Moesiba
Gelukkig maar!
Ja ik hou wel van zoet nou dan kieper ik er meer in
Moesiba
Gelukkig maar!
Ja ik hou wel van zoet nou dan kieper ik er meer in
Afrika
Couscous recept
halve kip of kippenpootjes
2 fijngesneden uien
4 gesneden tomaten in reepjes
1 groene en een rode paprika in reepjes
2 winterpenen door 4 gesneden dus helft daarna weer
2 handjevol doperwten
4 kleine aardappelen door de helft
Kruiden
1 lepel ras al hanoet
1,5 lepel gemixte kruiden
halve paprikapoeder
halve zwarte peper
3/4 zout
beetje kosbor
&gekookt water
Doe wat olie in de pan En laat het heet worden. Doe daarna de kip erin totdat het kleurt. Daarna de uien en tomaat totdat de uien glazig worden en de tomaat begint te smelten. Doe dan alle kruiden erbij en voeg 1 liter gekookte water toe. Laat dit koken.
Als het water minder is geworden voeg je weer wat gekookte water toe. Tot de pan 3/4 gevuld is. Voeg daarna de groenten toe. Als eerst de winterpenen en paprika. Na 15 minuten de aardappelen en doperwten. Weer laten koken en ik test altijd of het klaar is om een stukje wortel/aardappel te eten
Mocht je pompoen, courgette willen toevoegen dit is snel gaar dus doe dit nog later. Als laatst beetje kosbar erbij.
Tip: als ervan houdt kun je wat rozijnen en kikkererwten toevoegen. Uit blik of gewelde.
Couscous kan je het recept van? Zo nee had het paar reacties terug geplaatst.
Nou zie wel foto als je het gemaakt hebt x
Romais mag ik astublieft recept van de surinaams bami met kip ziet er heerlijk uit machallah
Couscous stomen
- 1kg couscous (niet de aller fijnste die op grove griesmeel lijkt anders zit je met pap ipv een bite, ik gebruik zelf altijd het merk "Dari")
- Warm water (niet heet)
- Zout
- Zonnebloemolie
1) Couscous in een grote diepe bak doen, wat zout erbij, nat maken met warm water, laten staan 15 minuten
2) besprenkelen met wat olie, 1e keer stomen voor 30 minuten
3) uit de stoompan halen, verkruimelen met de hand/vork het is heet!!
4) besprenkelen met lauw water en ongeveer 2 handjes zonnebloem olie
5) stomen 2e keer voor 30 minuten
6) couscous weer verkruimelen, besprenkelen met water en 1 handje zonnebloemolie
7) stomen voor 45 minuten
Het is je al uitgelegd. Dankje theelepel!
Ik doe het trouwens 2x stomen. 3x vind ik echt veel haha
latte
weet niet wat eten, denk gewoon kwark of snee roggebrood met confituur.
Alhamdullillah
Africanrose; is dat fijn uit zo een beker koffie drinken? Lijkt me niet Of giet je het zo over in een andere glas?
Happiness is an inside job
Net bagrir en bosbessen muffins gemaakt
Degene Die mij geschapen heeft, Hij leidt mij.
En Hij is Degene Die mij voedt en Die mij te drinken geeft.
En wanneer ik ziek ben, is Hij het Die mij geneest.
Degene Die mij doet sterven en mij vervolgens doet leven.
En Degene van Wie ik hevig verlang dat Hij mijn zonden zal vergeven op de Dag des Oordeels.
vandaag marmita met kefta.. en heb nog bolognesesaus over van de spaghetti gisteren..
ik ga het gebruiken als saus voor op mn pizzadeeg. dan nog olijfjes en kaas over..
Wees niet te hard met het commentaar.
Het is versiert door een kind.