Net met hatita geluncht.
Net met hatita geluncht.
Vlinder! Heb je het pecanbroodje zelf gemaakt? Zo ja, hoeeeee?
Onvoorwaardelijk.
Heeft iemand een lekker receptje om vis te grillen wil gezond doen
♡♡Nisrine & Maysae ♡♡
Dames,
Ik wil op mijn werk koken voor de cliënten maar wat moet ik voor ze maken. Ze vroegen om iets Marokkaans x_x
Wat kan ik snel in elkaar zetten op werk?
There are two primary choices in life:
to accept conditions as they exist, or accept the responsibility for changing them.
Denis Waitley
Kabeljauw tajine?
Recept is van Mijn virtuele kookboek (MVK)
2 tomaten
2 paprika's
2 uien
4 stuks kabeljauwfilet
1 theelepeltje Vis kruiden
1 theelepeltje Paprikapoeder
1/2 theelepeltje Snufje zout
snufje Saffraan
1/2 bosje Koriander
Citroen
Snij de groente eerst heel er fijn, ik heb het wel eerst geschild zo krijg ik de schilletjes niet tussen mijn tanden als het helemaal los kookt. Nadat ik alles heb gesneden doe ik het in de tajine met een scheutje olie.
Dek de tajine dan af en laat dit eerst even kort voorkoken. Ondertussen ga je de kabeljauwfilet in grove stukken snijden. Voeg deze toe aan de groente. Roer het voorzichtig om.
Kruid vervolgens het geheel, roer het om. Als laatst voeg de koriander toe aan het geheel. Ik heb 1/2 glaasje water eraan toegevoegd dat is echt voldoende omdat de tomaten etc. ook vocht los laten.
Als laatst snij ik schijfjes citroen en leg die bovenop de tajine. De andere helft knijp ik uit en doe ik over de tajine. Dek de tajine af met de deksel en laat het geheel voor 30minuten op een laag vuurtje koken.
Als het geheel gaar is een handje olijven erover en je kunt aan tafel.
The world is nothing without my coffee
Of kabeljauw uit de oven, ook recept van MVK
2Uien
2 teentjes knoflook
Olijfolie
1/2 theelepeltje komijnpoeder
1/2 theelepeltje gemberpoeder
1 theelepeltje paprikapoeder
snufje saffraanpoeder
1/2 theelepeltje zout
1/2 theelepeltje peper
Fijngesneden koriander
Citroensap
1 verse Kabeljauwfilet
2 tomaten
2 Uie
2 Paprika's
Olijven
Citroen
Voor de vis maak je eerst de marinade. Schil de ui en rasp deze, pers de knoflookteentjes. Neem 1/2 thl komijnpoeder, 1/2 thl gemberpoeder, 1 thl paprikapoeder, saffraan, 1/2 thl zout en 1/2 thl peper. Meng het met een scheutje olie en voeg er dan bosje fijngesneden koriander aan toe.
Neem een halve citroen en knijp deze uit in de marinade. Laat de marinade 10minuten staan. Neem de vis en besmeer deze met de marinade. Leg bakpapier op bakplaat en zet de vis erop. Ik heb de vis afgedekt en aantal uur laten staan. Dus smorgens gemarineerd en smiddags pas afgebakken, zo kan de marinade er lekker intrekken.
De vis voor 30min in de oven op 180 graden, eerst 15min met folie om de bakplaat en laatste 15 min zonder foto.
Hierbij heb ik een charmila geserveerd. Hiervoor heb je tomaat, ui en paprika voor nodig. Schil alles en snij dit zo fijn mogelijk, doe dit in een steelpan met een scheutje olie. Laat het op een hoog vuurtje koken. Kruid het dan met wat paprikapoeder, zout, saffraan en pittigheid ik heb er harissavlokken bij gedaan. Voeg er een theeglas water aan toe. Laat alles zo'n 15min op een middelmatigvuurtje koken. De olijven heb ik er als laatst bij gedaan.
Dien eerst de charmilla op en leg de vis er vervolgens op.
The world is nothing without my coffee
dames wie heeft het recept van die wortelcake geprobeerd van tesliem? is dat een lekkere cake?