Kipboutjes met rijst gebakken groentjes en currysaus
Berlinerbollen
recept:
voor het deeg:
400 gram bloem
100 gram fijne smida
1 theelepel zout
2 grote lepels suiker
1 vanillesuiker
1 ei
1 theelepel gist
lauw water
30 gram boter
bereidingswijze:
Meng alle ingredienten samen buiten de boter. Goed mengen met lauw water tot een soepel deeg. Dan ga jeje deeg kneden met het boter. Dit kneed je tot de boter is ingewerkt in het deeg. Laat je deeg op een warme plek rusten voor 1 uur. Nadat die is gerezen ga je je deeg uitrollen en rondjes van vormen en weer laten rusten voor 30 minuten. en dan bakken maar.
Voor de vulling:
250 ml melk
2 eierdooiers
25 gram bloem
50 gram suiker
2 vanillesuiker
bereidingswijze:
breng het grootste gedeelte van de melk met de vanillesuiker langzaam aan de kook. Meng de bloem met de eierdooiers en een klein scheutje achergehouden melk tot een glad papje. Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheden tegelijk de kokende melk erbij. Doe alles terug in de pan. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg op het einde de suiker en het 2de vanillesuiker er aan toe.
kefta met friet en champignonsaus
ingredienten voor de champignonsaus:
Een bak verse champignons
Een ui
Bakje room
1 bouillonblokje maakt niet uit van wat
1 eetlepel bloem
peper en zout
bereidingswijze:
snij je ui fijn en bak deze in een beetje boter gaar. snij ook je champignons en doe ze bij de uien en laten bakken tot alles gaar is. doe je bouillonblokje in een kom met kokend water tot deze is opgelost. laat deze een beetje intrekken in het water en terwijl ga je je bloem bij de ui en champignons doen even goed roeren dan voeg je er je bouillon bij. even laten koken voor 2 minuten. de room mag erbij even proeven of er nog wat zout bij moet want een bouillonblokje is al zout zo ja doe je er naar smaak nog bij en peper. De saus nog even goed laten koken tot deze is ingedikt en smullen maar.
Wil het recept van de meloui wel. Is dathetzelfde als msemaan maar dan rond?
@babytjeee: oe maak je championesaus?
Trust only Allaah subhanawata'alaa
SoubhaAllaah, waAlhamdoelilaah, wa la ilaha ila Allaah, Allaahu akbaar
Ziet er heerlijk uit dames besa7a !!
zaterdag tajine van ossestaart met verse erwten en sliertjes catusblad, was echt verrukkelijk
zondag le3des
babytjeeee.. wauw tbarkellah!! echt lekkere maaltijden!!
liefste vraag ik al je recepten hahahah..
ik ga zo meteen sfnej maken van Pleinsud in sha allah.. wel halveren