+ Reageer
1 tot 3 van 3
 1. #1
  Redactie

  Reacties
  32.223
  03-12-2000

  MVC Moderator MVC Moderator

  'Spionnen Israël betrapten spionnen Rusland'

  Israëlische spionnen hebben Russische spionnen betrapt bij het bespioneren van Amerikaanse spionnen.  Russische geheime diensten zouden volgens The New York Times de afgelopen jaren stiekem hebben meegekeken met hun Amerikaanse collega's. Dat zou zijn gebeurd via de veel gebruikte antivirussoftware van het Russische bedrijf Kaspersky. Die beveiliging zat tot voor kort ook op de computers van enkele tientallen Amerikaanse overheidsdiensten.

  Om de computers van zijn gebruikers te kunnen beveiligen, scant Kaspersky alle bestanden. Russische spionnen zouden daarbij hebben meegegluurd. The New York Times noemt de Kaspersky-systemen "een soort Google voor gevoelige informatie". Of Kaspersky daarvan op de hoogte was, is niet duidelijk.

  Zonder dat de Russen het wisten, zouden Israëlische spionnen hebben ingebroken bij Kaspersky. Daar zagen ze wat de spionnen deden. Al in 2014 zouden ze de Amerikanen hebben gewaarschuwd.

 2. #2
  MVC Lid

  Reacties
  430
  26-09-2014

  De ander naait de ander .

 3. #3
  I'm back

  Reacties
  4.927
  20-05-2003

  Koekje van eigen deeg zo gezegd... Amerikanen zijn toch wel koplopers als het om spionage van andere overheden gaat. Ze wisten zelfs op welke dagen Angela Merkel een date night had en of Beatrix van lingerie hield !
  Mohammed Abdelkrim El-Khattabi مجاهد في سبيل الله