 13:25
3% die maar blowt??????? dat geloof ik niet :hihi: Zijn ze wel langs alle coffeeshops in den lande geweest??

MichaelJackson
05-09-2005, 13:27


3% die maar blowt??????? dat geloof ik niet :hihi: Ik ook niet. Als je ziet wat er op de straat rondloopt.

Salima-moi
05-09-2005, 13:59
Ik geloof het wel. Maar niet alle marokkanen zijn even gezond. Soms zie ik ook wel van die dikke rondlopen. Ook kinderen met een buikje. Dat is niet goed mensen. Ze moeten meer beweging krijgen, niet de hele tijd achter die playstation of xbox zitten. :gniffel: rond en gezond

Bakkertjuh
05-09-2005, 15:12
Jongeren van Marokkaanse afkomst blowen, drinken en roken een stuk minder dan jongeren van Nederlandse afkomst. Dit blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut, onder jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat 3 procent van de Marokkaans-Nederlandse jongeren in de afgelopen vier weken wel eens een blowtje heeft gerookt, bij Nederlandse jongeren lag dat percentage op 8 procent. Ook het alcoholgebruik ligt lager: 5 procent bij Marokkaans-Nederlandse jongeren, 55 procent van de Nederlandse jongeren. Het islamitische geloof dat het gebruik van alcohol verbiedt, zorgt voor een gezondere levensstijl. De onderzoekers concluderen ook dat het beeld dat er over Marokkaans Nederlandse jongeren bestaat, moet worden bijgesteld. “Waarschijnlijk beïnvloeden kleine groepjes probleemjongeren in onevenredige mate het publieke beeld.” Nederlandse jongeren geven het gewoon toe, terwijl marokkaanse jongeren er over liegen en het stiekum ook doen.


Pagina's : [1] 2 3 4