+ Reageer
Pagina 4298 van 4317 EersteEerste ... 4248 4273 4288 4296 4297 4298 4299 4300 4308 ... LaatsteLaatste
64.456 tot 64.470 van 64750
  1. #64456
    MVC Lid

    Reacties
    2.627
    26-12-2013

    Citaat Geplaatst door Butterflyyy Bekijk reactie
    Wat is vlees met barkok?
    Rund of kalfsvlees met pruimen. Zoals ook geserveerd op feesten.

  2. #64457
    ♡--Gone--♡

    Reacties
    2.251
    23-03-2016

    Citaat Geplaatst door Ochtendmens Bekijk reactie
    Rund of kalfsvlees met pruimen. Zoals ook geserveerd op feesten.
    Oh..oké. Bedankt voor je uitleg. Lees mee..ben ook benieuwd.
    Success is walking from failure to failure with no loss of enthusiasm.

  3. #64458
    MVC Lid

    Reacties
    545
    03-09-2017

    Citaat Geplaatst door Ochtendmens Bekijk reactie
    Vraagje over vlees met barkok. Wie kan me helpen?

    Binnenkort krijgen we gasten (zo'n 20 mensen) en ik wilde vlees met barkok voor ze maken. Van thuis uit ben ik gewend dat er ook tomaat gebruikt wordt voor de saus, maar ik ging net wat voorbeeld recepten lezen en zie dat er geen tomaten worden gebruikt? Alleen vlees marineren en goed aanbraden, daarna op zacht vuur laten garen. Zo krijg je natuurlijk ook wel saus, maar is dat lekker zonder tomaat?

    Gebruiken jullie tomaten als jullie in zo'n grote pan koken voor veel mensen?
    Ik gebruik wel altijd tomaten. Ik gebruik altijd onderstaand recept.

    2 uien gesneden
    2 tomaten ontveld en gesneden
    Koriander gewassen en fijngehakt
    Vlees (hoeveelheid naar keuze)

    Je zet een pan op het vuur, doe een mix van zonnebloem- en olijfolie erin en laat de pan warm worden. Dan doe je de stukjes ui erin. Dit laat je even fruiten. Vlees goed wassen en erbij doen. Het vlees aan beide kanten laten bruinen. Dan voeg je de stukjes tomaten en koriander toe. En dan kruiden met: zout, peper, gemberpoeder, kurkuma, beetje saffran en wat kaneel. Ondertussen laat je water koken. De kruiden laten bakken met het vlees, even roeren. Daarna voeg je net zoveel water toe tot het vlees er net onder staat. Laat dit voor 2 uur koken. Laatste half uurtje voeg je eventueel wat honing toe voor een wat zoetere smaak.

    Serveren met barkok, gebakken amandelen, gekookte eieren en eventueel groene olijven.

    Some women fear the fire, some women simply become it.


  4. #64459
    MVC Lid

    Reacties
    545
    03-09-2017

    Citaat Geplaatst door juno Bekijk reactie
    Jawel jawel...dat is ook wat veel foodbloggers [emoji18] zeggen...maar gember peper en krkuma doenje oo in koffie thee...kardemom...is hetzelfde...oohja ik had wat vanille gedaan.
    Binnenkort even uitproberen dan. Thnx!

    Some women fear the fire, some women simply become it.


  5. #64460
    MVC Lid

    Reacties
    1.327
    26-02-2016

    Citaat Geplaatst door Ochtendmens Bekijk reactie
    Vraagje over vlees met barkok. Wie kan me helpen?

    Binnenkort krijgen we gasten (zo'n 20 mensen) en ik wilde vlees met barkok voor ze maken. Van thuis uit ben ik gewend dat er ook tomaat gebruikt wordt voor de saus, maar ik ging net wat voorbeeld recepten lezen en zie dat er geen tomaten worden gebruikt? Alleen vlees marineren en goed aanbraden, daarna op zacht vuur laten garen. Zo krijg je natuurlijk ook wel saus, maar is dat lekker zonder tomaat?

    Gebruiken jullie tomaten als jullie in zo'n grote pan koken voor veel mensen?
    Ik gebruik ook geen tomaat in vlees met barkok. Wel veel uien gebruiken, goed kruiden en genoeg kosbar/m3adnous en lekker goed laten koken.

  6. #64461
    Amour♡

    Reacties
    6.207
    02-09-2014

    Nog wat foto's van mij. Brood uit de oven, kip en marmer cheesecake.

    Mijn kookhoekje>>> ♥www.amourscuisine.nl
    Be sure to taste your words before you spit them out.


  7. #64462
    MVC Lid

    Reacties
    148
    20-05-2005

    Ma shaAllah zo lekker !

  8. #64463
    Amour♡

    Reacties
    6.207
    02-09-2014

    Citaat Geplaatst door lala-ahlam Bekijk reactie
    Ma shaAllah zo lekker !
    barakAllahoe feeki lieve Ahlam

    Mijn kookhoekje>>> ♥www.amourscuisine.nl
    Be sure to taste your words before you spit them out.


  9. #64464
    MVC Lid

    Reacties
    8.916
    10-01-2009

    Voor de dames nog een tip: Barkok stomen (maakt écht het verschil)
    سُبْـحانَكَ اللّهُـمَّ رَبَّـنا وَبِحَـمْدِك ، اللّهُـمَّ اغْفِـرْ لي

    Verheven bent U, O Allah, onze Heer en alle lof zij U, O Allah, vergeef mij.

  10. #64465
    MVC Lid

    Reacties
    8.916
    10-01-2009

    Marker cake besa7atkoum
    سُبْـحانَكَ اللّهُـمَّ رَبَّـنا وَبِحَـمْدِك ، اللّهُـمَّ اغْفِـرْ لي

    Verheven bent U, O Allah, onze Heer en alle lof zij U, O Allah, vergeef mij.

  11. #64466
    nooit geweest

    Reacties
    22.559
    22-06-2003

    Citaat Geplaatst door Ochtendmens Bekijk reactie
    Juno kan je een goeie koffiemolen aanbevelen? Ik wil ook mijn eigen kruiden malen, maar mijn machientje laat alles grof.
    Een echt goede heb ik niet...of je moet al in marokko laten malen...maar dat is ook weer zonde want de smaak wordt dan wel minder.

    Wat ik doe is eerst in een stamper/mehrez de stukjes gember of kurkuma kleiner stampen. Danmet een blender die ook kan grinden. En als je het nog fijner wil hebben met een koffiemolentje.
    "Forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair."

    -- Kahlil Gibran

  12. #64467
    Amour♡

    Reacties
    6.207
    02-09-2014

    Citaat Geplaatst door prinses3arbia Bekijk reactie
    Voor de dames nog een tip: Barkok stomen (maakt écht het verschil)
    Oh echt..hoor dit voor het eerst. Hoe doe je dat dan? En doe je nog iets van suiker of kaneel erbij?

    Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

    Mijn kookhoekje>>> ♥www.amourscuisine.nl
    Be sure to taste your words before you spit them out.


  13. #64468
    Ask me anything!

    Reacties
    32.250
    07-08-2007



    Krieltjes, kipfilet, wokgroenten en sla.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    The most precious jewels you will ever have around your neck are the arms of your children.

  14. #64469
    Amour♡

    Reacties
    6.207
    02-09-2014

    Citaat Geplaatst door Nefertari Bekijk reactie


    Krieltjes, kipfilet, wokgroenten en sla.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Ik hou van dit soort eten heeerlijk. Bsa7a

    Mijn kookhoekje>>> ♥www.amourscuisine.nl
    Be sure to taste your words before you spit them out.


  15. #64470
    Amour♡

    Reacties
    6.207
    02-09-2014

    Citaat Geplaatst door prinses3arbia Bekijk reactie
    Marker cake besa7atkoum
    Allahi3tek sa7a lieverd

    Mijn kookhoekje>>> ♥www.amourscuisine.nl
    Be sure to taste your words before you spit them out.