Bekijk volle/desktop versie : 'ich bau mir ein schloss' - het oosterse sprookje van dubya



22-06-2006, 09:48
Among the many secrets the American government cannot keep, one of its biggest (104 acres) and most expensive ($592 million) is the American Embassy being built in Baghdad. Surrounded by fifteen-foot-thick walls, almost as large as the Vatican on a scale comparable to the Mall of America, to which it seems to have a certain spiritual affinity, this is no simple object to hide.

So you think the Bush Administration is planning on leaving Iraq? Read on.

The Chicago Tribune reports, "Trucks shuttle building materials to and fro. Cranes, at least a dozen of them, punch toward the sky. Concrete structures are beginning to take form. At a time when most Iraqis are enduring blackouts of up to 22 hours a day, the site is floodlighted by night so work can continue around the clock."


lees hier de rest

22-06-2006, 12:50


wat jammer dat niemand hier op reageert...


22-06-2006, 13:14
VS bouwt in irak ambassade ter grote van 8 voetbalvelden

22-06-2006, 13:24
dank, palestijntje!

22-06-2006, 13:57



Citaat door Nassira0099:
Dat kom misschien ook wel, doordat het in het Engels is.

Voor veel mensen een beetje te veel denkwerk.
ja vooral dat engelse taal damn!
ik kan het heus wel lezen maar als je het in engels ziet staan dan heb je der geen zin meer in

22-06-2006, 14:29
Nou, ik dacht dat ik Dubai las maar er staat iets anders. Toch laat ik mijn stukje maar staan.

Oliedollars moeten rollen en ze rollen vooral richting emirs en Rotterdam. Dat is goed. Je wilt er toch wel eens uit ...

Scottie.

Citaat:
]MECASTRUCTURES: DUBAl'S PALM ISLAND

Tekenen in de Golf
Voorde kust van Dubai verrijzen de Palmeilanden. Robert Gooijer bezocht het wonderlijke project.

DUBAI Is DE meest intrigerende stad op aarde. Honderd jaar geleden liepen er alleen nomaden en geitjes rond, dertig jaar geleden was het een havenstadje, nu wordt er een miljoenenmetropool uit de grond gestampt. Uit het niets. Voor de eén is het een uitzin-
•ig shoppingparadijs, voor de ander een lelse parodie op Westerse decadentie.
)nverschillig laat Dubai niemand. De staat Dubai is onderdeel van de erenigde Arabische Emiraten, is twee
Keer zo groot als Nederland en bestaat
vrijwel geheel uit woestijnzand. Onder 'at zand bevindt zich de olie waarmee hoofdstad Dubai wordt gebouwd. Het Het Almere van het Midden-Oosten: gebouwd op land dat eerst water was, een stad zonder historie, alles nieuw en glimmend en vooralsnog zielloos. Het is een modern Babyion, waarvan de schaal en ambitie bewondering afdwingen maar de hoogmoed van de onderneming het ergste doet twijfelen aan de afloop.

HET FUNDAMENT VAN veel van de uitzinnige nieuwbouw in Dubai wordt letterlijk gelegd door Nederlanders. Op National Geographic is te zien hoe 'ze' het doen. Je gelooft je ogen niet. De Rotterdamse firma Van Oord kreeg van sheikh Mohamned bin Rashid Al Maktoum de opdracht om voor de kust van de nieuwe stad eilanden op te spuiten waarop de komende jaren vele honderdduizenden huizenbezitters en toeristen zullen neerstrijken. Het zijn niet zomaar eilandjes; de vorm is die van een palmboom. De vele bladeren die uit de 'stam' van het door Van Oord gemaakte eiland Jumeirah de zee insteken, voegen talloze kilometers kunst¬matig zandstrand toe aan de bescheiden natuurlijke kuststrook van Dubai.

Aan die nieuwe stranden verrijzen 1600 villa's die nog voor de opleverin—Jumeirah gaat pas eind dit jaar 'open' — werden verkocht als warme broodjes. Binnen drie kwartier waren ze op, dus is Van Oord nu bezig met de aanleg van een tweede palm-eiland, Deira.
Aan boord van de sleephopperzuiger Volvox Olympia wordt de waanzinnige schaal van dit project pas echt duidelijk. Met dit speciale schip en haar vele zuster-schepen 'tekent' de bemanning het nieu¬we palmeiland. Eerst zuigt de Olympia duizenden kubieke meters zand en zeewater op van de zeebodem en spuit of dumpt deze vervolgens met behulp van een GPS-systeem precies op de juiste plaats. In de loop van de komende jaren verrijst op die

« Het is een Walt Disney-versie van het Vrije Westen »

manier Deira langzaam uit de zee. Deira wordt groter dan Manhattan, tachtig vierkante kilometer land bedekt met bossen, hotels, recreatiefaciliteiten en 8000 villa's die aan de bijna 300 kilometer strand van de palmbladeren liggen. De bemanning van de Olympia is er tamelijk nuchter over, maar wat hier gebeurt, is nog niet vertoond. Vierentwintig uur per dag gaat het opspuiten en dumpen van het zand door, in totaal ongeveer 1 miljard kubieke meter. Als dit kan, kan alles, denk je als verbouwereerde bezoeker. Een nieuw Nederland in de Noordzee, een Pales¬tijnse staat voor de kust van Israël (of andersom natuurlijk), het is een kwestie van willen en geld hebben.

HET PROBLEEM VAN Dubai en haar palmeilanden en de tientallen nieuwe wolkenkrabbers, is dat die wil en dat geld niet getemperd lijken te worden door gevoel voor proporties. Het is alsof een kind de staatsloterij heeft gewonnen en de vrijheid krijgt al zijn dromen uit te laten komen. Voor de heersers van Dubai telt maar een ding: grootte. Daarom wordt er een wolkenkrabber van 800 meter gebouwd, een onderwater-hotel, een over¬koepeld skigebied en een duikparadijs waar men naar afgezonken Jumbo Jets kan duiken. Daarom wordt het grootste winkelcentrum ter wereld gebouwd in deze stad die sowieso al één groot win¬kelcentrum is. En honderdduizenden woningen, hotelkamers en kantoren voor immigranten die volgens de autori¬teiten staan te trappelen om naar Dubai te komen. Tot nu toe hebben ze gelijk gekregen, want ondanks de krankzinnige schaal van de nieuwbouw overtreft de vraag het aanbod. Behalve uit het Westen is er veel belangstelling uit de regio zelf.

Vermogende Iraniërs en Koeweiti, moe van de beperkingen in eigen land, trekken naar deze Walt Disney-versie van het Vrije Westen aan de Arabische Golf. Dubai's ambities maken de stad ongeschikt voor kleingeestige angsthazen. Maar ook de huidige inwoners van Dubai vragen zich tegenwoordig openlijk af wat de toekomst is van van deze megaondernemingen. In Megastuctures komen zij niet aan het woord. Wel de — deels Nederlandse — bouwers van deze ongelofelijke eilanden. De Deltawerken, Afsluitdijk en Flevopolder vallen er bij in het niet. Dubai pleit ervoor de Paf meilanden tot achtste Wereldwonder uit te roepen.

22-06-2006, 15:01
daarom heb ik altijd gezegd; arabische leiders zijn de ware vijand van de mensheid.