1. #1
    MVC Lid

    Reacties
    21.989
    08-04-2014


  2. #2

  3. #3
    MVC Lid

    Reacties
    21.989
    08-04-2014

    Speculaas mini cheesecake

    1 kuipje roomkaas van 200gr (gewoon goedkoopste)
    1 beker crème fraiche van 200gr
    2 eieren
    2 eetlepels maïzena
    3 eetlepels speculoos pasta
    3 eetlepels suiker
    2 vanille suiker

    Bodem:
    300gr fijngemalen speculaas/bastogne koekjes
    2 flinke eetlepels boter (gewone tafel boter, zo blijft je bodem lekker zacht, haast cake achtig)
    Als je dat niet lust neem je gewoon roomboter of margarine voor een harde bodem.

    1) Mix alle ingrediënten BEHALVE DE SPECULOOS PASTA met een garde door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten.
    2) Neem 7/8 eetlepels van het beslag en doe het in een andere kom.
    3) Mix hierbij de speculoos pasta
    4) papiertjes in je vorm doen
    5) Zet de waterkoker op en zet de oven op 150 graden
    6) Verdeel het mengsel voor de koekbodem over de vormpjes en druk dit goed aan
    7) Schep in ieder vormpje het witte beslag
    8) Schep nu als laatst het speculaas mengsel op het witte beslag. (Makkelijker zou een spuitzak/boterhamzakje hiervoor zijn)
    9) Vul je ovenschaal met het gekookte water en zet hier de muffin vorm in
    10) Zet je oven terug op 100 graden
    11) Bak nu de cheesecakes au bain marie voor 25 minuten op 100 graden


    Bsaha!!







    Mevr. Theelepel

  4. #4
    MVC Lid

    Reacties
    21.989
    08-04-2014

    Tartaarsaus voor fishfilet burgers
    MC Donalds is er niks bij!!


    1 pot mayo (ik gebruik yoghurt mayo)
    4 fijn gehakte augurken
    2 eetlepels fijn gehakte kappertjes
    2 eetlepels geraspte ui
    2 theelepels citroensap
    2 eetlepels fijn gehakte peterselie


    Bsaha!!









    Mevr. Theelepel

  5. #5
    MVC Lid

    Reacties
    21.989
    08-04-2014

    Fish o filet burger


    1 pak koolvis filet
    4 gesneden (witte) boterhammen, geroosterd en gemalen
    Cajuin kruiden
    Paprikapoeder
    Beetje zout
    Meel
    Ei

    De koolvis filet blokken heel kort stomen tot je ziet dat ze echt net gaar beginnen te worden. Duurt 2/3 minuten.
    Op keukenpapier leggen zodat het vocht weg kan.
    Dan strooi je er cajuin kruiden paprikapoeder en wat zout op.
    Dan haal je ze door meel, dan door ei en dan door de gemalen broodkruimels.
    Kort bakken tot ze goud/bruin zijn in weinig olie.


    Bsaha!!












    Mevr. Theelepel

  6. #6
    MVC Lid

    Reacties
    21.989
    08-04-2014

    Theelepeltje's theehuis!!

    Berkouksh/a7abidh (couscous parels) salade


    250gr berkouksh
    2 theelepels tomaten puree
    1 eetlepel paprika puree (Turkse winkels)
    2 theelepels sambal
    1 theelepel gedroogde dille
    2 theelepels gedroogde munt (of verse heel fijn gesneden)
    1 ui fijn gesneden
    3 eetlepels zonnebloem olie
    Zout naar smaak

    - Kook de berkouksh gaar en laat uitlekken.
    - Fruit de ui in de olie tot deze glazig is, voeg de paprika puree-tomatenpuree-dille-munt toe en laat het op laag vuur voor 5 minuutjes garen.
    - Voeg de berkouksh toe en mix het goed door elkaar

    Verder heb je nodig:
    1/2 paprika
    1 tomaat
    1/2 blik mais
    1/2 pot augurk
    3 eetlepels fijn gesneden platte peterselie

    - Snij de groenten-peterselie fijn en voeg alles bij de berkouksh toe, laat alles afkoelen en serveren maar.


    Bsaha!!









    Mevr. Theelepel

  7. #7
    MVC Lid

    Reacties
    421
    25-08-2003

    Up!!


    Wat leuk, eindelijk een eigen topic!

  8. #8
    MVC Lid

    Reacties
    21.989
    08-04-2014

    Theelepeltje's theehuis!!

    Gezonde havermout chocolade balls


    100gr havermout gemalen tot poeder
    25gr havermout heel
    50gr noten grof gemalen
    25 stuks dadels gemalen
    1 eetlepel honing
    3 eetlepels (raw) cacao poeder
    50gr gemalen of gesmolten pure chocolade (72% of raw cacao nibs)
    * scheut (kokos)melk
    100gr kokos rasp

    - Meng de gemalen havermout-hele havermout-gemalen noten-gemalen dadels-cacao poeder-chocolade-honing tot een redelijk plakkerige bal, voeg (alleen als het mengsel nog droog is) een aantal lepels kokosmelk toe
    - Draai hier kleine balletjes van en rol ze door de kokos


    Bsaha!!









    Mevr. Theelepel

  9. #9
    MVC Lid

    Reacties
    21.989
    08-04-2014

    Citaat Geplaatst door sannie Bekijk reactie
    Up!!


    Wat leuk, eindelijk een eigen topic!

    Ik ben het nu al zat.
    Het is voor degene die anders telkens om een recept moeten vragen.


    Mevr. Theelepel

  10. #10
    MVC Lid

    Reacties
    21.989
    08-04-2014

    Paddestoelen soep


    1 flinke ui gesnipperd
    2 eetlepels boter
    4 eetlepels bloem
    2 bospaddestoel bouillon blokjes
    1 groenten bouillon blokje
    2 liter water
    3 eetlepels gehakte peterselie
    100gr oesterzwammen
    100gr bospaddestoelen
    150gr champignons

    * je kan ook alleen champignons nemen of een ander soort paddestoel


    Smelt boter in de pan, voeg hier de uien aan toe en bak tot ze glazig zijn.
    2) Voeg de bloem toe en roer tot het klontjes een pasta is
    3) Voeg beetje van de water toe en roer goed zodat er geen klontjes in blijven. Giet nu de resterende water toe.
    4) voeg de kastanje champignons en oesterzwammen, peterselie en bouillon blokjes toe
    5) Laat de soep nu gaar koken in 20 minuten.
    6) pureer de soep en voeg de champignons toe
    7) op zacht vuur laten garen tot de champignons gegaard zijn.


    Bsaha!!






    Mevr. Theelepel

  11. #11
    MVC Lid

    Reacties
    153
    06-01-2013

    Uppp

    Verstuurd van mijn SM-N9005 met Tapatalk

  12. #12
    MVC Lid

    Reacties
    421
    25-08-2003

    Kan ik goed begrijpen[emoji3] . Zie het als een goed doel, je maakt een hoop mensen blij[emoji5]

    Dank je, dat je de tijd ervoor neemt
    Citaat Geplaatst door Theelepeltje Bekijk reactie
    Ik ben het nu al zat.
    Het is voor degene die anders telkens om een recept moeten vragen.


    Mevr. Theelepel

  13. #13
    MVC Lid

    Reacties
    21.989
    08-04-2014

    Mango-chocolade dessert

    1 mango - gepureerd en gezeefd
    1 kuipje mascarpone
    1 klein bekertje slagroom
    2 klopfix
    4 eetlepels suiker
    1 flinke theelepel agar-agar


    Cake:
    200gr boter (of olie)
    150gr suiker
    1 1/2 eetlepel cacao poeder
    3 eieren
    160gr meel
    20gr maizena
    5 eetlepels melk
    1 bakpoeder
    50gr chocolade druppels (of fijn gehakte melk/pure chocolade)

    1) mix de boter-eieren-suiker tot een egale massa
    2) zeef de meel-cacaopoeder-bakpoeder-maizena
    3) voeg de melk toe en beetje bij beetje de meel en dergelijke.
    4) roer als laatste de chocola er doorheen
    5) smeer de cake uit over de schaal, het lijkt weinig beslag, maar is voldoende.
    6) ik heb een glazen rechthoekige ovenschaal gebruikt van ongeveer 35cm bij 25cm.
    7) bak de cake op 180gr voor ongeveer 30/40minuten, tot hij gaar is.

    1) klop de slagroom-suiker-klopfix lobbig
    2) voeg hierbij de mascarpone en 4 eetlepels mango puree
    3) verwarm de resterende mango puree en roer hierdoor de agar-agar.


    1) snij de cake in 2 gelijke rechthoekige stukken.
    2) leg 1 deel cake in een bak (ik heb zo'n witte bak gebruikt waar rijst in zit van de chinees)
    3) smeer hierop de geklopte slagroom/mascarpone
    4) leg hier de andere helft cake op
    5) giet hier de lauw warme mango puree overheen
    6) laat koelen in de koelkast voor minimaal 1 uur
    7) decoreer naar wens

    Bsaha!








    Mevr. Theelepel

  14. #14
    MVC Lid

    Reacties
    504
    29-01-2012

    Jeeeejjjjjjj eindelijk!!!!
    Mama van 4kids

  15. #15
    MVC Lid

    Reacties
    21.989
    08-04-2014

    Theelepeltje's theehuis!!

    Bami schijven


    * Recept is goed voor 10 snackbar formaat bami schijven.
    Je kan ze natuurlijk ook kleiner maken.
    Invriezen gaat ook prima


    1/2 prei (groene deel) heeeeel fijn gesneden
    1/2 paprika heel fijn gesneden
    1/2 wortel heel fijn gesneden
    2 champignons heel fijn gesneden
    200gr fijn gesneden kipfilet
    7 gekookte mie nestjes
    70/80ml ketjap (glazen/plastic flesje, niet dat witte kannetje, die is sterk)
    2 eetlepels soya saus

    Roux:
    3 flinke eetlepels bloem
    150ml water
    1 flinke eetlepel boter

    Kruiden:
    1 theelepel paprikapoeder
    3 theelepels uienpoeder
    2 theelepels knoflookpoeder
    1/2 theelepel peper
    1/2 theelepel gember poeder
    1 1/2 theelepel zout
    1 theelepel cajuin kruiden
    1 theelepel kurkuma
    1/4 theelepel komijn
    3 theelepels sambal



    Paneren:
    Paneermeel
    3 geroosterde boterhammen fijn gemalen
    1 ei

    Bereiding:
    1) Groenten met kipfilet kort bakken.
    2) Alle kruiden erbij, nog 5 minuutjes laten garen, vuur uit en af laten koelen

    1) boter in de pan smelten, bloem erbij en roeren tot een deegbal ontstaat
    2) water erbij doen, beetje voor beetje tot je een dikke pap hebt.
    (Satesaus structuur en kleur)
    Als het te dik is voeg je nog wat water toe.
    3) nu doe je de ketjap en soya saus erbij, goed roeren en dan bij de groenten gieten.

    1) gekookte bami knippen
    2) nu meng je alles met elkaar en laat het afkoelen in de koelkast (half uur tot uur)
    3) probeer een bal te vormen van de bami, als dat lukt zonder dat het uit elkaar valt kun je nu de bami schijven vormen, lukt dit niet voeg er dan 2/3 eetlepels paneermeel bij

    1) neem een serveerring of een ander rondje waar je de bami in kunt doen en goed kan aandrukken
    2) leg een vel bakpapier op een dienblad en bestuif deze met wat meel
    3) leg de ring op de bakpapier en giet hier de bami in, druk dit goed aan, haal de ring eraf
    4) werk zo al de bami af
    5) stop het nu terug in de koelkast voor een uur of langer tot het goed is gekoeld en hard is geworden

    1) haal de schijven door de paneermeel en druk dit goed aan.
    2) haal de schijven nu door een geklutst ei
    3) nu haal je ze door de broodkruim
    4) bak ze in hete olie op laag vuur.

    Bsaha!











    Mevr. Theelepel