Pasta taart
1 blikje tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 prei in dunne ringen
1 ui gesnipperd
1 paprika in kleine blokjes
1 beker crème fraiche
50ml melk
2 eieren
2 theelepels sambal
2 theelepels paprika poeder
1 theelepel suiker
1 theelepel oregano
50/100gr geraspte kaas
Zout naar smaak
Kipfilet/gehakt/tonijn naar wens
Pasta 250/300gr ongekookt (penne, fusilli, macaroni)
1) kook de pasta gaar en laat uitlekken
2) snijd de knoflook fijn en fruit deze
3) doe er dan de paprika-ui-prei bij en bak dit aan
4) voeg de paprika poeder-sambal-oregano-suiker-tomatenpuree toe, bak dit 5 minuutjes mee en laat afkoelen
5) roer de eieren met de crème fraiche-melk-kaas los
6) vermeng nu de pasta-groenten-ei mengsel met elkaar
7) giet dit in een springvorm, druk wat aan, eventueel nog wat geraspte kaas eroverheen
8) bak op 180 graden in 25/30 minuten gaar.
Pinda truffels
1 pot pindakaas van 350 gram
150gr chocolade (puur of melk)
50gr chocolade heel fijn gehakt
Cacao poeder
Hagelslag
Kokosrasp
1) smelt de chocolade
2) doe de pindakaas in een diepe kom en voeg de gesmolten chocolade toe
3) roer goed door elkaar tot het volledig vermengd is en doe er de gehakte chocolade bij
4) zet 5 minuten in de vriezer
5) vorm balletjes en rol deze door de cacao poeder, kokos rasp of hagelslag
* bewaren in de *****ng
Theelepeltje vanwaar is die hagelslag met t blauw erbij?
The world is nothing without my coffee
thanx voor de recepten theetje
GEEN PM VAN MANNEN AUB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik ga vandaag oven pasta maken met mozarella en gehakt.
Gelukkig getrouwd al hamdoulilah...
Cola chocolade cake
2 eieren
250gr meel
200gr suiker
125ml karnemelk
125gr roomboter
1 theelepel baksoda
125ml zonnebloemolie
250ml cola (geen light)
3 eetlepels cacao poeder
2 theelepels vanille aroma
1) vermeng de bloem-suiker in een mengkom
2) doe in een pan de cacao-cola-boter-olie-vanille aroma en verwarm dit tot de boter volledig gesmolten is, NIET koken!!
3) giet dit bij de bloem en roer met een garde tot een beslag
4) voeg nu de karnemelk-baksoda toe en roer tot dit volledig is opgenomen
5) als laatst gaan de eieren erbij en roer wederom tot deze volledig zijn opgenomen
6) bak in een 26cm tot max 30cm springvorm of rechthoekige ovenschaal van ongeveer 20 bij 30cm
7) bak op 160 graden in 45/50 minuten gaar
Glazuur:
100ml slagroom
50gr roomboter/margarine
100gr melk of pure chocolade
7 eetlepels cola
8 eetlepels poedersuiker
1 theelepel vanille aroma
70gr walnoten (of pecannoten)
1) doe alles in een pan behalve de suiker, roer tot alles gesmolten is, laat het mengsel NIET koken
2) haal van het vuur en voeg de poedersuiker toe, roer door
3) als laatst de noten erdoorheen, 5 minuutjes af laten koelen
4) over de cake heen gieten
jullie zijn echt mijn inspiratie, als ik het even niet meer weet kom ik hier bladeren haha
Dankjulliewel!!!
Lekker die cake
Vandaag kip piri piri met rijst.
Happiness is an inside job