1. #886
    In de 7e hemel...

    Reacties
    10.858
    14-01-2005

    MVC Premium MVC Premium
    Sba7 el ghair lieve dames

    Ik ga nu alle gevraagde recepten ff uit typen voor jullie, momento..

  2. #887
    In de 7e hemel...

    Reacties
    10.858
    14-01-2005

    MVC Premium MVC Premium
    Maryam, hbiba biba & heavenlylove hier is t recept van de pittige paprika charmilla:



    Pittige paprika charmilla:


    Ingredienten:

    2 rode paprika's
    2 gele paprika's
    2 groene paprika's
    3 hete pepers
    4 tomaten*
    1 teentje knoflook*
    Beetje koriander en peterselie
    Zout, peper, paprikapoeder, kurkuma en komijn
    Olijfolie

    Prik gaatjes in de paprika en hete pepers en rooster het in de oven op 200 C. Wel steeds draaien aan iedere kant. Het velletje moet zwart zijn geworden. Als de paprika's goed geroosterd zijn *haal je ze uit de oven en stop je het in een afgesloten zak zodat het velletje makkelijk verwijderd kan worden.
    Laat het staan voor minimaal een half uur. Daarna ga je alles ontvellen.
    Neem een pan en doe hier olijfolie in en 1 geraspte teentje knoflook. Doe hier de 4 ontvelde tomaten bij die je in blokjes hebt gesneden.*
    Na 10 min voeg je de paprika en pepers toe die je ontveld hebt en in kleine blokjes hebt gesneden.*
    Goed roeren, voeg ook fijngehakte koriander en peterselie toe en bovengenoemde kruiden naar smaak. Steeds ff proeven of het goed op smaak is. Laat het voor zo'n 20 min op een zacht vuurtje verder garen..*

  3. #888
    In de 7e hemel...

    Reacties
    10.858
    14-01-2005

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door DeJaagster Bekijk reactie
    Tazia20; mag ik het recept van je zachte harsha?


    Natuurlijk meid....


    Zachte harcha:

    2 soepkommen fijne smida*
    1 zakje vanille suiker*
    Kleine halve glas zonnebloemolie
    1 theelepeltje bakpoeder
    Zout naar smaak
    1 eetlepel honing
    1 soepkom lauw water die voor 3 kwart gevuld is.*

    Alle droge ingredienten met elkaar mengen. Doe hier dan de zonnebloemolie + honing bij en goed mengen. Vervolges doe je beetje bij beetje er water erbij. Het wordt echt een natte deegbal maar daar moet je je niet druk om maken want het slokt het water op. Ik vind het zo makkelijker te vormen..*
    Laat het ff 10 min staan zodat het makkelijk te vormen is. Nu ga je de deegbal gelijk in de harcha pan die je ingevet hebt vormen tot een ronde harcha. Afbakken op een gemiddelde * vuur aan beide kanten goudbruin.*

  4. #889
    In de 7e hemel...

    Reacties
    10.858
    14-01-2005

    MVC Premium MVC Premium
    Voor de genen die het recept van de gemarineerde lamsvlees willen:




    Gemarineerd vlees uit de oven


    Ingredienten voor 1 kg

    Lamsvlees
    1 grote ui*
    Beetje koriander en peterselie
    Smen (Ranzige boter) anders roomboter
    Beetje Zonnebloemolie
    Zout, peper, komijn, gemberpoeder, paprikapoeder, kurkuma

    Doe het vlees in een kom en voeg 1 gesnipperde uitje toe en fijngehakte koriander en peterselie. Doe nu een scheutje zonnebloemolie erbij en een beetje ranzige boter of roomboter.*
    Voeg bovenstaande kruiden naar smaak toe, niet te zuinig zijn. En dan het vlees goed marineren met je handen zodat et goed intrekt.*
    Daarna doe je het in een ovenschaal, afgedekt met aluminiumfolie. Stop het in een voorverwarmde oven op 220c voor 3 uurtjes. Laatste 15 min haal je aluminiumfolie eraf Zodat het een mooi kleurtje krijgt.*

  5. #890
    In de 7e hemel...

    Reacties
    10.858
    14-01-2005

    MVC Premium MVC Premium
    Lamiss jij vroeg volgens mij om het recept van het Bastogne toetje.


    Bastogne toetje met mascarpone en slagroom

    Ingredienten:
    1 bekertje verse slagroom 250 ml
    *100 gr mascarpone
    Bastogne koekjes
    100 gr gesmolten roomboter
    2 zakjes vanillesuiker
    1 zakje klopfix(voor de slagroom)
    Flesje aardbeiensaus

    Maal de bastognekoekjes fijn, voeg hierbij 100 gr gesmolten roomboter. Vul de glazen met een laagje bastogne en zet het in de koelkast voor 10 min om hard te worden.
    Ondertussen klop je de slagroom tot ie heel stevig wordt met een zakje klopfix en 2 zakjes vanillesuiker. *Je moet echt goed kloppen want het duurt wel ff tot ie stevig is.
    Als de slagroom eenmaal stevig*
    is geworden doe je hier 100 gr mascarpone *doorheen en meng je alles goed.*
    Haal de glaZen met bastogne uit de koelkast en doe hier een laagje aardbeiensaus op en daarna het slagroom mengsel. Vervolgens doe je weer een laag gekruimelde bastogne erop. in de koelkast zetten voor een uur en smullen maar..

    Ps: met dit recept vul je 5 kleine dessert glazen..*

  6. #891
    MVC Lid

    Reacties
    16.186
    13-08-2012

    Citaat Geplaatst door Flownaway Bekijk reactie
    Heeft iemand het recept van lasagna van aubergine plakjes?
    Gewoon lasagnerecept volgen alleen de bladen vervangen door gegrilde courgettestroken.
    Dood is wakker worden uit de droom die leven heet..

  7. #892
    MVC Lid

    Reacties
    16.186
    13-08-2012

    Tazia keukenwonder enegh

    Jij kunt beter standaard jouw foto's inclusief recept plaatsen
    Dood is wakker worden uit de droom die leven heet..

  8. #893
    Alhamdoeiilah

    Reacties
    5.593
    06-02-2012

    Tazia Wauwww tbarkallah 3liek. Je hebt gouden handjes echt waar... Elke gerecht dieje plaats is heerlijk ma shaae allah...


    En alle andere ook heerlijke gerechten voorbij zien komen...

    Ga zo door

  9. #894
    Alhamdoeiilah

    Reacties
    5.593
    06-02-2012

    Vandaag staat er op te menu in de huize Rifrijnse

    Gegrilde vleesspiesjes
    Salade
    rijst met wok groente voor mij. Voor meneer frietjes..

    Ga zo msmmen afbakken Yumm

  10. #895
    MVC Lid

    Reacties
    1.554
    10-05-2014

    @ rabat. Ik ben vergeten erbij te vermelden dat er vermicelli bij moet. Gewoon een lepel of 4.


    -ik check straks alle pagina's trg met jullie lekkernijen.

  11. #896
    MVC Lid

    Reacties
    2.801
    10-02-2011

    Citaat Geplaatst door Tazia20 Bekijk reactie
    Maryam, hbiba biba & heavenlylove hier is t recept van de pittige paprika charmilla:



    Pittige paprika charmilla:


    Ingredienten:

    2 rode paprika's
    2 gele paprika's
    2 groene paprika's
    3 hete pepers
    4 tomaten*
    1 teentje knoflook*
    Beetje koriander en peterselie
    Zout, peper, paprikapoeder, kurkuma en komijn
    Olijfolie

    Prik gaatjes in de paprika en hete pepers en rooster het in de oven op 200 C. Wel steeds draaien aan iedere kant. Het velletje moet zwart zijn geworden. Als de paprika's goed geroosterd zijn *haal je ze uit de oven en stop je het in een afgesloten zak zodat het velletje makkelijk verwijderd kan worden.
    Laat het staan voor minimaal een half uur. Daarna ga je alles ontvellen.
    Neem een pan en doe hier olijfolie in en 1 geraspte teentje knoflook. Doe hier de 4 ontvelde tomaten bij die je in blokjes hebt gesneden.*
    Na 10 min voeg je de paprika en pepers toe die je ontveld hebt en in kleine blokjes hebt gesneden.*
    Goed roeren, voeg ook fijngehakte koriander en peterselie toe en bovengenoemde kruiden naar smaak. Steeds ff proeven of het goed op smaak is. Laat het voor zo'n 20 min op een zacht vuurtje verder garen..*
    Sokran meid

    There are two primary choices in life:
    to accept conditions as they exist, or accept the responsibility for changing them.
    Denis Waitley


  12. #897
    MVC Lid

    Reacties
    1.132
    11-02-2013

    Citaat Geplaatst door Tesliem Bekijk reactie
    Gewoon lasagnerecept volgen alleen de bladen vervangen door gegrilde courgettestroken.
    Ok merci
    Radietoe BiAllahi rabban, Wa Bilislami dinan Wa biMohammadien( SAW) nabbieyan!!!

  13. #898
    MVC Lid

    Reacties
    11.719
    29-05-2010

    Vandaag spaghetti voor mij en de kids.. Man is net weg.
    En wil graag iets bakken misschien..
    Ik ben het huis aan het kuisen dus kzal zien of ik tijd heb.

  14. #899
    Alhamdoeiilah

    Reacties
    5.593
    06-02-2012



    Net msmmen geluncht waren erg smaakvol.
    Ps. let niet op de vorm

  15. #900
    MVC Lid

    Reacties
    1.132
    11-02-2013

    Allemaal lekkers hier.
    Radietoe BiAllahi rabban, Wa Bilislami dinan Wa biMohammadien( SAW) nabbieyan!!!