Bekijk volle/desktop versie : Sta Er Eens Bij Stil...



06-07-2006, 21:55
Heb je er wel eens bij stil gestaan dat je morgen er misschien niet meer bent, wat er met je gebeurd als de ziel uit je wordt gehaald, waar die dan naartoe gaat en wat er met je gebeurt.

Heb je je weleens afgevraagd dat er een andere wereld is, waar je nog lang en gelukkig kan leven zonder pijn, dorts, oorlog, haat en jaloezie. Heb je er wel bij stil gestaan dat als je dit echt wilt je er iets moet voor doen.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat het verkeerd kan uitpakken en dat je terecht komt in de hel en voor eeuwig zal branden en omdat te voorkomen je nog meer goede daden en 3ibada moet verrichten.

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je de geur van het paradijs van de verte kan ruiken, maar niet binnen kan treden omdat dat niet voor je voorbestemt is als verblijfplaats en niet voor hebt gewerkt.

Heb je er wel eens bij stil gestaan de profeet te ontmoeten, tot hem te behoren en samen met het hem het paradijs te betreden en voor eeuwig met hem te leven.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat als er op de bazuin word geblazen het te laat is voor goede daden, haast je daarom tot goede daden en laat het zondigen achter je zodat je op die dag zal slagen.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat La Ilaha Illa ALlah de sleutel is voor het paradijs, maar niet de moeite neemt het dagelijks uit te spreken, omdat je liever de zang uitspreekt.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat jou ledematen zullen spreken op Yoom al qiyama en jij voor alles verantwoordelijk bent wat jij met je ledematen deed en je verantwoording moet af leggen.

Heb je er wel eens bij stil gestaandat wanneer je ziek bent en pijn hebt je zondes vergeven worden zoals de bladeren van de boom vallen.

Heb je er wel eens bij stil gestaan waarom Adam 3alaihi salaam het paradijs moest verlaten en er terug keerde na de genade van Allah soenhanahoe wata3ala en zijn tawba aanvaarde.

Heb je er wel eens bij stil gestaan in welke tijd je leeft en waar onze voorvaders zijn die in een tijd leefden die heel anders was dan deze en dat wij er ook niet meer hier op deze zullen zijn.

Heb je er wel eens bij stil gestaan wie de hemel en de aarde heeft geschapen, Allah de schepper die tot alles in staat is en niemand anders en niemand is aan Hem gelijk.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat je goed voor je ouders moet zijn en ze moet gehoorzamen behalve in ongehoorzaamheid aan Allah.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat je iets pas echt mist als het er niet meer is, Alle dank aan Allah soenbhanahoe wata3ala voor alles wat ik nu op dit moment
bezit.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat muziek luisteren een grote zonde is die ook er nog voor zorgt dat je hart zwak word om naar qoraan recitaties te luisteren.

heb je er wel eens bij gestaan dat de dood van een dienaar bij Allah dierbaarder is dan wanneer de Wereld zal vergaan.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat Allah soebhanahoe wata3ala ons geschapen heeft alleen om Hem te aanbieden en verder niets van je verwacht.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat Mohemmed sala Allaho 3alaihi wasalaam voor de hele mensheid is gestuurd en je daarom niet mag discrimeneren over iemands huidskleur en of zijn bestaan.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat er tekenen van Allah soebhanahoe wata3ala zijn gezonden, voor hun die begrijpen....

heb je er wel eens bij stil gestaan bij de zonden die je pleegd waarvan je weet dat het niet mag en ze nog begaat, je werkelijk voor wordt gestraft.

Heb je er wel eens bij stil gestaan waarom Allah soebhanahoe wata3ala deze wereld heeft geschapen en wat het doel ervan is...Een test waarvoor je kan slagen of zakken maar geen herkansing krijgt.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat er bij de dag van vandaag nog mensen zijn op de wereld die niets te eten, te drinken en geen onderdak hebben en ze elke dag moeten knokken om in leven te blijven!

18-07-2006, 16:54


prachtig oegtie

18-07-2006, 18:26
Salaam Aleikom...
Mashallah....
Djazakallahoe Gairan Voor Het Plaatsen... Moge Allah swt Jou Daarvoor Belonen Inshallah...
Ma3a Salamaaa

18-07-2006, 19:27
MashAllah voor jouw tekst oeghti Djazaakallahoe khayran
tegenwoordig heerst er besef bij de jongeren maar of wij er bij stil staan is juist de vraag

18-07-2006, 19:49



Citaat door AMIRRA:
Salaam Aleikom...
Mashallah....
Djazakallahoe Gairan Voor Het Plaatsen... Moge Allah swt Jou Daarvoor Belonen Inshallah...
Ma3a Salamaaa
wa iyaaki oegtie

18-07-2006, 19:50

Citaat door Walid_A:
MashAllah voor jouw tekst oeghti Djazaakallahoe khayran
tegenwoordig heerst er besef bij de jongeren maar of wij er bij stil staan is juist de vraag
wa iyaaki broeder