heb alleen een steelpan. dus wat zijn de verhoudingen van de perfecte koffie en hoe zet je dit..please hellup!
word tijd dat ik normaal koffie kan zetten voor mensen die over de vloer komen.
heb alleen een steelpan. dus wat zijn de verhoudingen van de perfecte koffie en hoe zet je dit..please hellup!
word tijd dat ik normaal koffie kan zetten voor mensen die over de vloer komen.
Salam..heb je behalve die steelpan (daar kun je melk opwarmen en in thermoskan doen apart van de koffie thermoskan, je hebt mooie witte bij blokker), ook een koffiekan? 4 eetlepels koffie (van de aldi of douwe egberts), halve theelepel kaneel of van die lekkere marokkaanse mix van kaneel en soort kruiden (ik koop ze altijd in marokko). Water koken, ongeveer halve liter zo uit mijn hoofd anders check ik het morgen nog even. Laat het koken, uitzetten, met zeefje in die thermo. Suikerklontjes apart in kommetje. De warme melk, koffie en suiker mooi presenteren cake erbij voila.
Het geheim van lekkere koffie is een theelepeltje buisman en klein snufje zout toevoegen.
Dit bereid je gewoon in een koffiepot (zo een 2 delige, te koop bij de hema o.a)
Je kunt de koffie inderdaad even laten rusten na het koken en dan pas met een zeefje in de thermo. Het is idd ong halve liter. Probeer het uit en proef ook xx
Geen idee wat er zo speciaal aan is, denk vooral de wijze van bereiden?
Ja idd dat kleine potje buisman (aroma versterker).
Je neemt dus die 2 delige koffiepot, doet daar die koffie in en daarbij een theelepeltje buisman en een heel klein snufje zout (zout haalt de smaak nog meer eruit).
Dat kook je gewoon en daarna heb je lekkere koffie!
Je doet er trouwens nog warme melk bij, dat serveer je in een aparte kan zodat je gasten zelf kunnen kiezen hoe sterk ze hun koffie willen drinken.
weet ook iemand waar ik mooi koffieservies kan halen? alle tips zijn welkom
kun je de marokkaanse koffie ook maken in een gewone pot met filter?
Dat hangt een beetje af van wat jij lekker vindt en welke (merk/soort)koffie je je drink. Bij de Lidl koffie die ik persoonlijk super lekker vind gebruik ik een niet afgestreken eetlepel per kopje (200 ml). Douwe Egberts is kwalitatief beter daar gebruik ik wel een afgestreken eetlepel per koffie anders komt het te sterk uit.
Suiker kan je eventueel ook achteraf doen. 1 theelepel per kopje, meer of minder.
ja dat kan zeker maar dan heb je niet helemaal de echte smaak te pakken. Bij filterkoffie doe ik regelmatig allerlei kruiden door. met name kaneel en peper peper. Maar doe daar gerust ook kruidnagel en gember. Mijn moeder deed daar van alles in. Net nog geen knoflookpoeder en paprika :P