Vandaag hele lekkere romige tagliatelle gemaakt (al zeg ik het zelf) met beetje parmezaanse kaas erop
Romige tagliatelle
Tagliatelle (of andere pasta)
Halve kipfilet in blokjes
Broccoli in kleine roosjes
Kersentomaatjes gehalveerd
Prei in ringen
1 teentje knoflook geraspt
Geraspte kaas
Scheutje kookroom
1 klein bekertje crème fraiche
Zonnebloemolie
Parmezaanse kaas
Kruiden: zout, peper, gemberpoeder en oregano.
Bereiding:
Kook de pasta in lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Verhit de olie in een pan. Voeg de prei, broccoli en knoflook toe en bak 5 min. Voeg de kipfilet blokjes toe en bak deze mee. Als laatst voeg je een scheutje kookroom bij en de crème fraiche. (ik heb niet alles gebruikt). Ligt ook aan de hoeveelheid die je maakt.
Breng de pasta op smaak met zout, peper en oregano. Je sausje is dan klaar.
Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de pasta in een ovenschaal. Schenk de saus over de pasta uit en schep deze er met een vork luchtig door. Schik de halve tomaatjes ertussen. Bestrooien met geraspte kaas, Parmezaanse kaas, oregano en in de oven schuiven tot de bovenkant mooi kleurt.
In de ochtend een kiwi/frambozen smoothie gemaakt. Je ziet de pitjes van de kiwi nog goed Ik vind kiwi normaal niet zo lekker in shakes. Maar deze was lekker .