1. #6166
    Bijna Lid

    Reacties
    3.269
    13-08-2014

    Net met hatita geluncht.




  2. #6167
    MVC Lid

    Reacties
    3.869
    02-08-2009

    Vlinder! Heb je het pecanbroodje zelf gemaakt? Zo ja, hoeeeee?
    Onvoorwaardelijk.

  3. #6168
    MVC Lid

    Reacties
    2.428
    20-05-2012

    Citaat Geplaatst door super-woman Bekijk reactie
    Vlinder! Heb je het pecanbroodje zelf gemaakt? Zo ja, hoeeeee?
    Nee helaas niet. Komt van de ah, wil wel binnenkort zelf uitproberen want haal ze nu zo vaak. Eerst even een goed receptje vinden
    Alhamdoulilah.

  4. #6169
    MVC Lid

    Reacties
    18.337
    29-06-2013

    Heeft iemand een lekker receptje om vis te grillen wil gezond doen
    ♡♡Nisrine & Maysae ♡♡

  5. #6170
    MVC Lid

    Reacties
    2.801
    10-02-2011

    Dames,
    Ik wil op mijn werk koken voor de cliënten maar wat moet ik voor ze maken. Ze vroegen om iets Marokkaans x_x
    Wat kan ik snel in elkaar zetten op werk?

    There are two primary choices in life:
    to accept conditions as they exist, or accept the responsibility for changing them.
    Denis Waitley


  6. #6171
    MVC Lid

    Reacties
    601
    09-04-2013

    Citaat Geplaatst door Heavenlylove Bekijk reactie
    Dames,
    Ik wil op mijn werk koken voor de cliënten maar wat moet ik voor ze maken. Ze vroegen om iets Marokkaans x_x
    Wat kan ik snel in elkaar zetten op werk?
    mamite / tagine vlees of kip, vis in de oven met tomaat sausje of groenten hahaha of re3des tamarakt dit schiet me even snel binnen.

  7. #6172
    MVC Lid

    Reacties
    29.551
    14-08-2013

    Citaat Geplaatst door hubby Bekijk reactie
    Heeft iemand een lekker receptje om vis te grillen wil gezond doen
    Wat voor vis?
    The world is nothing without my coffee

  8. #6173
    MVC Lid

    Reacties
    18.337
    29-06-2013

    Citaat Geplaatst door Freyaa Bekijk reactie
    Wat voor vis?

    Kabeljauw filet
    ♡♡Nisrine & Maysae ♡♡

  9. #6174
    MVC Lid

    Reacties
    29.551
    14-08-2013

    Kabeljauw tajine?

    Recept is van Mijn virtuele kookboek (MVK)



    2 tomaten
    2 paprika's
    2 uien

    4 stuks kabeljauwfilet

    1 theelepeltje Vis kruiden
    1 theelepeltje Paprikapoeder
    1/2 theelepeltje Snufje zout
    snufje Saffraan
    1/2 bosje Koriander

    Citroen

    Snij de groente eerst heel er fijn, ik heb het wel eerst geschild zo krijg ik de schilletjes niet tussen mijn tanden als het helemaal los kookt. Nadat ik alles heb gesneden doe ik het in de tajine met een scheutje olie.

    Dek de tajine dan af en laat dit eerst even kort voorkoken. Ondertussen ga je de kabeljauwfilet in grove stukken snijden. Voeg deze toe aan de groente. Roer het voorzichtig om.

    Kruid vervolgens het geheel, roer het om. Als laatst voeg de koriander toe aan het geheel. Ik heb 1/2 glaasje water eraan toegevoegd dat is echt voldoende omdat de tomaten etc. ook vocht los laten.

    Als laatst snij ik schijfjes citroen en leg die bovenop de tajine. De andere helft knijp ik uit en doe ik over de tajine. Dek de tajine af met de deksel en laat het geheel voor 30minuten op een laag vuurtje koken.

    Als het geheel gaar is een handje olijven erover en je kunt aan tafel.
    The world is nothing without my coffee

  10. #6175
    MVC Lid

    Reacties
    29.551
    14-08-2013

    Of kabeljauw uit de oven, ook recept van MVK





    2Uien
    2 teentjes knoflook
    Olijfolie

    1/2 theelepeltje komijnpoeder
    1/2 theelepeltje gemberpoeder
    1 theelepeltje paprikapoeder
    snufje saffraanpoeder
    1/2 theelepeltje zout
    1/2 theelepeltje peper
    Fijngesneden koriander
    Citroensap
    1 verse Kabeljauwfilet

    2 tomaten
    2 Uie
    2 Paprika's
    Olijven
    Citroen

    Voor de vis maak je eerst de marinade. Schil de ui en rasp deze, pers de knoflookteentjes. Neem 1/2 thl komijnpoeder, 1/2 thl gemberpoeder, 1 thl paprikapoeder, saffraan, 1/2 thl zout en 1/2 thl peper. Meng het met een scheutje olie en voeg er dan bosje fijngesneden koriander aan toe.

    Neem een halve citroen en knijp deze uit in de marinade. Laat de marinade 10minuten staan. Neem de vis en besmeer deze met de marinade. Leg bakpapier op bakplaat en zet de vis erop. Ik heb de vis afgedekt en aantal uur laten staan. Dus smorgens gemarineerd en smiddags pas afgebakken, zo kan de marinade er lekker intrekken.

    De vis voor 30min in de oven op 180 graden, eerst 15min met folie om de bakplaat en laatste 15 min zonder foto.

    Hierbij heb ik een charmila geserveerd. Hiervoor heb je tomaat, ui en paprika voor nodig. Schil alles en snij dit zo fijn mogelijk, doe dit in een steelpan met een scheutje olie. Laat het op een hoog vuurtje koken. Kruid het dan met wat paprikapoeder, zout, saffraan en pittigheid ik heb er harissavlokken bij gedaan. Voeg er een theeglas water aan toe. Laat alles zo'n 15min op een middelmatigvuurtje koken. De olijven heb ik er als laatst bij gedaan.

    Dien eerst de charmilla op en leg de vis er vervolgens op.
    The world is nothing without my coffee

  11. #6176
    MVC Lid

    Reacties
    1.522
    16-10-2005

    dames wie heeft het recept van die wortelcake geprobeerd van tesliem? is dat een lekkere cake?

  12. #6177
    MVC Lid

    Reacties
    18.337
    29-06-2013

    Dankje freyaa
    ♡♡Nisrine & Maysae ♡♡

  13. #6178
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door Alhamdoulilah21 Bekijk reactie
    dames wie heeft het recept van die wortelcake geprobeerd van tesliem? is dat een lekkere cake?
    Ja heerlijke cake!
    Happiness is an inside job


  14. #6179
    MVC Lid

    Reacties
    1.522
    16-10-2005

    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    Ja heerlijke cake!
    dank jewel lieverd, heb namelijk eens eerder een wortelcake gemaakt van een ander lid, maar die viel echt tegen vandaar. Wil deze dan ook nog proberen, maar hij moet echt lekker zijn anders vind ik het zonde.

  15. #6180
    MVC Lid

    Reacties
    1.552
    05-09-2012

    Wortelcake van Savannah_ is ook heerlijk!

    أنا أحب الله