1. #9196
    MVC Lid

    Reacties
    2.051
    03-07-2011

    Kipboutjes met rijst gebakken groentjes en currysaus

  2. #9197
    MVC Lid

    Reacties
    2.051
    03-07-2011

    Hemes/himes

  3. #9198
    MVC Lid

    Reacties
    2.051
    03-07-2011

    Berlinerbollen


    recept:

    voor het deeg:

    400 gram bloem
    100 gram fijne smida
    1 theelepel zout
    2 grote lepels suiker
    1 vanillesuiker
    1 ei
    1 theelepel gist
    lauw water
    30 gram boter

    bereidingswijze:

    Meng alle ingredienten samen buiten de boter. Goed mengen met lauw water tot een soepel deeg. Dan ga jeje deeg kneden met het boter. Dit kneed je tot de boter is ingewerkt in het deeg. Laat je deeg op een warme plek rusten voor 1 uur. Nadat die is gerezen ga je je deeg uitrollen en rondjes van vormen en weer laten rusten voor 30 minuten. en dan bakken maar.

    Voor de vulling:

    250 ml melk
    2 eierdooiers
    25 gram bloem
    50 gram suiker
    2 vanillesuiker

    bereidingswijze:

    breng het grootste gedeelte van de melk met de vanillesuiker langzaam aan de kook. Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achergehouden melk tot een glad papje. Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheden tegelijk de kokende melk erbij. Doe alles terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg op het einde de suiker en het 2de vanillesuiker er aan toe.

  4. #9199
    MVC Lid

    Reacties
    2.051
    03-07-2011


    kefta met friet en champignonsaus

    ingredienten voor de champignonsaus:

    Een bak verse champignons
    Een ui
    Bakje room
    1 bouillonblokje maakt niet uit van wat
    1 eetlepel bloem
    peper en zout

    bereidingswijze:

    snij je ui fijn en bak deze in een beetje boter gaar. snij ook je champignons en doe ze bij de uien en laten bakken tot alles gaar is. doe je bouillonblokje in een kom met kokend water tot deze is opgelost. laat deze een beetje intrekken in het water en terwijl ga je je bloem bij de ui en champignons doen even goed roeren dan voeg je er je bouillon bij. even laten koken voor 2 minuten. de room mag erbij even proeven of er nog wat zout bij moet want een bouillonblokje is al zout zo ja doe je er naar smaak nog bij en peper. De saus nog even goed laten koken tot deze is ingedikt en smullen maar.

  5. #9200
    MVC Lid

    Reacties
    2.051
    03-07-2011


    pasta

  6. #9201
    MVC Lid

    Reacties
    2.051
    03-07-2011


    appelcake

  7. #9202

    Reacties
    1.023
    22-05-2012

    TbarkAllah 3liek babytje, je gerechten zien er heerlijk uit!

  8. #9203
    MVC Lid

    Reacties
    2.051
    03-07-2011

    Sorry voor de grote foto's. Morgen plaats ik meer. Ik moet nu men bedje in.
    slaapwel

  9. #9204
    MVC Lid

    Reacties
    2.051
    03-07-2011

    Citaat Geplaatst door Rozen_ Bekijk reactie
    TbarkAllah 3liek babytje, je gerechten zien er heerlijk uit!
    shoukran

  10. #9205
    Married with houbi

    Reacties
    3.610
    26-03-2012

    Citaat Geplaatst door Theelepeltje Bekijk reactie
    Sfenj


    500gr meel
    450ml lauw water
    1 theelepel zout
    1 eetlepel gedroogde gist (1/2 blok verse gist)
    1/2 zakje bakpoeder

    * goed voor 12 tot 14 stuks


    1) vermeng het zout-bakpoeder-meel met elkaar
    2) doe het gist in een bakje en voeg wat van het water toe, laat 5 minuten staan
    3) voeg het overige water bij de meel toe en kneed door
    4) voeg het gist mengsel toe en mix tot een mooi beslag
    5) dek af met plastic folie en laat rijzen voor 45/60 minuten op een warme plek (voorverwarmde oven op 50 graden)
    6) verwarm een laag olie (1.5cm, niet teveel olie gebruiken) in een koekenpan
    7) maak je handen nat met water, druk het deeg plat met de hand zodat het meeste lucht eruit gaat
    8) neem wat van het deeg, vorm er een ring van en laat in de hete olie glijden
    9) bak op middelmatig vuur goud/bruin, als de bovenkant nog een beetje rauw is keer je ze om en bak je vervolgens de andere kant ook goud/bruin








    Zoals de onderste eruit zien is het tijd om ze om te keren
    Ik ga dit morgen uitproberen.
    Zien er heerlijk uit. Allah y3tik saha.
    Ik koop altijd 1 sfenj voor 80 ct vol olie en niet eens lekker!
    I will always love you more than yesterday My mom & dad, sisters and brothers

  11. #9206
    MVC Lid

    Reacties
    9.411
    07-10-2009

    Wil het recept van de meloui wel. Is dathetzelfde als msemaan maar dan rond?

  12. #9207
    MVC Lid

    Reacties
    1.118
    03-02-2014

    @babytjeee: oe maak je championesaus?
    Trust only Allaah subhanawata'alaa

    SoubhaAllaah, waAlhamdoelilaah, wa la ilaha ila Allaah, Allaahu akbaar

  13. #9208
    MVC Lid

    Reacties
    22.612
    23-03-2004

    Ziet er heerlijk uit dames besa7a !!

    zaterdag tajine van ossestaart met verse erwten en sliertjes catusblad, was echt verrukkelijk



    zondag le3des


  14. #9209
    MVC Lid

    Reacties
    11.719
    29-05-2010

    babytjeeee.. wauw tbarkellah!! echt lekkere maaltijden!!
    liefste vraag ik al je recepten hahahah..

  15. #9210
    MVC Lid

    Reacties
    11.719
    29-05-2010

    ik ga zo meteen sfnej maken van Pleinsud in sha allah.. wel halveren