+ Reageer
Pagina 5 van 5 EersteEerste ... 3 4 5
61 tot 69 van 69
 1. #61
  MVC Lid

  Reacties
  5.946
  09-10-2015

  Citaat Geplaatst door Fromage Bekijk reactie
  Lekker Nederlands weer maar als ik interpreteer wat jij bedoelt vraag je wat dit met Turkije te maken heeft?

  Zoals ik al aan gaf ben ik er bang voor dat Turkije diezelfde dictatoriale kant op gaat met Erdogan aan het roer. Een mooi verhaal voor de populistische buhne, uiteindelijk een 'failed state'.
  Hij heeft de democratie niet omver geworpen in turkije je overdrijft ik begrijp ook wel ala je niks anders dan westerse propaganda hoor ga je de leugens automatisch geloven.
  Citaat Geplaatst door Khodabanda Bekijk reactie
  In principe is er niks mis mee om met Israel samen te werken of te steunen.
  Een rawafid aan het woord

 2. #62
  MVC Lid

  Reacties
  5.946
  09-10-2015

  Ook vrouwelijke jihadisten vormen volgens de AIVD een groot veiligheidsrisico
  Nu IS in toenemende mate mannelijke strijders verliest, krijgen vrouwen ook een geweldstaak

  Vrouwelijke jihadisten doen nauwelijks onder voor hun mannelijke collega's in hun toewijding aan de gewelddadige ideologie. Ze vormen hierdoor een groot veiligheidsrisico. Dat meldt de AIVD in het rapport 'Jihadistische vrouwen, een niet te onderschatten dreiging'. Daarin omschrijft de dienst het geweldspotentieel van vrouwelijke jihadisten uit Nederland.
  Door: Hassan Bahara 17 november 2017, 18:06

  Blijf op de hoogte

  Iedere dag rond lunchtijd het belangrijkste nieuws van de ochtend, de mooiste fotografie en het gesprek van de dag? Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

  Volgens de veiligheidsdienst zijn er sinds 2012 minstens 80 vrouwen uit Nederland naar Syrië of Irak gereisd en sloot het merendeel zich aan bij de terreurorganisatie Islamitische Staat. Daarvan zijn er inmiddels meer dan tien teruggekeerd.

  Het getal dat de AIVD noemt ligt beduidend hoger dan de 56 vrouwelijke uitreizigers die vermeld staan in de databank die eerder dit jaar werd samengesteld door onderzoekers bij The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS), een kennisinstituut over veiligheidsvraagstukken.

  'Dat getal van 80 geloof ik meteen' zegt onderzoeker Reinier Bergema van HCSS. 'Onze database bevat gegevens van 56 vrouwen, maar omvat niet het totale aantal uitreizigers en kent nog een aantal blinde vlekken.'

  IS staat vrouwen sinds kort een actievere rol toe bij het plegen van jihadistisch geweld

  Ondanks het uiteenvallen van het kalifaat zijn er volgens de AIVD nog altijd vrouwen die zich bij IS in Syrië of Irak proberen aan te sluiten. De vrouwen die in IS-gebied verblijven, zijn vaak langdurig blootgesteld aan geweld en hebben de tijd gehad om een internationaal jihadistisch netwerk op te bouwen. Bij een eventuele terugkeer naar Nederland zullen zij niet direct afstand doen van hun gewelddadige ideeën en contacten. Bovendien staat IS ze sinds kort een actievere rol toe bij het plegen van geweld. Als voorbeeld noemt de AIVD drie Franse vrouwen die in september 2016 in opdracht van IS een aanslag met gasflessen probeerden te plegen op een treinstation in Parijs.

  Deskundigen van The Soufan Group, een gerenommeerd onderzoeksbureau naar terrorisme, vroegen zich in een rapport van afgelopen oktober echter af of vrouwen daadwerkelijk een grote rol zullen spelen in toekomstig jihadistisch geweld. Dat zou een drastische koerswijziging betekenen voor terreurorganisatie met vastgeroeste kijk op vrouwelijke onderdanigheid.

  Nederlandse vrouwen in het kalifaat vervulden eerst voornamelijk een rol in de verspreiding van IS-propaganda. Nu IS in toenemende mate mannelijke strijders verliest, krijgen vrouwen ook een geweldstaak. Nederlandse vrouwen bij IS hebben wapentraining gekregen. Een aanzienlijk aantal van hen heeft ook toestemming gekregen om een zelfmoordgordel te dragen. Sommigen wensen ook actief op het slagveld te zijn voor IS.

  Er gaat ook een indirecte dreiging uit van vrouwelijke jihadisten. Door het verrichten van ondersteunende activiteiten - geld inzamelen, propaganda verspreiden, kinderen jihadisme bijbrengen - spelen ze een belangrijke rol bij de uitbreiding van jihadistisch gedachtegoed.

  Door het verrichten van ondersteunende activiteiten spelen ze een belangrijke rol bij de uitbreiding van jihadistisch gedachtegoed

  Het bekendste voorbeeld van een teruggekeerde vrouwelijke jihadist - de Zoetermeerse Laura H. - werd deze week vanwege zulke ondersteunende activiteiten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 13 voorwaardelijk. Door te zorgen voor haar gezin in het kalifaat droeg ze volgens de rechtbank bij aan het plegen van terroristische misdaden. Bij terugkeer in Nederland werd H. opgepakt en bracht ze een jaar door in de zwaarbewaakte terreurafdeling van gevangenis Vught. H. werd ervan verdacht door IS op pad te zijn gestuurd met een terreuropdracht. Enkele weken geleden werd die verdenking door het Openbaar Ministerie ingetrokken. H. maakte aannemelijk dat ze daadwerkelijk van haar radicaal gedachtegoed is afgestapt.

  Volgens de AIVD telt Nederland op dit moment honderd vrouwen die in de ban zijn van het jihadisme. Dit zijn vaak vrouwen die tijdens een spirituele zoektocht via sociale media en lezingen in contact komen met jihadisten. Eenmaal geradicaliseerd proberen jihadistische vrouwen in Nederland ook mensen in hun omgeving mee te krijgen in hun radicaal gedachtegoed.

  De dreiging van eventuele terugkeerders uit het kalifaat lijkt alleen maar te zijn toegenomen. Deze week berichtte de Britse nieuwszender BBC over een geheime overeenkomst tussen westerse coalitietroepen, Koerdische strijders en IS. Hierbij zouden IS-strijders een veilige uitweg zijn geboden uit het zwaar belegerde Raqqa - de hoofdstad van het kalifaat - in ruil voor een staakt het vuren. Onder deze IS-strijders zouden ook westerlingen zitten. Enkelen wisten vervolgens naar Turkije te vluchten en zijn onder de radar gedoken.
  https://www.volkskrant.nl/buitenland...sico~a4539727/
  Citaat Geplaatst door Khodabanda Bekijk reactie
  In principe is er niks mis mee om met Israel samen te werken of te steunen.
  Een rawafid aan het woord

 3. #63
  MVC Lid

  Reacties
  5.946
  09-10-2015

  De twee zouden deel uitmaken van een 'daesh propaganda cel'.
  Agenten van de Mossos d'Esquadra (Catalaanse politie) hebben op maandag in Sant Pere de Ribes (provincie Barcelona) twee mannen gearresteerd met de Marokkaanse nationaliteit. De mannen worden ervan verdacht deel uit te maken van een "daesh propaganda cel" die terrorisme verheerlijken.

  De twee gearresteerden mannen van respectievelijk 30 en 40 jaar prezen terrorisme publiekelijk, "met het doel aan te zetten tot het plegen van terroristische aanslagen", zei de Catalaanse politie in een verklaring.

  Sinds 2012 plaatsten ze ook inhoud op het internet die verband houdt met terroristische activiteiten, zei de bron. Ze merkten op dat de twee beklaagden op een gecoördineerde manier handelden voor het verspreiden van terroristische propaganda ten gunste van Daesh.

  De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Juan Ignacio Zoido, prijsde in verklaringen aan de pers de Catalaanse politie voor deze twee arrestaties, evenals de nationale politie en de burgerwacht voor hun inspanningen in de strijd tegen het terrorisme. Hij merkte op dat meer dan 500 vermeende terroristen zijn gearresteerd sinds Spanje in 2015 naar terrorismedreiging niveau 4 overging, meldt H24.
  Citaat Geplaatst door Khodabanda Bekijk reactie
  In principe is er niks mis mee om met Israel samen te werken of te steunen.
  Een rawafid aan het woord

 4. #64
  MVC Lid

  Reacties
  5.946
  09-10-2015

  Jihadverdachte Marouane B. omgekomen in Syrië'
  Gisteren, 14:41
  Binnenland, Buitenland
  Marouane B. op een foto die hij zelf had verspreid NOS

  De 22-jarige Nederlandse Syriëganger Marouane B. zou bij de strijd in Syrië zijn omgekomen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van berichten van zijn advocaat, familie en vrienden. De uit Arnhem afkomstige B. wordt de 'jihad-rapper' genoemd, omdat hij actief was als rapper voordat hij naar Syrië reisde.

  Zijn advocaat Barbara Klunder bevestigt dat ze uit betrouwbare bron heeft vernomen dat B. is omgekomen, maar zegt ook niet zeker te weten dat hij echt dood is. Zelf sprak ze hem in september voor het laatst, toen hij waarschijnlijk in Syrië zat. Over de inhoud van het gesprek wil de advocate niets kwijt.
  Open brief

  Eerder had hij gezegd dat hij terug naar Nederland wilde komen, om zijn rechtszaak bij te wonen. Hij schreef toen een open brief aan de rechtbank waarin stond dat hij naar Syrië is gegaan om de bevolking te beschermen tegen het geweld van president Assad. Ook zei hij dat hij er rekening mee hield dat hij niet levend in Nederland zou terugkeren.

  Het Openbaar Ministerie wil Marouane B. vervolgen voor deelname aan een terroristische organisatie. Vermoed wordt dat hij zich had aangesloten bij Islamitische Staat.
  Uitstellen

  De zaak tegen B. is al een paar keer uitgesteld. De advocate denkt erover om in januari opnieuw om uitstel te vragen. "Gezien deze nieuwe omstandigheden lijkt het me wel zo zuiver om eerst grondig uit te zoeken of deze berichtgeving klopt."

  In het verleden is wel eens een jihadverdachte, waarvan gemeld was dat hij was omgekomen bij de terreurstrijd, bij verstek veroordeeld. Er zijn gevallen bekend waarbij jihadisten hun eigen dood in scène zetten en jaren later alsnog opdoken. https://nos.nl/artikel/2205617-jihad...-in-syrie.html
  Citaat Geplaatst door Khodabanda Bekijk reactie
  In principe is er niks mis mee om met Israel samen te werken of te steunen.
  Een rawafid aan het woord

 5. #65
  MVC Lid

  Reacties
  490
  24-11-2017

  Een moslim hoort goede daden te verrichten fi sabillah.
  Goede daden bestaat niet uit integreren en assimileren met de kuffar en samen ten strijde gaan versus moslims die vechten voor Allah en Zijn profeet. Mensen emigreren en vechten omdat ze onder de shariah willen leven en dat is elke moslim zijn goed recht. Goede bestaat uit het implementeren van Allah Zijn wetten ipv kufr wetten naleven, deze accepteren en loyaal zijn eraan. Prioriteiten????? Een moslim hoort een gatekeeper te zijn in deze en hij hoort zijn leven goedkoop op te geven voor deze zaak. Maar vandaag zijn de meeste moslims Ghandi's geworden, apologetic defeatists met een minderwaardigheidscomplex die zich schamen voor hun eigen Deen, verslagen door een kaffir vijand die in je gezicht zonder angst of schaamte zegt 'we gaan islam veranderen en bestrijden totdat jullie modern worden en wij tevreden zijn' en jij als moslim probeert vredig over te komen, bang voor represailles van de boze witte man of dat je iets moet inleveren van je luxe varkensleventje.

  Aan de bovenstaande reacties is te merken dat de kuffar jullie goed beet hebben. Wat een slappe kutvolk zijn jullie verslagen koloniale onderdrukte gehersenspoelde maro-GRA-nen ook. Jgggggg Tfuu!!!!!!


  Ya Qadirun 3ala kulli shay2, ya Allah geef wouldcha3b een ongeneeslijke ziekte. Allahoema ameen!

 6. #66
  MVC Lid

  Reacties
  5.946
  09-10-2015

  Aldus de aivd khawarij
  Citaat Geplaatst door Khodabanda Bekijk reactie
  In principe is er niks mis mee om met Israel samen te werken of te steunen.
  Een rawafid aan het woord

 7. #67
  MVC Lid

  Reacties
  490
  24-11-2017

  Citaat Geplaatst door Wouldcha3b Bekijk reactie
  Aldus de aivd khawarij
  Over aivd gesproken waarom gebruik je 2 oude nicks die verbannen waren?

  Waarom gebruik jij Atlaslion- en wouldcha3b?? Wil je zogenaamd intimideren hahahaha

 8. #68
  MVC Lid

  Reacties
  5.946
  09-10-2015

  Citaat Geplaatst door Qaatiluuhom Bekijk reactie
  Over aivd gesproken waarom gebruik je 2 oude nicks die verbannen waren?

  Waarom gebruik jij Atlaslion- en wouldcha3b?? Wil je zogenaamd intimideren hahahaha
  Atlaslion is niet mijn acount .
  Citaat Geplaatst door Khodabanda Bekijk reactie
  In principe is er niks mis mee om met Israel samen te werken of te steunen.
  Een rawafid aan het woord

 9. #69
  MVC Lid

  Reacties
  4.160
  20-04-2015

  Verhoudingsgewijs zijn veel Nederlandse jihadisten van Marokkaanse afkomst (de meerderheid van de door de AIVD onderkende Nederlandse uitreizigers is van Marokkaanse afkomst) https://www.aivd.nl/onderwerpen/terr...g-in-nederland
  Citaat Geplaatst door Orochimaru Bekijk reactie
  Tamazgha is de originele benaming voordat jullie zandkamelen gedwongen tussen ons kwamen wonen .