+ Reageer
1 tot 3 van 3
 1. #1
  MVC Lid

  Reacties
  1
  29-05-2013

  Ewa Juffrouw!

  Hey allemaal!

  Na lang wikken en wegen heb ik de stap eindelijk genomen! Ik ga een verhaal schrijven. Ik durfde de stap niet te nemen, maar toch moest het een keer gebeuren.

  Dit verhaal gaat over een Marokkaanse docente 'Salima'. 24 jaar net afgestudeerd om het vak Geschiedenis te mogen geven. Na lang solliciteren heeft ze eindelijk een baan aangeboden gekregen op het Sint-Nicolaas college in Almere. Deze school staat erom bekend om de 'probleemkinderen'. Ondertussen krijgt ze een band met de leerlingen en broeit er opeens iets moois vanuit haar kant......

  Okey, wel een saai begin lezen jullie nu. Het wordt beter guys, I swear.

  THE START OF EVERYTHING
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Daar sta ik dan voor het grote oude gebouw. Ik heb zolang erover nagedacht om de directeur op te bellen om niet te komen. Ik heb gekke verhalen gehoord over deze school. Vooral in mijn omgeving werd ik voor 'gek' verklaard om op deze school te werken. 'Salima, er wordt elke dag daar gevochten'. 'Ben je helemaal gek geworden?'. 'Er was laatst nog een steekpartij, waarbij een jongen erg gewond is geraakt'. Maar helaas moet ik ook mijn rekeningen betalen en besloot dan maar toch deze stap deze stap te wagen. Ik heb letterlijk bloed, zweet en tranen aan dat stomme diploma moeten geven, dus terugtrekken heeft toch geen zin. Niet wetend wat er allemaal op die school gebeurd..
  CHAPTER 01

  Met knikkende knieën loop ik het gebouw in. Ik knik naar de conciërge die me teruggroet met een glimlach. 'Je bent nieuw hier zeker', zegt de conciërge. 'Haha, is het zo opvallend?'. 'Nee joh, heb je hier niet eerder gezien'. Ik ben Sjors de conciërge en hij reikt mij meteen zijn hand. 'Salima, zeg kan je me vertellen waar de directeur is?'. 'Hij wacht op je in de lerarenkamer, succes meid!'. 'Bedankt, dat kan ik goed gebruiken'. Ik volg mijn weg naar de lerarenkamer, waarin ik de directeur tref samen met drie andere collega's. 'Agh, als we onze aanwinst daar niet hebben!'. 'Jongens dit is onze nieuwe Geschiedenis docente Salima El Ourki'. 'Salima dit zijn Sanne, Brahim en Ryan'. Sanne en Brahim geven Engels en Ryan die doet Natuurkunde. 'Hai, aangenaam om kennis te maken', zei Salima verlegen. Tering, houd er zo niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Er worden handen geschud en de leraren gaan na een kort knikje al verder met hun gesprek. 'Zo Salima, ben je er klaar voor om je klas te ontmoeten?'. 'Jazeker, kan niet wachten om te beginnen'. 'Als het aan mij lag, zat ik rustig thuis met mijn bed en Netflix aan om Suits te kijken', dacht Salima. 'Ik kom gelijk met de deur in huis vallen'. 'Je zal dit jaar een mentorklas hebben van klas 4B, omdat de desbetreffende mentor met een depressie thuis zit'. 'Het kan aan de leerlingen liggen, maar ik heb vertrouwen in je!'. 'Er zitten een paar tussen die Jeugdzorg onder zich hebben'. 'Dan moet je denken aan spijbelen, laatkomers etc'. 'Maar met jou als docente, zal dat prima gaan'. Ik begon erg nep te glimlachen en bedankte hem voor het compliment. Nog even en wilde mijn kop koffie op zijn gezicht gooien. Ik ben niet gekomen om moedertje te spelen voor een groepje tieners. Het lesgeven op deze school maakt het al lastig, laat staan om een mentor te worden. Agh Sal, kom op! Je hebt geld nodig. Nog even en je kan leuke schoentjes kopen', dacht Salima. 'Goed wanneer kan ik begeleid worden?'. Ik neem aan dat begeleiding hierbij komt spelen, aangezien ik dat nooit eerder heb gedaan'. 'Dat is een goede vraag', zegt de directeur. 'Maar helaas heeft niemand nu tijd om je te begeleiden'. 'Maar voor vragen weet je me te vinden', zegt de directeur. 'Zullen we gaan?'. 'Het derde uur begint zo en ook je mentoruur'. Salima pakt haar tas op en loopt achter de directeur aan.

  We lopen de trap op en gaan dan naar de rechterkant. De directeur doet de deur open en reikt mij gelijk de sleutels aan. 'Kijk dit is je sleutelbos', zegt de directeur. 'In deze bos vind je de sleutels van dit lokaal en van de beamer'. 'Daarachter heb je de kast, waarin alle lesmateriaal ligt'. Voor verdere vragen kan je me vinden in mijn kantoor. Dat is op de begane grond in lokaal 004. 'Heel veel succes en je kan het' zegt de directeur en zwaait de deur achter zich dicht. 'Zo wat een lekker begin zeg', mompelt Salima. 'Als ik dit had geweten, was ik rustig thuisgebleven. Ik heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken.

  Salima loopt naar de kast toe en bladert in de lesboeken. Dat gedaan te hebben logt ze gelijk in op Magister. Magister is een programma, waarbij je alle informatie van leerlingen kunt zien. Van laatkomers tot aan spijbelaars. Daarnaast kan je ook huiswerk invoeren en roosters checken van alle klas. 'Hmm 4B, laat mij even kijken met watvoor leerlingen ik te maken heb'. Ze scrolt naar beneden en vind gelijk paar vinkjes aan bij sommige leerlingen. 'Hmm een paar probleemgevallen, you're right'. 'Voel mij nu zo geflasht' mompelt Salima. Ze klikt op klas 4C en telt het aantal namen op. Dat zijn er 24. 'Okey, dat valt nog wel mee'. Ze drukt op een linkje, waardoor ze een foto kan zien van iedere leerling uit de klas. De eerste foto verschijnt en eronder staat Ouail Bousabar, met daaronder een uitgebreid rapport. 'Dit is een vervelend ventje die graag de les wilt verzieken' schreef mvr Neuten. 'Een erg grote mond en wilt graag de leider zijn van deze klas samen met Mohammed', schreef mnr van Schaten. Nou, dit is al een mooi begin jongens, zegt Salima sarcastisch. Salima is wel benieuwd naar die Mohammed en klikt op zijn foto. Een lachend jongetje met stoere uitstraling komt haar scherm tegemoet. 'Deze jongen heeft problemen, maar ouders willen niet meewerken'. 'Wil graag machogedrag vertonen en haalt slechte cijfers'. En het gaat zo maar door. De meeste docenten zijn niet te spreken over deze klas, en zijn bang dat ze het eindexamen uiteindelijk niet zullen halen.

  Salima zucht en pakt een whitboardstift uit haar tas. Ze staat op en schrijft met koeienletters haar voor- en achternaam op het bord. Ze pakt even snel haar spiegeltje om te checken of haar hoofddoek nog recht zit. Ze stift haar lippen nog even lichtroze met een liquid lipstick. Daarna doet ze de ramen open voor een frissen lucht in de klas. Uiteindelijk gaat de bel en wacht Salima gespannen bij de deur om de klas te ontvangen.
  Ik hoop dat jullie dit een tof begin vonden! Jullie mogen mij altijd berichten, want sta altijd open voor feedback!
  Heelveel leesplezier en meld me of ik verder moet gaan.

  x-o-x-o

 2. #2
  MVC Lid

  Reacties
  110
  05-01-2015

  ga door super leuk verhaal

 3. #3
  MVC Lid

  Reacties
  61
  22-02-2016

  Leuk begin, ga snel verder