1. #13471
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium




    Vandaag hele lekkere romige tagliatelle gemaakt (al zeg ik het zelf) met beetje parmezaanse kaas erop

    Romige tagliatelle

    Tagliatelle (of andere pasta)
    Halve kipfilet in blokjes
    Broccoli in kleine roosjes
    Kersentomaatjes gehalveerd
    Prei in ringen
    1 teentje knoflook geraspt
    Geraspte kaas
    Scheutje kookroom
    1 klein bekertje crème fraiche
    Zonnebloemolie
    Parmezaanse kaas

    Kruiden: zout, peper, gemberpoeder en oregano.

    Bereiding:
    Kook de pasta in lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Verhit de olie in een pan. Voeg de prei, broccoli en knoflook toe en bak 5 min. Voeg de kipfilet blokjes toe en bak deze mee. Als laatst voeg je een scheutje kookroom bij en de crème fraiche. (ik heb niet alles gebruikt). Ligt ook aan de hoeveelheid die je maakt.
    Breng de pasta op smaak met zout, peper en oregano. Je sausje is dan klaar.

    Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de pasta in een ovenschaal. Schenk de saus over de pasta uit en schep deze er met een vork luchtig door. Schik de halve tomaatjes ertussen. Bestrooien met geraspte kaas, Parmezaanse kaas, oregano en in de oven schuiven tot de bovenkant mooi kleurt.


    In de ochtend een kiwi/frambozen smoothie gemaakt. Je ziet de pitjes van de kiwi nog goed Ik vind kiwi normaal niet zo lekker in shakes. Maar deze was lekker .
    Happiness is an inside job


  2. #13472
    MVC Lid

    Reacties
    322
    12-06-2014

    Citaat Geplaatst door Sasylia Bekijk reactie
    Kip gemarineerd, ga zo koken



    Deze toetjes gemaakt




    Ik zou graag het recept willen van jouw toetjes en vanwaar heb je die leuke bekertjes?

    Chokran alvast!!

  3. #13473
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Lekker sasylia die toetjes en solace bestilla ziet er goed uit
    Happiness is an inside job


  4. #13474
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door Lifestyle2014 Bekijk reactie
    Ik zou graag het recept willen van jouw toetjes en vanwaar heb je die leuke bekertjes?

    Chokran alvast!!
    Die hadden we toen samen bij de Kruidvat gehaald

    Xenos, Action hebben ze volgens mij ook.
    Happiness is an inside job


  5. #13475
    MVC Lid

    Reacties
    322
    12-06-2014

    Citaat Geplaatst door Sasylia Bekijk reactie
    Kip gemarineerd, ga zo koken



    Deze toetjes gemaakt



    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    Die hadden we toen samen bij de Kruidvat gehaald

    Xenos, Action hebben ze volgens mij ook.
    Chokran bezef meisjes!!

    Nu het recept nog

  6. #13476
    Tatouzint

    Reacties
    13.913
    04-04-2011

    Citaat Geplaatst door Tesliem Bekijk reactie
    Hahah is lekker he!! Geen foto?

    Aaah dat is het dus. Ik zie ook dat de vulling een beetje doorschijnt, vandaar dus.

    Maar is het dan niet raar met het eten? Want dan is de onderkant zo schilverig toch?
    haha ja heb ook niet zoveel filo gebruikt.

    Nee, geen last van, de onderkant is dan wel gaar, maar niet krokant.

  7. #13477
    Tatouzint

    Reacties
    13.913
    04-04-2011

    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    Lekker sasylia die toetjes en solace bestilla ziet er goed uit
    Dankje knapperd

  8. #13478
    <3

    Reacties
    30.738
    26-04-2007

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door solace Bekijk reactie
    Dat schijnt ook de juiste manier te zijn, hier en daar een barst en bol staat. Dus ik doe het fout hahha

    Zolang beide kanten goed gaar zijn, vind het niet lekker met een half rauwe onderkant.
    Nee hoor, je doet het heel goed!




    The only person you should try to be better than is the person you were yesterday


  9. #13479
    <3

    Reacties
    30.738
    26-04-2007

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    Lekker sasylia die toetjes en solace bestilla ziet er goed uit
    dank je

    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    Die hadden we toen samen bij de Kruidvat gehaald
    Xenos, Action hebben ze volgens mij ook.
    Was tijdelijke actie toen he? Ik had meer moeten halen, wordt mij vaak gevraagd van waar ik ze heb gehaald jou ook?




    The only person you should try to be better than is the person you were yesterday


  10. #13480
    <3

    Reacties
    30.738
    26-04-2007

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door Lifestyle2014 Bekijk reactie
    Ik zou graag het recept willen van jouw toetjes en vanwaar heb je die leuke bekertjes?

    Chokran alvast!!
    Dank je

    Glazen van de kruidvat dus.

    Aardbeien dessert

    - aardbeien (ik had een heel bakje gebruikt maar had veel over dus een half bakje is genoeg)
    - 1 bakje mascarpone
    - 1 beker slagroom (ik ging vandaag voor kant en klaar, is verkrijgbaar in een beker van 500 ml in de *****ng maar je kunt ook gewoon twee pakjes houdbare slagroom kloppen met een eetlepel suiker)
    - een halve pak digestive biscuits gekruimeld

    Was de aardbeien, en pureer deze met een staafmixer. Je kunt hier wat suiker aan toe voegen. Laat even aan de kant staan. Als je slagroom nog moet kloppen, dan begin je hier mee. Klop daarna de mascarpone apart los met een eetlepel suiker of zakje vanille suiker. Daarna meng je deze twee door elkaar met een garde. Als je dit doet met een mixer, doe het dan voorzichtig op de laagste stand.

    Meng de helft van de aardbeiencoulis door het roommengsel. Niet helemaal doorheen roeren, maar gewoon rustig met een spatel of lepel. Je kunt er steeds wat meer bij doen van de coulis. Ik was er voorzichtig mee want het is best waterig en was bang dat het roommengsel daardoor ook waterig wordt.

    Nu schep je wat van dit mengsel in de glazen/dessertschaaltjes en doe je hier een dikke laag van die biscuitkruimel op. Daarna weer een laag room. Garneer met wat biscuitkruimel en een halve aardbei

    Laat een paar uur in de koelkast opstijven!




    The only person you should try to be better than is the person you were yesterday


  11. #13481
    MVC Lid

    Reacties
    9.412
    07-10-2009

    Tes nee helaas vergeten foto te maken,
    Andere keer doe ik het wel insha allah!

  12. #13482
    MVC Lid

    Reacties
    5.508
    13-09-2012

    Citaat Geplaatst door Wynona Bekijk reactie
    Heb je hiervan het recept????. Ziet er goed uit!
    Dank je wel
    Ingrediënten :
    3 eieren (2 voor deeg en 1 voor om te smeren)
    1 bakpoeder
    2 vanille suiker
    Half glas (oorglas) zonnebloem olie
    Half glas (oorglas) suiker
    Snufje zout
    3 eetlepels anijszaad
    Bloem ongeveer 500 gram (op gevoel)

    Voeg het anijszaad, bakpoeder, vanillesuiker, eieren, zout, de suiker en de olie en klop het luchtig en dan giet je beetje bij beetje de bloem er bij totdat
    En vervolgens als je de deeg gevormd hebt dan strooi je wat bloem op je werkblad en ga je het deeg uitrollen waarna je vormpjes uit maaktnadien smeer je ze met het ei en kunnen ze de oven in 180 graden Celsius
    En dan laten bakken ongeveer +-15 minuten
    Degene Die mij geschapen heeft, Hij leidt mij.
    En Hij is Degene Die mij voedt en Die mij te drinken geeft.
    En wanneer ik ziek ben, is Hij het Die mij geneest.
    Degene Die mij doet sterven en mij vervolgens doet leven.
    En Degene van Wie ik hevig verlang dat Hij mijn zonden zal vergeven op de Dag des Oordeels.

  13. #13483
    MVC Lid

    Reacties
    5.508
    13-09-2012

    Citaat Geplaatst door Theelepeltje Bekijk reactie
    Supermom en muslima82

    Bsahatkom.
    Allah i3tiek sa77a
    Degene Die mij geschapen heeft, Hij leidt mij.
    En Hij is Degene Die mij voedt en Die mij te drinken geeft.
    En wanneer ik ziek ben, is Hij het Die mij geneest.
    Degene Die mij doet sterven en mij vervolgens doet leven.
    En Degene van Wie ik hevig verlang dat Hij mijn zonden zal vergeven op de Dag des Oordeels.

  14. #13484
    MVC Lid

    Reacties
    185
    12-07-2011

    Citaat Geplaatst door Theelepeltje Bekijk reactie
    1 rol filodeeg.

    Je besmeert je bakblik met olie/boter.
    Leg je 1 vel in, die besmeer je ook weer heel licht (dit voorkomt het barsten)
    Uiteindelijk leg je eerst een vel of 5/6 in je bakblik, ieder vel besmeer je licht.
    Daar gaat de vulling in, goed aandrukken, vervolgens gaat er een vel filodeeg op, besmeren en ook nu herhaal je het ritueel 5/6 keer
    Dan ga je de randen van de bodem naar binnen vouwen, als het deeg wat droog aan voelt besmeer je het een beetje.
    Nu is je bestilla "dicht"
    Je legt er een vel bakpapier op, dan neem je de bakplaat van de oven en draait de bestilla hierin om.
    Eventueel nog een extra vel filodeeg erop en de randen eronder schuiven voorzichtig.
    Besmeren met wat zonnebloemolie of eidooier en afbakken.
    Super bedankt!! Goede uitleg dan weet ik het dit ga ik binnenkort maken nooit Zelf gedaan dus ben benieuwd haha

  15. #13485
    MVC Lid

    Reacties
    16.186
    13-08-2012

    Citaat Geplaatst door golden_nadoriaa Bekijk reactie
    Tes nee helaas vergeten foto te maken,
    Andere keer doe ik het wel insha allah!
    Als het maar gesmaakt heeft! In shaa Allah


    @meisjes: hmmm ziet er ook romig uit. Lekker!
    @muslima82: ik lust geen anijszaad maar desondanks zien ze er lekker uit!
    Dood is wakker worden uit de droom die leven heet..