1. #406

  2. #407
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    -

    Citaat Geplaatst door Riannah Bekijk reactie
    Blackbean brownies. Goed gelukt.



    Ja zit geen bloem en geen toegevoegde suiker in.


    Ik heb zelf maar wat gedaan.

    1 blik zwarte bonen gewassen en uitgelekt. In de hakmolen pureren daar 2 eieren en 40 gram cacao poeder, 2 theelepels bakpoeder, 1 eetlepel cocosolie. Paar druppels stevia, 2 eetlepels pindakaas dit goed mixen. Dan heb ik. Wat gehakte pinda's. Gehakte walnoten en blokjes pure chocolade toegevoegd. In een bak blikje geschept en gebakken op 200 graden.

  3. #408
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door Freyaa Bekijk reactie




    Deze. Echt een topper
    -

  4. #409
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door Tazia20 Bekijk reactie
    Ik maak het heel simpel maar is echt super lekker en heel mals..

    Recept stoofvlees
    Je hebt nodig:

    Half pakje bak en braad boter van becel
    Halve theelepel kurkuma
    Halve theelepel paprikapoeder
    Halve theelepel gemberpoeder
    Halve theelepel komijn
    Zout en peper naar smaak.

    Marineer je biefstuk met bovenstaande kruiden. Je biefstuk heb je in plakken gesneden. Niet te dun en niet te dik.
    Vervolgens doe je een halve pakje becel bak en braad boter in een pan. Als de boter is gesmolten leg je de biefstuk hierin. Laat het aan beide kanten 5 min bakken voor een kleurtje. Ondertussen heb je 1,5 liter water gekookt. Doe het water bij je biefstuk en laat het stoven voor 2 uurtjes op een zacht vuurtje. Als je biefstuk lekker mals is laat je het water indikken op hogere vuur. Hier krijg je een lekkere jus van.


    Serveer je biefstuk met stamppot of gestoomde groenten en doe de jus erover heen. Simpel maar echt lekker.

    Dit is de boter die ik altijd gebruik, krijg je lekkere jus van:

    -

  5. #410
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door Tesliem Bekijk reactie
    Dames, deze cake moeten jullie maken. Super simpel, onwijs zacht en heerlijk icm de vijgenroom topping





    Recept is van ellouisa, alleen heb ik wat minder suiker gebruikt, en er wat citroensap doorheen gedaan

    Gebruik een glas met inhoud van 250 ml!

    4 eieren
    1 glas suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 glas zonnebloemolie
    1 glas melk
    2 glazen bloem
    1 zakje bakpoeder

    Garnering:
    1 klein pakje monchou
    2-3 el poedersuiker
    2 el vijgenjam
    Handje amandelschaafsel

    Bereiding:
    Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg dan de olie en melk toe en mix goed. Meng bloem met bakpoeder en voeg ook dat toe. Mix tot een glad geheel en giet in een ingevette bakvorm van 25x30 cm of een (spring)vorm van 26 cm. Bak in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 40 minuten.
    Laat afkoelen op een rooster voor je de cake in stukken snijd. Ik heb lange repen gemaakt en daar kleinere rechthoekjes uit gesneden. Klop de monchou los met de poedersuiker en jam en verdeel over de cakejes. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan en bestrooi de gebakjes daarmee.
    -

  6. #411
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door HRS__x Bekijk reactie
    Ambiance:

    Kipfilet in stukjes
    Bami groente pakket
    1 grote witte ui
    1 peper (vers)
    2 teentjes knoflook
    Sojasaus (de mini witte emmer)(6 eetlepels)
    2 theelepels honing
    Geraspte kokos
    Nasi kruiden van de toko 2 eetlepels

    De kipfilet bakken samen met de nasi kruiden, gesnipperde ui, peper en knoflook.

    Als dit gaar is verlaag je het vuur en voeg je de groente toe. Als er geen bami groente pakket is kun je groente naar keus toevoegen.
    Na 2 minuten op laag vuur de groente met de kip wokken. Voeg je de sojasaus toe, de honing en de geraspte kokos.
    Je laat dit even staan en gaat aan de slag met de rijst.

    Je pakt wat basmati rijst en gooit hier bami kruiden (toko) overheen. Afhankelijk van hoeveelheid rijst gebruik je de kruiden. Rijstkorrels moeten in ieder geval helemaal gekruid zijn.

    Je laat het even staan en gaat aan de slag met de "mengelmoes" voor rijst.
    Je maalt 3 verse tomaten zonder schil met basilicum, peterselie en teentje knoflook. Wanneer dit fijn gemalen is voeg je een lepel sambal toe (kan je ook achterwege laten voor kinderen). Je voegt 500 ml gekookt water in een pan. Voegt het mengelmoes erbij toe en roert het eerst goed. Daarna voeg je de rijst toe en laat je het op lage vuur ongeveer 20 minuten koken totdat het gaar is.



    Zo komt het eruit te zien. Wanneer de rijst gaar is lekker laten uitlekken.



    En dan met de kip en groente mengen.




    -

  7. #412
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door Riannah Bekijk reactie


    ik heb de koteletjes eerst gegrild en daarna laten sudderen 1,5 uur in vegetarische jus tot ze gaar waren, toen een doosjes gesneden champignons erbij gedaan en een beetje verse peper
    -

  8. #413
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door Israenoor Bekijk reactie
    Fideua recept ala israenoor met homemade aioli .



    Ingrediënten:

    *Voor visbouilon viskoppen of zalmrestjes met kop etc ! In 2 liter water goed laten koken .

    -Spaghetti ongeveer 500gram (want we hebben hier geen fideua)
    -kasbor en ma3dnos
    -knoflook een stuk of 4
    -handje amandelen
    -zonnebloemolie / olijfolie
    -4 of 5 stukken stokbrood
    -Vis naar wens (ik heb zelf 500.gram zeevruchten gebruikt) .
    -Tomatenpuree



    *Visbouilon maken de bouillon door de zeef halen en laten staan .


    Spaghetti in klein stukjes breken net wat groter als vermecelli .
    Die stop je in schaal en dan in de oven schuiven tot bruin kleur .
    Haal je eruit en dan aan de kant zetten ...

    -Je doet amandelen, 4 a 5 stukken stokbrood en knoflook die ga je in olie goed bakken en dan doe je die goed mixen (met staafmixer of in blender )daarbij doe je tomatenpuree bij en wat water bij . verder goed mixen en dan doe je t bij de visbouillon (visbouilon moet ondertussen wel warm zijn) mengen .


    -Nu ga je weer een mixje maken van beetje kasbor en ma3dnos , olie en knoflook .goed mixen en dan 3 eetlepels in de paellapan met vis (zeevruchten,gambas,octopussen) naar wens in bakken als je alles goed hebt laten bakken dan schep je de visbouillon beetje voor beetje in de (paella) pan.


    Schep dan de spaghetti (die je in stukjes hebt) in de (paella)pan en laat t goed koken. Laat op de einde heel klein beetje marqa en dan zet je t uit en laat je effe staan totdat die spaghetti al de vocht heeft opgenomen .

    Citroenschijfjes erbij en homemade aioli en aan tafel proberen waard ...

    Bsaha o raha


    Alsjeblieft dames die naar t recept vroegen sorry voor t wachten
    -

  9. #414
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    -

    Citaat Geplaatst door Ferrero_Rocher Bekijk reactie

    Lavacakeje

    Recept voor 2 cakejes

    130 gram melkchocolade
    1 ei en 1 eidooier
    15 gram bloem
    Snufje zout

    Chocolade au bain marie smelten, bloem mengen met het zout en apart zetten. Eieren kloppen, mag best wat lucht in zitten. Als de chocolade gesmolten is voeg je deze toe aan het geklutst ei/eidooier, vervolgens het bloem erbij en goed kloppen. Vervolgens vet je de vormpjes in en verdeel je het mengsel over de vormpjes. Ik haal hier 2 vormpjes uit en ik doe ze circa 9 minuten ik de oven op 175 graden hetelucht. Serveer het met poedersuiker en vers fruit. Klaar!

  10. #415

  11. #416
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door Praline Bekijk reactie
    Deze koekjes zijn gewoon verslavend. Ze zijn al bijna op





    Koekjes Filipinos

    230 bloem (met snufje zout)
    2 etl licht basterdsuiker
    1 etl fijne suiker
    1 Zakje vanillesuiker
    2 tl cacao
    125 gr roomboter op kamertempratuur
    1 tl Koek en speculaaskruiden. Zelf 1,5 lepeltje gebruikt vind het wel lekker.
    Snufje kaneel
    1 Ei
    250 tot 300 gr witte chocolade laten smelten au bain-marie met 1 tl zonnebloemolie.
    Klop het ei samen met de suikers luchtig. Voeg daarna de speculaaskruiden toe en snufje kaneel. Gooi daarna de cacao erbij en klop het mengsel verder. Voeg daarna de boter en bloem toe en kneed het met je handen. Maak balletjes ervan en rol het uit als een sliertje en maak er ringetjes van. Bak ze in voorverwarmde oven op 175 graden voor 15 tot 20 min.
    Laat ze daarna afkoelen en haal ze door de witte chocolade en leg ze terug op bakplaat en zet ze even weg in de koelkast.

    Vind ze echt smaken naar die filipinos koekjes
    -

  12. #417
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door Freyaa Bekijk reactie
    Ik heb een gruwelijk recept van een vriendin ook ooit lid, ben haar nick ff kwijt



    200 g boter
    3 repen pure chocolade (van 100 gram)
    1 reep melkchocolade (100 gram)
    4 eieren
    200 g donkere basterdsuiker
    150 g zelfrijzend bakmeel
    125 ml slagroom
    Vanille aroma
    Amandelschijfjes (of hazelnoten, walnoten of pecannoten - wat jij lekker vindt).

    Benodigdheden:

    Bakvorm van 24 cm.

    Bereidingswijze:

    Taart bakken: Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de boter in een steelpan met dikke bodem. Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.

    Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng er de basterdsuiker en 1/2 theelepel zout door. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel. Voeg 1 theelepel vanille aroma toe aan het mengsel.

    Bakvorm invetten met boter en bestrooien met bloem. Schep het chocoladebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ongeveer 30 minuten (de bovenkant is dan stevig, maar van binnen blijft de taart een beetje vochtig). Laat de taart afkoelen.

    Taart glazuren: Haal de koude taart uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de amandelschijfjes (of noten) of andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.




    Een echte chocoladecake voor chocoliefhebbers niet alleen een cake met cacaopoeder
    -

  13. #418
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door Tesliem Bekijk reactie
    Yasmin
    Ongeveer 700-800 gram bloem
    400ml melk
    200 ml olie
    2 eiwitten
    2 zakjes gist
    Halve eetlepel zout

    Vulling:
    Kipfilet
    Paprika
    Halve ui
    Koriander
    Kruiden: peper, zout, kipkruiden
    Turkse kaas (40%) (anderhalve plak)
    Peterselie

    Voor het bestrijken 2 eigelen en een scheutje melk

    Neem wat van de melk, verwarm dit en los er de zakjes gist in op met een snufje suiker. Laat voor ongeveer 10 minuutjes staan totdat je ziet dat de boel is gaan schuimen.

    Klop de eiwitten en voeg vervolgens de gist, resterende melk en olie toe. Meng weer met een garde en doe er het zout bij. Voeg nu in delen bloem toe totdat je een licht plakkerig deeg hebt. Kneed door en laat dan voor ongeveer een uurtje rijzen totdat je ziet dat het deeg verdubbeld is.

    Ondertussen ga je aan de slag met de vulling. Prak de kaas met een vork tot een korrelig mengsel en voeg er fijngesneden peterselie aan toe.

    Voor de kipvulling snijd je de kip fijn en marineer deze royaal met kipkruiden. Neem een pan en bak de kip in wat olie lichtbruin. Snijd de ui fijn en doe het erbij samen met de paprika. Laat het geheel garen en voeg de kruiden naar smaak toe (peper, zout en extra kipkruiden). Als het mengsel gaar is zet je het vuur uit en voeg je er koriander aan toe. Laat dan afkoelen.

    Neem nu het deeg en verdeel ik grote stukken. Rol het uit en snijd met een kom of groot glas rondjes uit het deeg. Snijd elk rondje aan weerskanten in en leg wat van de vulling in het midden. Draai ze dan over elkaar heen (zie foto). Werk zo alles af.

    Besmeer de broodjes met het eigeelmengsel en bak mooi goudbruin af in de oven.
    -

  14. #419
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door Tesliem Bekijk reactie




    Zeeuwse bolussen

    210 ml lauwwarme melk
    35 gram zachte roomboter
    1 ei
    Ong 450gram bloem
    5 gram gedroogde gist
    4 gram zout
    250 gram bruine basterdsuiker
    1 el kaneel

    Verwarm de melk en los in een klein deel daarvan de gist en laat voor 10min staan.
    Meng vervolgens de overige melk, boter, het ei, het gistmengsel en het zout. Kneed tot een deeg dat licht plakkerig is.

    Zet onderin de oven een ovenschaal gevuld met een bodempje kokend water. Laat het deeg 15 minuten rijzen in de oven, terwijl de oven gewoon uit staat.
    Meng ondertussen de suiker met de kaneel op een bakplaat of grote schaal of bord.

    Na 15 minuten haal je het deeg uit de oven en vorm je 12 balletjes van het deeg.
    Rol de balletjes uit in strengen van ongeveer 15 cm en rol door het suikermengsel.
    Leg de strengen naast elkaar op een groot bord of bakplaat.

    Vul de ovenschaal opnieuw met een laagje kokend water en laat opnieuw 15 minuten rijzen.
    Haal de strengen weer uit de oven en rol opnieuw door het suikermengsel. Maak er strengen van ongeveer 30 cm van.
    Daarna vorm je 12 bolussen door de strengen om je 3 vingers te rollen en het uiteinde in het midden vast te zetten.

    Laat het deeg nogmaals 35 minuten rijzen in de oven. Vooraf vul je de ovenschaal weer met een nieuw laagje kokend water.
    Na 35 minuten haal je de bolussen uit de oven en laat je ze op het aanrecht onder een natte theedoek nog ca 10 minuten staan.
    In die tijd verwarm je je oven voor op 250 graden. (hetelucht)
    Als de oven op temperatuur is, bak je de bolussen 6 minuten. Echt waar, niet twijfelen, ze zijn dan echt perfect.
    Leg een vel bakpapier over de bolussen, leg er een tweede bakblik bovenop en keer in een keer de bakblikken om, zodat de bolussen op z'n kop op het tweede bakblik liggen.
    Laat de bolussen zo afgedekt iets afkoelen en smullen maar.

    *oorspronkelijk recept van mama'tjevanalles. Heb het alleen iets aangepast
    -

  15. #420
    Alhamdoelillah♥

    Reacties
    2.231
    02-06-2006

    Citaat Geplaatst door roumaisa Bekijk reactie



    Taggiatelle in roomsaus met zalm en broccolli

    Nodig:
    zalm zonder graat
    Taggiatella
    Broccoli
    Evt ui en prei
    Evt zout en peper naar smaak
    Beker creme fresh
    Zakje Knorr voor romige taggiatelle

    Super simpel meid, broccolli apart kort voorkoken, tagiatelle koken in ruim water met zout en beetje olie.
    In een wokpan zalm kort en voorzichtig roerbakken met evt ui en prei bijvoegen daarna zakje van knorr 'taggiatelle roomsaus' toevoegen en ipv melk heb ik bekertje creme fresh toegevoegd en als je t dik vind water bijvoegen, dan de voorgekookte broccoli en als laatst de gekookte uitgelekte taggiatelle. Voeg evt zout naar smaak toe. Trouwens je kan dit ook met penne of die andere dikke pasta maken.

    Deze zalm heeft mijn vader voor ons gehaald op de markt, zijn die dunne slierten die ze van grote zalm over hebben, zijn ook iets goedkoper dan die moten. Zit helaas wel graat in dus goed eruit halen. Je kan ook zalm uit supermarkt halen uit *****ng of vriezer. Liefst geen gerookte zalm is hele andere smaak.

    Lekker voor de afwisseling, hou zelf meer van rode sauzen maar kinderen waren er gek op.
    -