Studenten hebben zich vrijwillig georganiseerd om basisscholen buiten Settat op te knappen.



De studenten, verbonden aan deTech Participatie Club voor studentenontwikkeling aan de Universiteit vanWetenschap en Technologie (FSTS) in Settat, verdeelden van 21 tot 23 april de werkzaamheden om de voorzieningen van de eerste school schoon te maken en te renoveren.

"De studenten zijn verdeeld in verschillende groepen. Elke groep zorgde voor een bepaald gebied van de school", zei El Houssaine Brihim, voorzitter van de club. "Terwijl sommigen de muren van de school hebben geschilderd, waren er anderen toegewezen aan het tuinieren en bosbouwwerk."

De studenten hebben ook boeken verzameld en een bibliotheek op de school samengesteld.

Opgericht in 2012 is de club gericht op het ontwikkelen van educatieve en gezondheidsvoorzieningen op plattelandsgebieden rond de stad Settat.

"De club streeft ernaar om zijn doelstellingen te bereiken door middel van verschillende activiteiten, waaronder rondetafel-gesprekken, seminars, workshops, culturele activiteiten en solidariteit evenementen," vertelde El Houssaine Brihim aan Morocccoworldnews.

Ongeveer 40 clubleden, allen studenten aan FSTS, hebben deelgenomen aan de verbetering van de externe en interne omstandigheden van de school.

Tegen het einde van dit schooljaar zijn de vrijwilligers van de club van plan om verschillende activiteiten te organiseren, waaronder een project in de Ramadan. De club streeft ernaar om ongeveer 200 families te voorzien van de primaire behoeften die ze tijdens deze maand nodig hebben.